Tor motocrossowy/ quadowy w okolicach Krk
Moderator: Policho
-
bonusikkk
- KGP 160

- Imię: Bonus
- Sprzęt: GSXR1000 / VL1500
- Kontakt:
Tor motocrossowy/ quadowy w okolicach Krk
Witam w najbliższym czasie zamierzam stworzyć między innymi tor quadowy.
I pytanie do was ilu z was było by wstanie zapłacić 100zł za 1h jazdy quadem typu "raptor 350" po torze który mieści się na około 4hektarach pola?
ewentualnie;
25zł za 1h jazdy włąsnym quadem.
60zł za 30min jazdy po torze z kosztem wynajęcia toru.
I kto z was przejechał by taki kawał drogi by ów quadem sobie pojezdzić:
http://maps.google.pl/maps?saddr=krak%C ... s&t=h&z=11
ps do ów toru quadowego mysle doczepić "paintball " ewentualnie jakis tor motocrosowy z możliwością wynajęcia motocykla typu cross.
Pozdrawiam
Bonus
I pytanie do was ilu z was było by wstanie zapłacić 100zł za 1h jazdy quadem typu "raptor 350" po torze który mieści się na około 4hektarach pola?
ewentualnie;
25zł za 1h jazdy włąsnym quadem.
60zł za 30min jazdy po torze z kosztem wynajęcia toru.
I kto z was przejechał by taki kawał drogi by ów quadem sobie pojezdzić:
http://maps.google.pl/maps?saddr=krak%C ... s&t=h&z=11
ps do ów toru quadowego mysle doczepić "paintball " ewentualnie jakis tor motocrosowy z możliwością wynajęcia motocykla typu cross.
Pozdrawiam
Bonus
www.Bonus-Rent.pl MotoBonus.eu BonusBus.pl
-
Policho
- mod

- Sprzęt: KTM 690 SMC R
Re: Tor motocrossowy/ quadowy w okolicach Krk
Wydaje mi się, że 1h jazdy na osobę to za długo. Jeśli byłaby możliwość np. 0,5 lub 1h na dwie osoby to jak najbardziej bym się pisał, a drugiego chętnego łatwo znaleźć. Ceny dość przystępne, a odległość nie jest za duża. W sezonie pisał bym się na 2-3 razy.
części zamienne - multimoto@o2.pl
-
nitrox89
- KGP 160

- Sprzęt: スズキバンディット
Ludzi którzy zapłacą aby latać swoim sprzętem po torze nie znajdziesz. Ewentualnie jakaś symboliczna kwota za wjazd (np 10zł)
A co do wynajmu sprzetu, to bardzo dobra stawka. Oczywiście pomyśl też o kaskach i ochraniaczach dla osób jeżdżących
A co do wynajmu sprzetu, to bardzo dobra stawka. Oczywiście pomyśl też o kaskach i ochraniaczach dla osób jeżdżących
Nie mam czasu
Pomysl bardzo fajny ,sam kiedys myslalem nad otwarciem czegos takiego
Wlasnym quadem nie przyjade bo jezdze gdzie chce i o zgode nie pytam ale jakbym nie mial to bym raz na czas przyszedl pojezdzic.
Za pojezdzenie crosem lub endurakiem bardzo bym chetnie zaplacil .
Do tego jakis namiot, grill , pare krzesel ,stolik , tani browarek i mozna tam spedzac weekendy nawet jak leje.
Podobnie mysle ze 30 min na osobe to max albo 1 godz na 2 .
Wlasnym quadem nie przyjade bo jezdze gdzie chce i o zgode nie pytam ale jakbym nie mial to bym raz na czas przyszedl pojezdzic.
Do tego jakis namiot, grill , pare krzesel ,stolik , tani browarek i mozna tam spedzac weekendy nawet jak leje.
KRAKNET.COM Internet,monitoring,laptop serwis
-
bonusikkk
- KGP 160

- Kontakt:
MasterL pisze:Pomysl bardzo fajny ,sam kiedys myslalem nad otwarciem czegos takiego![]()
Docelowo myślę nad jakąś małą knajpą, polem namiotowym itd, lecz chciałbym się wcześniej dowiedzieć czy ów "rodzaj rozrywki" ma szanse istnieć z czasem będe starał się to rozwinąć.
Ceny które podałem są cenami bardzo ogólnymi będą one się zmieniały w zależności od dnia tygodnia, modelu quada/crossa, ilości okrążeń lub czasu wynajmu oraz pory roku.
-
Pio
- KGP 260

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: Duke 690
Uważam, że pomysł jest dobry, taki obiekt jest potrzebny. Odległość od Krk do zaakceptowania, a na pewno wsród "autochtonów" znajdzie się wielu chętnych do upalania.
Jak wspomniał Policho - 1h to dużo, dobre by było rozbicie na 30min, w okolicach 10-15PLN / 30min (własny sprzęt), oczywiście ze zniżkami za dłuższy czas
Nie mniej ważne byłoby zapewnienie minimalnego nadzoru - załóżmy: przyjeżdżam sam, skręcam sobie (tfu tfu..) rękę podczas przypadkowej gleby i mam pewność, że ma mnie kto pozbierać...tak jak i pilnowanie porządku przy większej ilości upalaczy. To tak w kwestii zapewnienia lepszej alternatywy, od trenowania w "dzikim" terenie.
Jak wspomniał Policho - 1h to dużo, dobre by było rozbicie na 30min, w okolicach 10-15PLN / 30min (własny sprzęt), oczywiście ze zniżkami za dłuższy czas
Nie mniej ważne byłoby zapewnienie minimalnego nadzoru - załóżmy: przyjeżdżam sam, skręcam sobie (tfu tfu..) rękę podczas przypadkowej gleby i mam pewność, że ma mnie kto pozbierać...tak jak i pilnowanie porządku przy większej ilości upalaczy. To tak w kwestii zapewnienia lepszej alternatywy, od trenowania w "dzikim" terenie.
-
bonusikkk
- KGP 160

- Kontakt:
Dostałem od was trochę informacji za co dzięki, lecz mam kilka pytań do osób latających profesjonalnie lub zupełnie amatorsko crossami/quadami; Jeśli zdecydowali byście się na przyjazd na tor to czy wybrali byście tor "rekreacyjny" z symbolicznymi muldami, nierównościami itp czy raczej tor "sportowy"?
rekreacyjny: http://www.youtube.com/watch?v=0OyBLzbkiPI
Sportowy: http://www.youtube.com/watch?v=lwSaqXth ... re=related
Rzeczą oczywistą jest że tor sportowy będzie znacznie droższy w tworzeniu aniżeli tor rekreacyjny. (mam na myśli konieczność wynajęcie koparki)
rekreacyjny: http://www.youtube.com/watch?v=0OyBLzbkiPI
Sportowy: http://www.youtube.com/watch?v=lwSaqXth ... re=related
Rzeczą oczywistą jest że tor sportowy będzie znacznie droższy w tworzeniu aniżeli tor rekreacyjny. (mam na myśli konieczność wynajęcie koparki)
-
miroslaw123
- KGP 160

- Sprzęt: Transalp 650
- Kontakt:
Od razu mówię, że jestem raczej zainteresowany dwoma kółkami a nie qadem...
Odległość jest dobra, poziom cen najlepiej sprawdź w sieci, ja qadem nie jestem zainteresowany ale zapewne jest grupa chętnych ęduro czy crosowców którzy chętnie się pobawią na torze. Raz na czas dobrze było by też przekopać tor, bo ludziskom jedna konfiguracja się znudzi i nie będą mieli motywacji by przyjeżdżali po raz kolejny. Przydało by się też małe zaplecze, na początek nawet wystarczy wynajęty czy kupiony barakowóz w którym będzie jakaś butla z gazem dla zrobienia herbatki/kawy czy kilka podstawowych narzędzi, na pewno nie będzie to dochodowy interes, (ludzie liczą każdy grosz) ale jeżeli przy okazji będzie coś innego na czym można uzyskać wpływy to razem może coś z tego wyjdzie.
Odległość jest dobra, poziom cen najlepiej sprawdź w sieci, ja qadem nie jestem zainteresowany ale zapewne jest grupa chętnych ęduro czy crosowców którzy chętnie się pobawią na torze. Raz na czas dobrze było by też przekopać tor, bo ludziskom jedna konfiguracja się znudzi i nie będą mieli motywacji by przyjeżdżali po raz kolejny. Przydało by się też małe zaplecze, na początek nawet wystarczy wynajęty czy kupiony barakowóz w którym będzie jakaś butla z gazem dla zrobienia herbatki/kawy czy kilka podstawowych narzędzi, na pewno nie będzie to dochodowy interes, (ludzie liczą każdy grosz) ale jeżeli przy okazji będzie coś innego na czym można uzyskać wpływy to razem może coś z tego wyjdzie.
dron.malopolska.pl - zapraszam
-
Policho
- mod

Jako amator pewnie bał bym się od razu na duże, zbyt trudne przeszkody wjechać, ale w miarę jedzenia apetyt rośnie. Może warto uśrednić ceny, a na tym samym torze tworzyć w niektórych miejscach dwie możliwości pokonania tej samej trasy - trudniejszą i łatwiejszą.
-
miroslaw123
- KGP 160

- Sprzęt: Transalp 650
- Kontakt:
Aaaa, ja jestem zupełny amator...więc tor amatorski, choć tak miedzy drzewami
Najlepsze były by dwa tory, ale to oczywiście wymaga odpowiednio dużo więcej miejsca
dron.malopolska.pl - zapraszam
-
Policho
- mod

Raczej przy 4ha trudno będzie dwa tory pomieścić. Robiąc jeden, będzie miał ok. 1-1,5km max i to przy minimalnej powierzchni pod zaplecze.
-
bonusikkk
- KGP 160

- Kontakt:
Dobrze się składa że "na działce/na polu" którą posiadam nie ma drzew itp. przeszkód (szczere pola).miroslaw123 pisze:Aaaa, ja jestem zupełny amator...więc tor amatorski, choć tak miedzy drzewamiNajlepsze były by dwa tory, ale to oczywiście wymaga odpowiednio dużo więcej miejsca
Do sezonu jeszcze daleko, więc mam sporo czasu na obranie długości i kształtu toru ale skupię się raczej na podzielenie trasy (na wzdłuż), a mianowicie prawa część toru będzie bez "przeszkód" a lewa część z"wzniesieniami" do bezpiecznych skoków.
Z zapleczem nie bedzie problemu, dom oraz warsztat motocyklowy mam przy ów działce(polu) którą zamierzam zagospodarować, ewentualnie pokuszę się na postawienie blaszaka 2x2 do którego włożę wyżej wymienioną butle z gazem, przenośną kuchenkę, czajnik, stolik itp. po to by nie biegać z tym co rano i wieczór z punktu A do B.miroslaw123 pisze: Przydało by się też małe zaplecze, na początek nawet wystarczy wynajęty czy kupiony barakowóz w którym będzie jakaś butla z gazem dla zrobienia herbatki/kawy czy kilka podstawowych narzędzi, na pewno nie będzie to dochodowy interes, (ludzie liczą każdy grosz) ale jeżeli przy okazji będzie coś innego na czym można uzyskać wpływy to razem może coś z tego wyjdzie.
Rentowność biznesu będzie najmniejszy problem, gdyż w trakcie prowadzenia toru nie będę miał większych kosztów by go utrzymać.
Chodź osobiście wydaje mi się on strzałem w dziesiątkę ponieważ działka znajduje się może 100m od kościoła do którego sporo ludzi w niedziele w brew pozorom uczęszcza. Wystarczy tylko zamówić plakat w firmie reklamowej postawić sprzęty zaraz przy drodze i już widzę dzieci które płaczem i wrzaskiem zmuszają rodziców do zapłaty za np 15min jazdy 30/40zł quadem po wertepach.
Również w promieniu 2-3km znajduje sie pałac/hotel do którego przyjeżdża spora liczba turystów którzy po ujrzeniu reklamy chętnie z jazdy skorzystają.
Nie wspominając o ludziach jeżdżących na crossach amatorsko w promieniu 20km.
Do wszystkiego jakieś napoje, jedzenie z grilla i jakoś powinno się to kręcić.
-
Bandit
- Swój

- Imię: Mariusz
- Sprzęt: DR650SE
Może mógłbyś stworzyć mix: tor rekreacyjny z podpiętym dla chętnych odbiciem na oes sportowo/przeprawowy
Chętnie skorzystałbym z takiego toru. Cena 10-15 zł/h jest do przyjęcia.
Chętnie skorzystałbym z takiego toru. Cena 10-15 zł/h jest do przyjęcia.
Oi, M8! B POSITIVE
-
WS
- mod

- Imię: Wojtek
- Sprzęt: 1K7, WR450F
W takij sytaucji ja bym powaznie bral pod uwage druga strone medalu - jesli 100m od kosciola, to na 99% beda protesty, ze halas... itpbonusikkk pisze:Chodź osobiście wydaje mi się on strzałem w dziesiątkę ponieważ działka znajduje się może 100m od kościoła do którego sporo ludzi w niedziele w brew pozorom uczęszcza. Wystarczy tylko zamówić plakat w firmie reklamowej postawić sprzęty zaraz przy drodze i już widzę dzieci które płaczem i wrzaskiem zmuszają rodziców do zapłaty za np 15min jazdy 30/40zł quadem po wertepach.
Teoretycznie to nawet na usypanie kilku gorek ziemi koparka trzeba miec pozwolenie
Zeby nie skonczylo sie jak tu (jeszcze teren pod ochrona byl...):
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35265, ... adzie.html
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35265, ... ssowy.html
WS
-
Ezechiel
- GP

- Imię: Wojtek
- Sprzęt: Gix ;)
Moim zdaniem to jest chyba najlepsza opcja! Sam troszkę jeździłem swego czasu na crossie bardzo, bardzo amatorsko przy przydomowych wertepach, głównie na równinach ale tak jak pisał Policho - apetyt rośnie w miarę jedzenia i z własnego doświadczenia pamiętam jak pojechałem na typowy tor crossowy po jednym kółku pomimo ogromnego zmęczenia chciałem jeszcze raz zobaczyć jak to jest, gdy maszyna leci w powietrzu i to całkiem wysoko! Dlatego jakaś większa hopla bardzo by uradowała tych bardziej doświadczonych i głodnych wrażeń.bonusikkk pisze:...ale skupię się raczej na podzielenie trasy (na wzdłuż), a mianowicie prawa część toru będzie bez "przeszkód" a lewa część z"wzniesieniami" do bezpiecznych skoków.
Także jeśli była by możliwość wynajęcia motocykla crossowego to pewnie bym się pojawił kilka razy.
Z tego co opowiadał mój doświadczony kolega, który często jeździ po torze (mam na myśli tor raczej bardziej profesjonalny, z dość dużymi hoplami) to raz na jakiś czas trzeba go wyrównać... Może to dziwnie brzmi wyrównać tor crossowy ale podobno jak jest za dużo muld i głębokich kolein to jeździ się po prostu źle... tak przynajmniej wspominał kolega...bonusikkk pisze:w trakcie prowadzenia toru nie będę miał większych kosztów by go utrzymać.
Pomysł fajny i życzę powodzenia w realizacji!!