PRZYKLEJONY: Opony - jakie wybrać, opinie?
Moderator: WS
-
Grisza
- Znajomy
- Sprzęt: Zetofil 8setek
Re: PRZYKLEJONY: Opony - jakie wybrać, opinie?
....no cześć Swistaq, nic nie wiem o tych oponkach.
Kończą mi sie Dunlop i chce zmienić na coś naprawde godnego uwagi.
Te Dunlopy były seryjnie montowane w moim Zeciorze i napewno ich nie kupie.
No to dałeś mi nasrępny temat do przeanalizowania, ehhh...myslałem ze te dwie firmy wyźej są bezkonkurencyjne!!!!
Kończą mi sie Dunlop i chce zmienić na coś naprawde godnego uwagi.
Te Dunlopy były seryjnie montowane w moim Zeciorze i napewno ich nie kupie.
No to dałeś mi nasrępny temat do przeanalizowania, ehhh...myslałem ze te dwie firmy wyźej są bezkonkurencyjne!!!!
No niestety tak to jest z wyborem opon - jak zapytasz dostaniesz miliard pomysłów i cały plan misternie ułożony w głowie idzie się ....
Jeżeli chodzi o znikanie opon rzeczywiście tutaj jest kłopot więc wszystko zależy od tego jak dużo jeździsz, bo to właściwie chyba jedyna ich wada w moim odczuciu jak na to do czego są zaprojektowane. Rzeczywiście porównywanie S20 do pilot road nie jest na miejscu, już prędzej do pilot power. Nie było moim celem porównywanie jednej do drugiej tylko rzucenia hasła o S20, to jest opona zaprojektowana na drogę i tor, jak najbardziej nadaje się do ostrej jazdy po ulicy na winkle. Jak wyżej napisano klei się świetnie dając tym dużo pewności przy jeździe - wszystko więc zależy czego do końca od opon oczekujesz.
-
Grisza
- Znajomy
Mam naked typowego mieszczucha wiec przez wiekszosc mojej jazdy to miasto i wypad na trasę w plener
Zależy mi na przyczepności nie tylko na suchym lecz i na mokrej nawierzchni.
Co do żywotności opon to podchodzę do tego tematu jak z tankowaniem moto .
Czyli .......płacisz za to jak się wozisz
Witam.
Poleci mi ktos doswiadczony opony do super moto ktm690 smcr?
Opony maja sluzyc do zapie**nia po drodze oraz czestych, amatorskich wypadow na tor.
Na ta chwile glownie zozwarzam zakup dunlop d211gpracer ale mam obawy jak beda sie sprawdzac na SM oraz przy uzytku w chlodniejsze dni na drodze.
Pozdro.
Opony maja sluzyc do zapie**nia po drodze oraz czestych, amatorskich wypadow na tor.
Na ta chwile glownie zozwarzam zakup dunlop d211gpracer ale mam obawy jak beda sie sprawdzac na SM oraz przy uzytku w chlodniejsze dni na drodze.
Pozdro.
Napisz do Polichadr_dog pisze:Witam.
Pozdro.
na co koni kupa, jak kierowca dupa?
Moze mi tu odpisze 
-
Policho
- mod

- Sprzęt: KTM 690 SMC R
Jak chcesz mieć opony, które są świetne na miasto, na tor i nawet na deszcz to tylko Heidenau K80. Po drugie są to najtańsze opony konstrukcyjnie przystosowane do SM. Wiem, trudno uwierzyć, że najtańsze są najlepsze, ale z tym musisz już sam sobie poradzić
Nie zakładaj do SM opon dedykowanych do ścigaczy. Są za twarde konstrukcyjnie, inaczej tłumacząc SM jest do nich za lekkie.
Nie zakładaj do SM opon dedykowanych do ścigaczy. Są za twarde konstrukcyjnie, inaczej tłumacząc SM jest do nich za lekkie.
części zamienne - multimoto@o2.pl
KTm SMC R nie jest taki lekki. Wazy ok 140kg pusty czyli z 20kg mniej niż nowe sporty. Z rosłym kierowcą na KTMie ważą tyle samo.
Jeżeli się myle to niech mnie ktoś uświadomi.
Jeżeli się myle to niech mnie ktoś uświadomi.
Kupilem qualifiey 2 i poki co jestem zadowolony.
Pzdr
Pzdr
-
Grisza
- Znajomy
Ja właśnie zakupiłem Pirelli Angel GT przechodząc z Dunlopa.....zobaczymy jaka jazda.....
-
Noriad
- KGP 45

- Imię: Krzysiek
- Sprzęt: CeBula
Ktoś z Was miał może styczność z Pirelli Angel City ? Opinie w necie są pozytywne, ale chciałem je skonfrontować z opinią kogoś "od nas".
Play hard, go pro!
-
Jędrek
- Swój

- Imię: Andrzej
- Sprzęt: SUZi
Cześć Krzysztof myślę ,ze już przetestowałeś tą oponę Pirelli Angel City , jaka opinia bo muszę kupić komplet .....
Pozdrawiam Jędrek
KRAKÓW
KRAKÓW
-
Noriad
- KGP 45

- Imię: Krzysiek
- Sprzęt: CeBula
Póki co miałem okazję nakręcić na nie jakieś 800km, WYDAJE MI SIĘ, że:
- moto jest jakieś takie zwinniejsze (może być to zasługa niższego profilu aniżeli wcześniej, 80 -> 70)
- przyczepność na zimnej oponie zdaje się być lepsza aniżeli 2-letnie Heidenau
- nie piszczą podczas blokowania koła
- na wilgotnym wydają się trzymać ok, chyba lepiej aniżeli heidenau (ale nowymi miałem okazję jechać po wilgotnym asfalcie raz, a poprzednimi oponami z trzy razy).
Ogólnie jestem z nich zadowolony, czuje się na nich trochę pewniej, ale nie wiem, na ile to zasługa właściwości jezdnych opon, na ile zasługa tego, że opony są po prostu nowe, a ile tego, że moto jest ciut niższe (pewniej można stanąć na ziemi).
A, no i te wszystkie uwagi masz od gościa, który średnie spalanie w cebuli ma 4.5l, a w trasie miał 3.8l, więc nie jestem z tych, którzy wykorzystują opony do końca ich możliwości
- moto jest jakieś takie zwinniejsze (może być to zasługa niższego profilu aniżeli wcześniej, 80 -> 70)
- przyczepność na zimnej oponie zdaje się być lepsza aniżeli 2-letnie Heidenau
- nie piszczą podczas blokowania koła
- na wilgotnym wydają się trzymać ok, chyba lepiej aniżeli heidenau (ale nowymi miałem okazję jechać po wilgotnym asfalcie raz, a poprzednimi oponami z trzy razy).
Ogólnie jestem z nich zadowolony, czuje się na nich trochę pewniej, ale nie wiem, na ile to zasługa właściwości jezdnych opon, na ile zasługa tego, że opony są po prostu nowe, a ile tego, że moto jest ciut niższe (pewniej można stanąć na ziemi).
A, no i te wszystkie uwagi masz od gościa, który średnie spalanie w cebuli ma 4.5l, a w trasie miał 3.8l, więc nie jestem z tych, którzy wykorzystują opony do końca ich możliwości
Play hard, go pro!
-
Jędrek
- Swój

- Imię: Andrzej
- Sprzęt: SUZi
Super dziękuję za opinię pomoże przy zakupie , Ja jak zmieniłem z fabrycznych na 3 składnikowe to była mega różnica, oczywiści na plus..... dziękuje raz jeszcze i pozdrawiam , 
Pozdrawiam Jędrek
KRAKÓW
KRAKÓW
-
Prox
- Znajomy
- Imię: Łukasz
- Sprzęt: CBR F1 PC19
witojcie kupiłem cebre z oponka na tyle DUNLOP SPORT RADIAL D202, ponoć nowa założona w 2016 po oponie widać ze nie jest stara, ale za uj nie moge rocznika znalesc, miał ktos taka dobra jest?