Ktoś chętny na wypad do Bodzowa ?

Moderator: Policho

dziarapl
Znajomy
Imię: Tomek
Sprzęt: DL 650 / KLX 250

Ktoś chętny na wypad do Bodzowa ?

Post autor: dziarapl » śr kwie 23, 2014 7:56 pm

w najbliższy weekend w sobote tj. 26/04/2014 wybieram się do Bodzowa bo ponoć warto tam pośmigać. Ktoś chętny ? mogę udostępnić jedno miejsce na moto na przyczepce :) Wyjazd z Czyżyn.
]:->

dziarapl
Znajomy
Imię: Tomek
Sprzęt: DL 650 / KLX 250

Re: Ktoś chętny na wypad do Bodzowa ?

Post autor: dziarapl » sob maja 03, 2014 9:27 am

Byłem, zwiedziłem, sprzęta upaliłem. Polecam kto jeszcze nie był bo teren wart uwagi. Jeszcze nie raz tam zawitam ]:->
]:->

Awatar użytkownika
sparci
KGP 80
KGP 80
Imię: Sebastian
Sprzęt: gsxk8/exc250

Post autor: sparci » pn maja 05, 2014 4:27 pm

Szkoda,że wcześniej nie zobaczyłem bo dawno na bodzowie nie byłem , z terenów na które masz blisko to polecam jeszcze brzegi/kokotów duży teren do endurzenia wprawdzie brak podjazdów ale wyszaleć się można. Na kokotowie jestem dosyć często bo mam blisko.

Awatar użytkownika
Lagoona
Kandydat
Kandydat
Sprzęt: KTM 350 EXC-F

Post autor: Lagoona » sob lip 22, 2017 10:14 pm

Czemu Bodzów zostal zamkniety? Stoi metalowa brama :(
Fakt ze jak sie dalej pojedzie i skreci w lewo to mozna wjechac na ta "druga" czesc... tylko nie wiem czy ona ma polaczenie z ta pierwsza. Ale jesli stoi brama to chyba ktos nie chce zeby tam wjezdzano.
Jezdzi tam jeszcze ktos z was? Moze ktos sie wybierze ze mna i pokaze co i jak, bo samej to tak slabo :roll:

Jakub123
Kandydat
Kandydat
Imię: Jakub
Sprzęt: DRZ

Post autor: Jakub123 » ndz lip 23, 2017 7:46 am

Z tego co tam w tym roku jeździłem to bramy otwartej tym roku jeszcze nie widziałem, zawsze jechałem te pareset metrów dalej i wjeżdżałem obok jakiegoś domku w budowie. Kiedyś z kimś gadałem i coś mówił że tam na murze jest numer do gościa co otwiera tą bramę, można dzwonić i sypnąć jakimś groszem to otworzy, czy tak jest to nie wiem. Jak się już wiedzie to można przejechać gdzie się chce, albo te podjazdy z kamieniami, albo ten tor piaskowy. Chciałbym się wybrać, ale puki co leczę nogę po tym jak znienacka za zakrętem pojawił się rów :P Prawdopodobnie w sierpniu wskakuje w kostkę i można latać, ale nie znam żadnych innych miejscówek enduro poza bodzowem i torem na wałch na wiśle.

Awatar użytkownika
Lagoona
Kandydat
Kandydat

Post autor: Lagoona » ndz lip 23, 2017 11:15 am

Dzieki za odpowiedz. Jakos do bodzowa zawsze podchodze z dystansem, przez te wszechobecne kamienie i skaly.... zawsze mam w glowie wizje upadku na nie i to mnie powstrzymuje przed swirowaniem tam. A jeszcze nigdy nie bylam na tym torze za walami.... koniecznie musze sie wybrac - chetnie w jakims towarzystwie.
To zdrowiej zatem, jak bedziesz juz sprawny i moto bedzie na kostce, to daj znac - bedzie mi milo razem z kims pojezdzic.
Jakby jeszcze inni chetni byli to by bylo extra :)

Jakub123
Kandydat
Kandydat

Post autor: Jakub123 » ndz lip 23, 2017 12:04 pm

Na tor za wałami w tym tygodniu pewnie się wybiorę, bo jest na tyle twardy że na SM też można latać w dużej części. Trzeba nogę rozruszać :P Napiszę tutaj jak będę się wybierał.

Awatar użytkownika
Lagoona
Kandydat
Kandydat

Post autor: Lagoona » ndz lip 23, 2017 12:40 pm

O to bardzo fajnie :) Jakby sie udalo mnie zapoznac z ta miejscowa to bylabym wdzieczna + chetnie z kims sie przejade.
Na gazecie.pl jakis czas temu wyczytalam ze sa plany by w miejscu bodzowa wybudowac korty tenisowe :shock: To nie dosc ze to jedyne takie w krakowie miejsce gdzie mozna sie pobawic w offroad, to jeszcze tak durny pomysl jak korty, ktore mozna wybudowac w kazdym dowolnym miejscu, ale akurat oni chca rozpierniczyc i zrownac z ziemia tak zajebisty kawalek ziemi. Brak slow.

Awatar użytkownika
BigBoyKR
KGP 200
KGP 200
Imię: Radek
Sprzęt: Od 250 do 1500 ;)

Post autor: BigBoyKR » pn lip 24, 2017 6:52 am

W Bodzowie na murze ruin przy głównym "parkingu" jest numer do właściciela terenu. Jak coś to przez PW mogę podać. Człowiek jest rozsądny, jest to jego teren, więc zrozumcie, że ma pewne wymagania.
Generalnie nie chodzi o kasę, bo ta jest śmieszna i służy tylko eliminowaniu osób "niechcianych". Możecie dostać fakturę VAT za udostępnienie terenu ;)
Właścicielowi bardzo zależy na utrzymaniu terenu w czystości i nie pozostawianiu tam po sobie syfu, to trzeba uszanować. Głównie ćwiczą tam trialowcy, ale urządzane są też zawody ASG. Ja z uwagi na kontuzję kolana nie byłem tam od roku, wiec może coś się zmieniło, ale to wystarczy zadzwonić.
http://bigboykr.blogspot.com/ się uzupełnia..

Jakub123
Kandydat
Kandydat

Post autor: Jakub123 » pn lip 24, 2017 6:43 pm

Fakt, trialowców można tam spotkać właściwie zawsze i raczej korzystają z bramy bo zawsze jakimś samochodem z przyczepką przyjeżdżają.

Jutro (wtorek) koło 18/19, w zależności od pogody mogę się wybrać na ten tor przy wałach przy okazji zahaczając o ten drugi wjazd do bodzowa to można ogarnąć którędy się gdzie wjeżdża. Ew. może być też środa/czwartek/piątek. Proponuję się zebrać przy tej bramie (czyli tutaj: https://goo.gl/maps/eYXUy8CGiKq). Może uda mi się ogarnąć jeszcze 2 osoby też na DRZ to może jakaś grupka się zbierze.

Awatar użytkownika
Lagoona
Kandydat
Kandydat

Post autor: Lagoona » pn lip 24, 2017 8:19 pm

Wtorek i środa pracuję do nocy :( Ale czwartek i piątek bardzo chętnie - piszę się! Może ktoś jeszcze by się podłączył?

Awatar użytkownika
polly
GP
GP
Sprzęt: sózócki

Post autor: polly » wt lip 25, 2017 1:32 pm

Czwartek :banghead:
na co koni kupa, jak kierowca dupa?

Jakub123
Kandydat
Kandydat

Post autor: Jakub123 » wt lip 25, 2017 2:46 pm

Czyli czwartek 18.30 przy bramie jeśli będzie sucho, pasuje?

Awatar użytkownika
Lagoona
Kandydat
Kandydat

Post autor: Lagoona » wt lip 25, 2017 2:47 pm

Pasuje :D Do zobaczyska! Moze jeszcze ktos sie podczepi ;)

Awatar użytkownika
polly
GP
GP
Sprzęt: sózócki

Post autor: polly » śr lip 26, 2017 7:32 am

na co koni kupa, jak kierowca dupa?

ODPOWIEDZ