Propozycje tras i miejscówek do latania w terenie
Moderator: Policho
-
CosmoSquig
- KGP 110

- Imię: Maciek
- Sprzęt: F800S
- Kontakt:
-
baro
- KGP 200

- Imię: Bartek
- Sprzęt: mz etz 250
Quadem jak i crossem to wszędzie pojeździ jedziesz jedziesz przez rów i w pola tak najlepiej. A nie toru szukać tak to początkujący po torze jeżdżą 
Bez Urazy Panowie ja nikogo nie chciałem urazić
Bez Urazy Panowie ja nikogo nie chciałem urazić
Ostatnio zmieniony czw lis 23, 2006 2:27 pm przez baro, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.bikepics.com/members/baro/ moje pierdziawki :D
Simson:arrow:Yamaha dt50mx,jawa350,jawa350ts,MZ250,iż49,xj600diversion/suzuki ts 125ER
Simson:arrow:Yamaha dt50mx,jawa350,jawa350ts,MZ250,iż49,xj600diversion/suzuki ts 125ER
-
delfinio
- KGP 110

- Sprzęt: koparka :D
- Kontakt:
Jadąc ul.Tyniecka za Pychowicami jest taka mała miejscówka gdzie można poszaleć.. troszkę skałek ,górek, jakieś błotko to tamto....(ładne widoczki)
ewe. okolice Wieliczki a dokładniej Czarnochowice tak jest natomiast przygotowany teren na takie coś
ewe. okolice Wieliczki a dokładniej Czarnochowice tak jest natomiast przygotowany teren na takie coś
...Nigdy nie żałuj uśmiechu....
"los jest mściwy...więc uważaj co robisz"
"severo zorra"
"los jest mściwy...więc uważaj co robisz"
"severo zorra"
-
shyheima
- Swój

- Imię: ania
- Sprzęt: zx6r :)
To jest właśnie Bodzów o którym już wcześniej ktoś napisałdelfinio pisze:Jadąc ul.Tyniecka za Pychowicami jest taka mała miejscówka gdzie można poszaleć.. troszkę skałek ,górek, jakieś błotko to tamto....(ładne widoczki)
a jeśli chodzi o fajne terny dla kładowyjadaczy
pozdrowienia
Mierzy się ponad cel, aby trafić do celu.
-
Pio
- KGP 260

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: Duke 690
Nie chcę być upierdliwy, ale pragnę nadmienić - że hasło Bodzów było kiedyś oczywiste dla każdego motocyklisty (z Krakowa i okolic), który miał chociaż coś wspólnego z off-roadem.
Jeszcze jakieś 20-30 lat temu, było to coś, czym dzisiaj jest "zamknięty", a nawet więcej, bo odbywały się tutaj zawsze zawody trialowe różnego szczebla (do mistrzostw Europy włącznie). Myślę więc, że określanie tego mianem - "łączka, skałki" czy nawet "niezłe miejsce" umniejsza trochę jego powadze
Nie mówiąc już, że ruiny "Fortu Bodzów" są elementem Twierdzy - Kraków.
Wybaczcie, że się czepiam, ale wątek - gdzie można pojeżdzić na "krosie" (nienawidzę tego słowa) jest już poruszany chyba w trzecim oddzielnym temacie, kiedy to poprzednie są już w miarę wyczerpujące, a nawet wyposażone w mapki.
Cóż, proponuję w ramach jednej z osad, małą wycieczkę w to miejsce w większym gronie, aby nikomu już nie trzeba było wyjaśniać
Jeszcze jakieś 20-30 lat temu, było to coś, czym dzisiaj jest "zamknięty", a nawet więcej, bo odbywały się tutaj zawsze zawody trialowe różnego szczebla (do mistrzostw Europy włącznie). Myślę więc, że określanie tego mianem - "łączka, skałki" czy nawet "niezłe miejsce" umniejsza trochę jego powadze
Wybaczcie, że się czepiam, ale wątek - gdzie można pojeżdzić na "krosie" (nienawidzę tego słowa) jest już poruszany chyba w trzecim oddzielnym temacie, kiedy to poprzednie są już w miarę wyczerpujące, a nawet wyposażone w mapki.
Cóż, proponuję w ramach jednej z osad, małą wycieczkę w to miejsce w większym gronie, aby nikomu już nie trzeba było wyjaśniać
Pięknie powiedziane, wyjełeś mi to z ust.pipi pisze:Jeszcze jakieś 20-30 lat temu, było to coś, czym dzisiaj jest "zamknięty", a nawet więcej, bo odbywały się tutaj zawsze zawody trialowe różnego szczebla (do mistrzostw Europy włącznie). Myślę więc, że określanie tego mianem - "łączka, skałki" czy nawet "niezłe miejsce" umniejsza trochę jego powadze Nie mówiąc już, że ruiny "Fortu Bodzów" są elementem Twierdzy - Kraków
Tak właśnie to miejsce powinno być kojarzone. Pamiętam jak jeździłem podziwiać trialowców, a to co wyczniali to naprawdę cuda.
Oczywiście wrto też pamiętać o historii tego miejsca.
pozdro
-
Mrówa
- Znajomy
- Sprzęt: Yamaha FZS 1000
Polecam tak jak WILU , Pustynię Błędowską . Byłem tam w tym sezonie z kolegą na motocyklach przejazdem , jest tam bardzo duży i fajny teren na jazdę Quadem . Jeździli tam akurat na Quadach i Krosach . Najlepiej Quada na przyczepkę , żeby tam pojechać i duży zapas paliwa , by starczyło na cały dzień
Masz kilka propozycji do wyboru gdzie pojeździć .
Udanej jazdy w terenie
Pozdrówka
Udanej jazdy w terenie
Pozdrówka
-
Pio
- KGP 260

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: Duke 690
Propozycje tras i miejscówek do latania w terenie
Temat utworzyłem z połączenia dwóch wcześniej Wam znanych, o podobnej tematyce.
-
Haos
-
packman
- Swój

- Imię: Michał
- Sprzęt: 600r, pe04
jeśli chodzi o Pustynie to bardzo prosto można tam dojechać na kołach z Krakowa. Prowadzi tam czerwony szlak rozpoczynający się na Bronowicach a lecimy nim na Olkusz a tam już rozchodzi się kilka dobrych ścieżek. Oczywiście po szlakach nie wolno jeździć na moto ale podaje tak dla ciekawostki
trzeba uważać bo czerwony leci przez OPN.
Ogólnie na terenach ściśle przylegających do Krakowa nie ma rewelacyjnych miejscówek a te które są powoli się kończą
jest w zasadzie płasko, bez większych przewyższeń. Zabawa zaczyna się przed Myślenicami, wjeżdżając w Pasmo Babicy
Polecam polecieć z Myślenic czerwonym w stronę szczytu Babica a później odbić na południe niebieskim szlakiem. Tam napotkamy na swej drodze sławną już dla endurowców Koskową Górę. Bardzo trudna do zdobycia od północnej strony. Satysfakcja z wyjechania niesamowita
Ogólnie Beskidy są ekstra ale w tym sezonie trzeba będzie odpuścić kilka szlaków gdyż robi się gorąco za sprawą "młodych gniewnych" jeżdżących na pałe, byle głośniej i szybciej.
Do planowania dalszych wypadów polecam tą mapkę z aktualnymi szlakami i zaznaczonymi parkami, rezerwatami.
ps. jak już ktoś się znajdzie na pustyni błędowskiej to nie wkopywać się za głęboko w piach bo można trafić na niewypał
Ogólnie na terenach ściśle przylegających do Krakowa nie ma rewelacyjnych miejscówek a te które są powoli się kończą
Do planowania dalszych wypadów polecam tą mapkę z aktualnymi szlakami i zaznaczonymi parkami, rezerwatami.
ps. jak już ktoś się znajdzie na pustyni błędowskiej to nie wkopywać się za głęboko w piach bo można trafić na niewypał