Czy ktoś z tego forum jeżdzi zipkiem pro 50/80-110-125
Moderator: leon
-
Tomeq
- GP

- Imię: Tomek
- Sprzęt: Aprilia Rs4
Czy ktoś z tego forum jeżdzi zipkiem pro 50/80-110-125
Już tłumaczę oco chodzi. Sam posiadam pro 50 tkę ale myślę nad zmiana pojemności 80 lub 110 i chciałem sprawdzić jak pracuje 80ccm jak się jeżdzi i czy warto. Oczywiście teraz odpada mamy zimę ale może na wiosnę. Tak wogóle daaaawno mnie nie było zapomniałem hasła i dopiero teraz mi pamieć wróciła 
-
Bartko
- Znajomy
- Sprzęt: Yamaha XJ6
Re: Czy ktoś z tego forum jeżdzi zipkiem pro 50/80-110-125
Ja posiadam takowy wynalazek. Silnik został wymieniony w całości na 152 FMH. Niby wszędzie podają że ma 125 cm3 ale ma wytłoczone 110...Kupiłem od kogoś kto połakomił się ma przekładkę ale do końca nie miał wiedzy co i jak. Trochę trwało zanim wszystkie bolączki wieku niemowlęcego udało się zwalczyć ale jak się okazało było warto. Dla porównania śmigałem też wersją z oryginalną 50-tką i porównania nie ma. Po wymianie dynamika bez zarzutu, nie ma problemów ze startem ze świateł i jak nie masz kłopotów ze zmianą biegów mało które auto nadąży. Ale niestety zabawa kończyła się przy około 70-80 km/h. Obroty i wibracje były na takim poziomie że nie było to już przyjemne a czasem nie dało się jechać w tempie aut co też specjalnie bezpieczne nie było. Rozwiązaniem okazała się wymiana zębatki (z 13 na 17). Spadek dynamiki prawie niezauważalny, spokojnie da się jechać 80-100 km/h. Zrobiłem tak około 3,5 kkm i uważam że warto było. Na koniec sezonu był kurs i teraz szukam czegoś większego a Zippek mam nadzieję pomoże kolejnej osobie zakochać się w dwóch kółkach
Wysłałem Ci nr na PW - jeśli chcesz pogadać to myślę że sporo rzeczy Ci podpowiem. Po co wywarzać otwarte drzwi...
Wysłałem Ci nr na PW - jeśli chcesz pogadać to myślę że sporo rzeczy Ci podpowiem. Po co wywarzać otwarte drzwi...