Mam taki trochę szalony pomysł, aby jeszcze w najbliższym czasie, korzystając z dobrej pogody wypożyczyć quada/quady i zorganizować całodniową wycieczkę przeprawową. Załatwienie quadów, plan trasy biorę na siebie. Orientacyjne koszty: quad na jeden dzień od 400zł (można jechać we dwie osoby i wtedy podział kosztów przez 2, quad na dwa dni od 550zł. Przy kilku quadach możliwość negocjacji cen. Większość trasy w terenie, ale bez przesady na początek. Jak na dwa dni to jakiś nocleg po drodze. W grę wchodzi wyjazd zarówno w tygodniu jak i w weekend (jest odrobinę drożej). Osobiście byłbym za środkiem tygodnia, plan trasy już mam wstępnie opracowany w głowie.
Czy są jacyś chętni na wyprawę? Wstępnie chodzi o przyszły tydzień lub następny weekend, oczywiście dni bezdeszczowe.
Czy znajdą się chętni na wyprawę?
Moderator: Policho
-
Policho
- mod

- Sprzęt: KTM 690 SMC R
Czy znajdą się chętni na wyprawę?
części zamienne - multimoto@o2.pl
-
Biniu
- KGP 260

- Imię: Bartek
- Sprzęt: CB 1000 R
Re: Czy znajdą się chętni na wyprawę?
Policho wrzuć jakiś plan trasy na zachętę. Mnie ma zaszczycić chyba teściowa jakąś wizytacją niebawem więc może będę chciał się ulotnić na jeden cały dzień
Quadem z silnikiem 700 kiedyś jechałem i przyznam, że były to wrażenia z kategorii bezcenne, zwłaszcza, jak na wybojach się palec omsknął
Jest moc. Motocykl drogowy, jaki by nie był - może z racji 26 sezonów praktyki - już takiego wrażenia nie zrobi.
Quadem z silnikiem 700 kiedyś jechałem i przyznam, że były to wrażenia z kategorii bezcenne, zwłaszcza, jak na wybojach się palec omsknął
-
Policho
- mod

Dobrą ofertę co do wypożyczenia quadów znalazłem w Sosnowcu. Jedną z opcji byłoby przetransportowanie 2-3 maszyn w okolice Mszany Dolnej i jeżdżenie po okolicy. Znam te tereny dobrze i trasy mam w zasadzie przygotowane. Druga opcja to skorzystać z quadów na miejscu w okolicy Sosnowca. Mają tam trochę fajnych terenów do męczenia gadów - piaskownia Pogoria IV, Stawiska z Torem Crossowym w Mysłowicach, TOR CROSSOWY Strzyżowice, Tor Motocrossowy - Szopienice, materiały znajdziecie na YT.
Umówiłem się z właścicielem quadów, że dam znać do środy wieczorem czy rezerwujemy na przyszły tydzień sprzęty. Ma do dyspozycji 3 quady - YAMAHA Grizzly 660 4x4 i HONDA TRX450 Foreman ES.
Z uwagi na mniejsze komplikacje logistyczne obstawał bym na jazdę w okolicach Sosnowca. Na zapoznanie się ze sprzętem i porządne wytyranie na pewno wystarczy. Jak się nam spodoba to kiedyś powtórzymy w naszym terenie, zobaczymy jakie jest zainteresowanie z Waszej strony.
Umówiłem się z właścicielem quadów, że dam znać do środy wieczorem czy rezerwujemy na przyszły tydzień sprzęty. Ma do dyspozycji 3 quady - YAMAHA Grizzly 660 4x4 i HONDA TRX450 Foreman ES.
Z uwagi na mniejsze komplikacje logistyczne obstawał bym na jazdę w okolicach Sosnowca. Na zapoznanie się ze sprzętem i porządne wytyranie na pewno wystarczy. Jak się nam spodoba to kiedyś powtórzymy w naszym terenie, zobaczymy jakie jest zainteresowanie z Waszej strony.
-
Rudy
- KGP 80

- Imię: Kuba
- Sprzęt: Suzuki gsx-r K3
Tez byl bym chetny tyle ze zbyt krotki termin na zalatwienie wszystkiego, wolne w pracy itp, ale pomysl popieram. Jak juz sie wybierzecie to mozecie podac wszsytkie koszty i pozniej troszke wczesniej zapowiedziec wyprawe 
-
Policho
- mod

W zasadzie wszystko już było załatwione w proponowanym przeze mnie terminie i nawet chętne dwie osoby były (nie z forum), ale nic z tego nie wyszło bo złapała mnie kontuzja ręki.
W tym roku to już wątpię, ale jak za parę tygodni znajdą się chętni i pogoda jeszcze dopisze to czemu nie zweryfikować planów. Koszty nie są straszne, ok. 400-600zł za dzień jazdy z paliwem i dojazdem.
Już od paru lat chodzi mi po głowie taki wypad zimą na skuterach śnieżnych. Możliwe, że w tym roku dojdzie do skutku. Termin i cennik podam dopiero jak będzie coś zaplanowane na fest.
W tym roku to już wątpię, ale jak za parę tygodni znajdą się chętni i pogoda jeszcze dopisze to czemu nie zweryfikować planów. Koszty nie są straszne, ok. 400-600zł za dzień jazdy z paliwem i dojazdem.
Już od paru lat chodzi mi po głowie taki wypad zimą na skuterach śnieżnych. Możliwe, że w tym roku dojdzie do skutku. Termin i cennik podam dopiero jak będzie coś zaplanowane na fest.