Club "Romet Motobike"

Moderator: leon

Awatar użytkownika
Policho
mod
mod
Sprzęt: KTM 690 SMC R

Club "Romet Motobike"

Post autor: Policho » pt kwie 02, 2010 8:09 am

Proponuję wybrać Prezesa klubu "Romet Motobike".

Jednogłośnie popieram kandydaturę Leona jako pierwszego w historii i nowego Prezesa klubu "Romet Motobike".

Od dziś w temacie można wpisywać swoje doświadczenia jakie zdobywacie z Rometami, tymi wspaniałymi maszynami, które dostarczają tak mnóstwo radości na Nocnych Czwartkowych Spotkaniach i nie tylko :lolsign: .

P.S.
Tylko mi się nie obrażać!
części zamienne - multimoto@o2.pl

Awatar użytkownika
leon
GP
GP
Sprzęt: SV650S & CBF125

Re: Club "Romet Motobike"

Post autor: leon » pt kwie 02, 2010 10:52 pm

Grzecznościowo nie odmówię i jeśli nikt nie ma nic przeciwko mogę zostać prezesem klubu! :mrgreen: Wiceprezesi Bąbel i Grooc na pewno mi pomogą w prezesowaniu! :mrgreen:
policho pisze:P.S.
Tylko mi się nie obrażać!
Spoko, jako szczęśliwi posiadacze Rometów Z125 nie mamy o co i wiemy, że czy wcześniej czy później reszta pójdzie za nami :) ! Zdajemy sobie też sprawę, że zazdrość przez większość żartownisiów przemawia ;) ! Pozdro dla tego który mi na BP Mateczny wczoraj na nocnym kranik zakręcił :rozga: ! Stanąłem km dalej! :P

A co do samego Rometa Z125, to śmiejecie się, a sprzęt przeciska się przez miasto lepiej niż wszystkie 500ki, 600ki, że o lytrach nie wspomnę; możliwość utrzymania stałej prędkości 70-80km/h ,bez przemęczania jednego cylinderka, oraz V-max 110-120km/h na miasto spokojnie wystarczają; spalanie 2,5l/100km w połączeniu z 14l bakiem dają zasięg ponad 500km; wskaźnika paliwa i wyświetlacza biegów oraz podstawki centralnej i bocznej w standardzie pewnie większość z Was nie ma :terefere: ; do tego rozrusznik nożny i elektryczny; fabryczny bagażnik z możliwością zamontowania kufra; części i przeglądy tanie; ryzyko kradzieży żadne, śniegu; deszczu się nie boi; a wszystko za jedyne 2999zł lub jak widać na przykładzie Bąbla i Grooca jeszcze mniej !!! :shock:

Pierwsze 600km za mną! Zastrzeżeń nie mam! Bąbel i Grooc właśnie zaczynają docierać swoje egzemplarze! Pewnie wkrótce opiszą swoje wrażenia z pierwszych nabitych km.

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
www.picasaweb.google.com/leon.1981.krk

Bąbel
KGP 45
KGP 45
Imię: Grzegorz
Sprzęt: Truteń Sprint 1050
Kontakt:

Post autor: Bąbel » sob kwie 03, 2010 5:44 am

Witam wszystkich w tym szczęśliwych posiadaczy z125!!
Oczywiście miło mi będzie objąć fotel w-ce prezesa Fanklubu Rometa przy Grupie Południe.
Co do zalet Rometa Z125 (niskie spalanie, niskie koszty eksploatacji, śmieszna cena zakupu, 2 letnia gwarancja, itd...) nie muszę już się rozpisywać bo Prezes Leon wszystko doskonale wyliczył :) Jednak oprócz pierwszego powodu zakupu (alternatywa do miasta dla mojego GSX-efa), mam jeszcze 2 powód.
Moje lepsza połowa zaczyna przygodę motocyklową, a córka zaczęła właśnie 15-tą wiosnę i już za 2 lata też na niego wsiądzie..
W obawie o pewne części ciała mojej ukochanej (szczególnie tej na której siedzi) chciałem na jej pierwsze moto kupić coś lekkiego i o małej mocy.
Alternatywą były Gs-y czy Cebulki (zwykle w cenie od 4...5 tys i w wieku mojej córki). Skuter odpadał gdyż (z całym szacunkiem dla skuterowców) bez dźwigni zmiany biegów to dupa a nie jazda na moto....
Wybór stał się oczywisty!!

Polecam wszystkim którzy nie chcą gonić swego sprzęta po mieście i nabijać niepotrzebnie kilometrów, płacić potem za opony, przeglądy itd.

Szerokości i pogody życzę na Święta!
PS przez 2 dni wyjeździłem nim po mieście 108 km)
Kto na Bp Matecznym na moim jeździł "na kolanie" miedzy dystrybutorami??!!

W-ce Prezes Z-Bąbel
Załączniki
DSCF0446.JPG
Bąbel

Awatar użytkownika
viper
KGP 300
KGP 300
Imię: Bartek
Sprzęt: F650ST
Kontakt:

Post autor: viper » sob kwie 03, 2010 6:23 am

Sam przymierzam się do zakupu z 125. Żonka chce w tym roku robić prawko "A" i romet wydaje mi się idealnym sprzętem na początek.
www.foto-zocha.pl www.faktoriaslopnice.pl

Awatar użytkownika
Szwed
KGP 160
KGP 160
Imię: Tomek
Sprzęt: Aprilia Pegaso

Post autor: Szwed » sob kwie 03, 2010 8:30 am

O oliwkach (takich zielonych do jedzenia) mówi się, że trzeba do nich dojrzeć. Jak widac podobnie jest z Rometami :mrgreen:
Z wiejskich popierdalaczy Romety awansowały na prawdziwie wielkomiejskie pojazdy ;)
Do mojej byłej pracy tez ktoś dojeżdżal takim sprzętem budząc powszechne zainteresowanie.
Gratuluje panowie niekonwencjonalnego zakupu :) i wyrażam nadzieję, iż zorganizujecie delegację do CLa :)
"Im gorzej, tym lepiej"
(sprawdzone wielokrotnie...)

nitrox89
KGP 160
KGP 160
Sprzęt: スズキバンディット

Post autor: nitrox89 » sob kwie 03, 2010 5:19 pm

No panowie, ździwko mnie wzięło nie małe :D Zazdroszczę spalania (moja to 5 lekko sfajczy) :P Musze kiedyś obczaić te Wasze sprzęty, może jakas ustawka co sobie lepiej radzi w zakrętach ;D
Nie mam czasu

Awatar użytkownika
KaeM
Świeżak
Imię: Krzysiek
Sprzęt: Dywersja XJ900S

Post autor: KaeM » pn cze 21, 2010 11:45 pm

Dorzucę tu swoje 3 grosze,
ponieważ u mnie w garażu obok Yamahy stoi Romet R250V,
zrobiłem na nim 4600 km, i czuje do niego duży sentyment 8)
spora maszyna jak na tani wyrób polsko - chiński i muszę przyznać że dość wygodna

rozpędzanie i jazda do 90 km/h nie sprawia mu problemu,
v-max to niby 140 , mi udało się osiągnąć 130, ale na to to już potrzebował sporo czasu i pomyślnych wiatrów :wink:
spalanie to 3,5 do 4,2 l przy maksymalnym obciążeniu

do pomykania wśród krakowskich uliczek i omijania korków nadaje się znakomicie
dlatego często się na nim po Krakowie przemieszczam :)
Załączniki
DSC04350.JPG

Awatar użytkownika
Policho
mod
mod

Post autor: Policho » wt cze 22, 2010 5:24 am

Nie przepadam za armaturą, ale jak na Rometa to niczego sobie pojazd.

Awatar użytkownika
GB Street
Świeżak
Imię: Grzesiek
Sprzęt: GB Street

Post autor: GB Street » ndz lip 25, 2010 12:37 pm

Spotykacie się może w Krakowie co jakiś czas? Chciałem kupić k125 (ten sam silnik co z125) ale nie znam żadnego posiadacza Rometa a ciekawi mnie jak to idzie we 2 osoby i chciałbym żeby mnie ktoś łaskawie przewiózł ze 100 metrów jako pasażera żebym zobaczył czy ma dużo lepsze przyspieszenie od mojego motorowerka. Spalanie jest niewiele większe (ok 0,5litra) i cena mniej więcej taka sama a ten mój motorek we 2 osoby jak startuje to niestety trzeba sobie pomagać nogami...

oczywiście to żart ale bardzo powoli we 2 osoby przyspiesza i vmax przy maksymalnym obciążeniu to 65km/h :(

a ten Romet R250V wygląda świetnie ale spalanie też kosmiczne:/ a w mieście ile Ci wychodzi?może kiedyś odkupie jak dobrą pracę znajdę:)

Awatar użytkownika
Whiplash
KGP 300
KGP 300
Imię: Daniel
Sprzęt: Piekna Włoszka

Post autor: Whiplash » ndz lip 25, 2010 1:35 pm

Az mi sie łza w oku zakrecila, tez bardzo dobrze wspominam swoja 150tke :D wygladajaca jak ponad litra :P , pewnie dalej smiga powieliczce zreszta w okolicach leona nie wiekszych niz 1km :) mam nadzieje ze nabywca jej przez ostatnie 3 latka nie zakatowal

http://www.youtube.com/watch?v=219FyoIfnh8 tak wygladala moja pieknosc ;D
http://www.apriliaforum.com.pl/admin_pliki/baner_forum_ap.gif

Awatar użytkownika
leon
GP
GP
Sprzęt: SV650S & CBF125

Post autor: leon » pt kwie 01, 2011 11:04 am

Jako prezes klubu "Romet Motobike" uprzejmie informuję, że w dniu wczorajszym do grona naszych członków dołączył MateuszGPZ (z poza forum). Obecnie skład naszego klubu jest następujący:

Prezes: leon
V-ce prezes: Bąbel
V-ce prezes: Grooc
Członkowie: Mateusz GPZ
Członkowie oczekujący: mbaryła

Jeśli chodzi o inne klubowe newsy, to w dniu wczorajszym odbyła się uroczysta inauguracja sezonu motocyklowego połączona z Nocnym Czwartkowym Lataniem i pokazem stuntu w wykonaniu Mateusza GPZ. Na najbliższym zebraniu "Romet Motobike Club" będziemy omawiać zasadność założenia własnego tematu w dziale GP LIGHT pt "Czwartkowe Nocne Rometowe". Zainteresowanych proszę o przemyślenie godziny o której w/w latanie miałoby się rozpoczynać. Przy okazji przypominam, że z BPM w każdy czwartek o 21wszej startuje Nocne Klasyczne, o 22:30 Nocne lajtowe, plus w międzyczasie z BPM startują dwie grupy chopperów, jedna crossów, trzy ekipy motorowerzystów i skuterzystów oraz dwie bliżej niezidentyfikowane grupy lanserów przemieszczających się między stacjami BP i McDonaldsami. Grupy te również noszą się z zamiarem założenia własnych tematów na forum więc musimy się pospieszyć, aby nie wyszło, że startujemy w godzinach porannych jako ostatnia nocna ekipa. Proszę, też przemyśleć czy nie lepszym miejscem do założenia tematu nie byłby dział: GP SPORT&NAKED.

Na zebraniu będzie ponadto omawiana kwestia przyjęcia nowego członka klubu o nicku mbaryła, który w dniu wczorajszym złożył podanie o przyjęcie do naszego klubu, jako osoba co prawda nie posiadająca własnego Rometa, jednakże będąca wielkim miłośnikiem i fanem tej marki, planująca w najbliższej przyszłości dosiąść któryś z modelów Rometa.

Członków i Zarząd proszę o przygotowanie się do dyskusji. Termin zebrania zostanie podany w terminie bliżej nieokreślonym. Lista obecności i nieobecności zostanie założona w dziale OFF TOPIC. Do zobaczenia!
Załączniki
A100_8692.jpg
A100_8695.jpg
A100_8735.jpg
A100_8774.jpg
A100_8778.jpg
A100_8786.jpg
www.picasaweb.google.com/leon.1981.krk

Awatar użytkownika
Martyna
KGP 200
KGP 200
Imię: Martyna
Sprzęt: różne :P

Post autor: Martyna » sob kwie 02, 2011 12:13 am

Zwracam się z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie do członków klubu "Romet Motobike". Prośbę swą motywuję tym, iż od zawsze interesowałam się stuntem, a uprawianie tej formy rekreacji pozostaje nadal moim niespełnionym marzeniem. Wierzę, że dzięki członkostwie w klubie, będę miała możliwość bliższego zapoznania się z tym tematem oraz nieustannego poszerzania swojej wiedzy i umiejętności.

Chciałabym również polecić kupno Rometa dla wszystkich samotnych, szukających swojej drugiej połówki. Już na pierwszym postoju na skrzyżowaniu zostaniesz strąbiony przez samochód pełen rozochoconych niewiast. Czy teraz wreszcie leon rozumiesz dlaczego warto stawać na czerwonym?

Awatar użytkownika
Maylok94
Swój
Swój
Imię: Mateusz
Sprzęt: GS 500E/ Ogar 200
Kontakt:

Post autor: Maylok94 » sob kwie 02, 2011 2:33 pm

Ja jako były posiadacz Rometa Ogara 200 (wasze Romety się przy nim umywają :P ) chciałbym ochoczo wstąpić w wasze progi i podziwiać rozwój waszych nie przeciętnych maszyn :)

PS: muszę naprawić swój błąd i wrócić do Rometa

ROMET THE BEST!!!! :respekt:

Awatar użytkownika
igi
Znajomy
Sprzęt: Romet Soft 125

Post autor: igi » śr lip 13, 2011 7:31 am

Witam wszystkich :banghead: :friday: :D

Śmigam na Chopperku od roku i nakręciłem już od stanu ZERO prawie 6 tys :hihihi: :P hehe (do pracy nie mam daleko :)
Co prawda już mi brakuje mocy ( w szczególności na obwodnicy jak mijam ciężarówki pół minuty hehe) , ale lubię to moto :)
Mój rekord prędkości (na firmowych zębatkach), to 113 km/h (GPS) z góry i jak mnie wiatr pchał :banghead: HEHEHEHE
Pozdrawiam wszystkich :)
igi
Ostatnio zmieniony śr lip 13, 2011 6:07 pm przez igi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Policho
mod
mod

Post autor: Policho » śr lip 13, 2011 8:27 am

No to w Klubie macie już "prawdziwego" :wink: Halrey'a wsród Rometów. Trochę Wam podniósł poprzeczkę :P .

ODPOWIEDZ