Trip Kraków - Słowacja (Tatry Wysokie)
Moderator: leon
Trip Kraków - Słowacja (Tatry Wysokie)
Hej,
planuję w tym roku tripa na Słowację, na początek objechanie Tatr. Wycieczka 1 lub 2 dni.
Preferowane pojemności : 125cc / prędkości przelotowe średnio 80km/h
Wstępna mapa podglądowa: https://drive.google.com/open?id=1Drf8s ... sp=sharing
Data do ustalenia, prośba o komentarze od zainteresowanych osób.
planuję w tym roku tripa na Słowację, na początek objechanie Tatr. Wycieczka 1 lub 2 dni.
Preferowane pojemności : 125cc / prędkości przelotowe średnio 80km/h
Wstępna mapa podglądowa: https://drive.google.com/open?id=1Drf8s ... sp=sharing
Data do ustalenia, prośba o komentarze od zainteresowanych osób.
-
Qcyk
- mod

- Imię: Przemek
- Sprzęt: 690 SM
Re: Trip Kraków - Słowacja (Tatry Wysokie)
A kiedy ta wycieczka?? To pod namiotami nocleg?? Imprezka jakaś?
Uważaj na myśli, bo stają się słowami...
Data do ustalenia, generalnie jak już będzie ciepło,czyli + 20stopni. W okolicy Tatr będzie na pewno sporo chłodniej.
Opcja rozbicia tripa na dwa dni również do dogadania, może uda się objechać w jeden dzień, ale stawiałbym na jazdę dla przyjemności i bez ciśnień, także nocleg gdzieś po drodze jest brany pod uwagę.
Qcyk - z tego co widzę dysponujesz ciutkę inną pojemnością, myślisz o dołączeniu się, czy tak po prostu piszesz?
Opcja rozbicia tripa na dwa dni również do dogadania, może uda się objechać w jeden dzień, ale stawiałbym na jazdę dla przyjemności i bez ciśnień, także nocleg gdzieś po drodze jest brany pod uwagę.
Qcyk - z tego co widzę dysponujesz ciutkę inną pojemnością, myślisz o dołączeniu się, czy tak po prostu piszesz?
Będzie jechał na wstecznym, to się zrównacie…
Chociaż tak w ogóle to chyba faux pas wyszło niechcący wobec Qca.
Chociaż tak w ogóle to chyba faux pas wyszło niechcący wobec Qca.
Ho i crini già grigi,
ex cathedra parlo!
ex cathedra parlo!
-
Nitrox13
- Swój

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: TS150&Pegaso650
hahahaha leżęvonPancia pisze:Będzie jechał na wstecznym, to się zrównacie…(
SztukąNieJestRozpędzićMotorAleGoWyhamować
Ja bym się dołączył na wiekszym sprzecie (650) ale z bojaźliwym plecakiem który bardzo akutywnie bedzie ograniczał moją predkość do 80kmh.
Zreszta mam doświadczenie w odstawianiu z ślaska do warszawy znajomych na endurkach 125 przy wlasnie predkosciach 70-80kmh i wspominam ta podróż bardzo ciekawie. Człowiek znacznie wiecej obejrzy niz przy przelocie expresówka 120-130kmh. Sama podróż 250km trwała ok 8h a spowrotem expresem juz tylko 2h.
Zreszta mam doświadczenie w odstawianiu z ślaska do warszawy znajomych na endurkach 125 przy wlasnie predkosciach 70-80kmh i wspominam ta podróż bardzo ciekawie. Człowiek znacznie wiecej obejrzy niz przy przelocie expresówka 120-130kmh. Sama podróż 250km trwała ok 8h a spowrotem expresem juz tylko 2h.
nx125/nx650/ybr250/er5/er6f
No i super,
zmodyfikowałem ciutkę trasę: https://goo.gl/maps/fr91bi2S76o
Macie jakieś uwagi/preferencje? Pisać śmiało
Nikogo na mniejszych pojemnościach?
zmodyfikowałem ciutkę trasę: https://goo.gl/maps/fr91bi2S76o
Macie jakieś uwagi/preferencje? Pisać śmiało
Nikogo na mniejszych pojemnościach?
Siema! Dzięki za zaproszenie, ale jestem aktualnie (już dłuższy czas) na etapie sprzedawania mojego moto, w związku z tym jako że jeżdże na kostce (enduro) to nie chcę już dodatkowo ścierać tych opon na asfalcie. Bardzo fajna trasa - jakbym miała supermoto to chętnie bym się dolączyła 
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
-
andre
- KGP 45

- Imię: Andrzej
- Sprzęt: BMW R1100RT
jozaf pisze:Wycieczka 1 lub 2 dni. Preferowane pojemności : 125cc
Ocyk myślał, że preferowana pojemność to wielkość kieliszka na popasiejozaf pisze:Qcyk - z tego co widzę dysponujesz ciutkę inną pojemnością, myślisz o dołączeniu się, czy tak po prostu piszesz?
-
Qcyk
- mod

Nie nie nie to dokładnie tyle alko wystarczy żeby się nastukać po 12 godzinach w siodle przez kilka dni z rzędu:-Pandre pisze:jozaf pisze:Wycieczka 1 lub 2 dni. Preferowane pojemności : 125ccOcyk myślał, że preferowana pojemność to wielkość kieliszka na popasiejozaf pisze:Qcyk - z tego co widzę dysponujesz ciutkę inną pojemnością, myślisz o dołączeniu się, czy tak po prostu piszesz?
-
andre
- KGP 45

- Imię: Andrzej
- Sprzęt: BMW R1100RT
no to małolitrażowoQcyk pisze:Nie nie nie to dokładnie tyle alko wystarczy żeby się nastukać po 12 godzinach w siodle przez kilka dni z rzędu:-Pandre pisze:jozaf pisze:Wycieczka 1 lub 2 dni. Preferowane pojemności : 125ccOcyk myślał, że preferowana pojemność to wielkość kieliszka na popasiejozaf pisze:Qcyk - z tego co widzę dysponujesz ciutkę inną pojemnością, myślisz o dołączeniu się, czy tak po prostu piszesz?
-
Qcyk
- mod

No to jeszcze tylko lista rzeczy do zabrania, oraz lista chętnych i jedziemyandre pisze:no to małolitrażowoQcyk pisze:Nie nie nie to dokładnie tyle alko wystarczy żeby się nastukać po 12 godzinach w siodle przez kilka dni z rzędu:-Pandre pisze:jozaf pisze:Wycieczka 1 lub 2 dni. Preferowane pojemności : 125ccOcyk myślał, że preferowana pojemność to wielkość kieliszka na popasiejozaf pisze:Qcyk - z tego co widzę dysponujesz ciutkę inną pojemnością, myślisz o dołączeniu się, czy tak po prostu piszesz?tym sposobem Qcyk nadajesz się na ten wyjazd
I słoneczna pogoda 
-
pawwlo99
- Znajomy
- Imię: Paweł
- Sprzęt: Aprilia RSV 1000 R
Można się jeszcze podpiąć?? U mnie pojemność też trochę zawyżona, ale przelocik spacerkiem dla przyjemności chętnie bym odbył 
Ma włoska beauty - RSV 
Hej Pawwlo99 - jasne