Propozycje tras i miejscówek do latania w terenie
Moderator: Policho
-
Bandit
- Swój

- Imię: Mariusz
- Sprzęt: DR650SE
Re: Propozycje tras i miejscówek do latania w terenie
A mógłbyś zaznaczyć, pokazać to na mapie (google)?
Znalazłem dość dobre miejsce koło/za UJ na Pogórzu, buduje się tam jakaś droga; jest dość szeroko ale od czasu do czasu trzeba manewrować miedzy studzienkami...
Znalazłem dość dobre miejsce koło/za UJ na Pogórzu, buduje się tam jakaś droga; jest dość szeroko ale od czasu do czasu trzeba manewrować miedzy studzienkami...
Oi, M8! B POSITIVE
-
mArP
- Przyjaciel

- Imię: Marcin
- Sprzęt: dt 80/110
- Kontakt:
Zdaje się tutaj http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s ... AQ&split=0 teren w dół na całej długości Tynieckiej
:)
-
Bugi
- KGP 80

- Imię: Michał
- Sprzęt: KTM 950 Adventure
Jakos cisza w temacie, znacie jakies fajne drogi szutrowe wokoł Krakowa ?
Pozdrawiam
Bugi
Bugi
-
mArP
- Przyjaciel

- Kontakt:
Ostatnio śmigałem w okolicach kampusu UJ. Dokładnie odbiłem w "Czerwone maki" na małym rondziu
Z początku fajny równy szuter, później zaczyna się bardziej poryte, ale zbyt daleko się nie zapuszczałem bo raz, że z kobietą z tyłu, a dwa, że mi zaczęła zębatka przeskakiwać
Jestem jak najbardziej za odświeżeniem tematu off-road, nie wierze, że nikt z forum nie zapuszcza się poza asfalt, a temat powoli zdycha.
-
Pio
- KGP 260

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: Duke 690
Heh, to moje rejony - za czasów gdy jeszcze nie było rondka, ani nawet ulicy BobrzyńskiegoBugi pisze:Dokładnie odbiłem w "Czerwone maki" na małym rondziuZ początku fajny równy szuter, później zaczyna się bardziej poryte
Polecam natomiast sprawdzoną traskę w okolicy:
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s ... 38581&z=15
Kawał dobrej kamienistej drogi, na której można szybko pocinać, oraz parę technicznych elementów
-
Bugi
- KGP 80

Dzieki, jutro postaram sie sprawdzic co i jak, tam nawet widac jakis tor skrzyżowanie skotnicka/gronostajowa, jak podobny do tego z Kokotowa to trampek da rade, ale powoli
Tez troche szutrów juz zwiedziałem na Brzegach, wzdłuż A4 koło Kokotowa, Pasternik, okolice Przylaska, Okolice Krzeszowic, Kryspinów..ale jak narazie najfajniejsze na Pustyni błędowskiej, ale to już kawałek za KRK.
Tez troche szutrów juz zwiedziałem na Brzegach, wzdłuż A4 koło Kokotowa, Pasternik, okolice Przylaska, Okolice Krzeszowic, Kryspinów..ale jak narazie najfajniejsze na Pustyni błędowskiej, ale to już kawałek za KRK.
Pozdrawiam
Bugi
Bugi
-
mArP
- Przyjaciel

- Kontakt:
Generalnie kawałek od Krk to już gdziekolwiek jest fajnie
Pamiętam jak swego czasu na pewnej stacji mi gość wspomniał o czymś takim jak "dolina będkowska" czy jakoś tak, w każdym razie nie chodzi o pustynie tylko o jakiś ogromny wąwóz. Znalazłem taką mapkę. http://images27.fotosik.pl/242/00ee440d08b29670med.jpg
Teren obfituje w wiele atrakcji a z tego co szukam po zdjęciach wiele tam szuterków.
Teren obfituje w wiele atrakcji a z tego co szukam po zdjęciach wiele tam szuterków.
-
grzegorzlato
- Kandydat

- Imię: Grzegorz
- Sprzęt: Yamaha FZS600
Dolina bedkowska to 2 km od mojego domu, jest tam parę odcinków szutrowych trochę błotnistych, ogólnie zajebiste tereny. Możemy się kiedyś umówić na jakieś oranie szutrów jak naprawie crossa.
Pozdrawiam grzegorzlato
Pozdrawiam grzegorzlato
-
mArP
- Przyjaciel

- Kontakt:
Jak najbardziej za. Póki co jestem trochę w rozjazdach, ale jak tylko będzie możliwość, zarzucę temat.
-
Bugi
- KGP 80

Przetestowałem trase Pio i powiem ze fajne kamieniste odcinki, troszke szutru, wody, ten lasek tez zaliczyłem, zrobilem tam ok 6km.
Pozdrawiam
Bugi
Bugi
-
mArP
- Przyjaciel

- Kontakt:
A nie byłeś na torze przy okazji? Ciekawi mnie jaki jest jego stan na dziś dzień.
-
Bugi
- KGP 80

mArP pisze:A nie byłeś na torze przy okazji? Ciekawi mnie jaki jest jego stan na dziś dzień.
Niestety nie wjeżdżałem...
Pozdrawiam
Bugi
Bugi
-
mArP
- Przyjaciel

- Kontakt:
Spokojnie. Jeśli o mnie chodzi to nie lubię zap... tylko bawić się terenem. Dzisiaj zjeździłem większość ścieżek od wspomnianych maków (gdzie chyba zakłóciłem współżycie pewnej pary w BMW
) po zakrzówek. Całkiem fajnie tylko mało tego. Zaraz jadę szukać dalej 
Updejt:
No i znalazłem
odkrywca nie jestem bo śladów crossów i quadów trochę było, czemu wcale się nie dziwię, bo miejscówka przednia.
http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s ... 5&t=h&z=15
Generalnie pełno zarówno szutrów (świetne kawałki wzdłuż autostrady) po poryte i podmokłe leśne ścieżki. Mega teren, chociaż w całości nie sprawdziłem bo na szosowej gumie wiele nie podziałałem w błocie. Wiadomo uważać trzeba, ludzie z psami jak to w niedzielę wieczór, potrafili wyskoczyć znikąd za zakrętem, czasem jakieś prywatne posesje, ale terenu do zabawy sporo. Więcej jak pod Tyniecką. I ciekawiej.
Updejt:
No i znalazłem
http://maps.google.pl/maps?f=q&source=s ... 5&t=h&z=15
Generalnie pełno zarówno szutrów (świetne kawałki wzdłuż autostrady) po poryte i podmokłe leśne ścieżki. Mega teren, chociaż w całości nie sprawdziłem bo na szosowej gumie wiele nie podziałałem w błocie. Wiadomo uważać trzeba, ludzie z psami jak to w niedzielę wieczór, potrafili wyskoczyć znikąd za zakrętem, czasem jakieś prywatne posesje, ale terenu do zabawy sporo. Więcej jak pod Tyniecką. I ciekawiej.
-
miroslaw123
- KGP 160

- Sprzęt: Transalp 650
- Kontakt:
z miejscówek polecam poligon wojskowy na Pasterniku.... ja dziś na oponach szosowych nie poszalałem ale troszkę się ubrudziłem

dron.malopolska.pl - zapraszam
-
mArP
- Przyjaciel

- Kontakt:
No to ja troszkę bardziej
i jeszcze ozdobiłem się wiszącymi trawskami
z tym że mam 100 kilo mniej