PRZYKLEJONY: Kask - jaki wybrać, opinie?
Moderator: WS
-
Qcyk
- mod

- Imię: Przemek
- Sprzęt: 690 SM
Re: PRZYKLEJONY: Kask - jaki wybrać, opinie?
Uważaj na myśli, bo stają się słowami...
-
robisto
- Świeżak
- Imię: Robert
- Sprzęt: Honda CB 500
Niewiele to wnosi, przeglądnąłem już setki zdjęć, bez sukcesu ... 
-
Qcyk
- mod

- Imię: Przemek
- Sprzęt: 690 SM
Właśnie wnosi... może to znak że trzeba sobie odpuścić, bo to ulep jakiś...
Zresztą miałem kiedyś w rękach kask po wypadku, który na abs z zewnątrz był tylko obtarty... po wyjęcie styropianu ze środka, było on zdeformowany, wgnieciony na głębokość 2cm w miejscu uderzenia. Styropian wykonał zadanie, zakumulował energię uderzenia.... Nie bez powodu po upadku, wypadku producenci zalecają wymianę kasku.
Głowę ma się tylko jedną....
Wybór należy do Ciebie
Zresztą miałem kiedyś w rękach kask po wypadku, który na abs z zewnątrz był tylko obtarty... po wyjęcie styropianu ze środka, było on zdeformowany, wgnieciony na głębokość 2cm w miejscu uderzenia. Styropian wykonał zadanie, zakumulował energię uderzenia.... Nie bez powodu po upadku, wypadku producenci zalecają wymianę kasku.
Głowę ma się tylko jedną....
Wybór należy do Ciebie
Uważaj na myśli, bo stają się słowami...
-
robisto
- Świeżak
- Imię: Robert
- Sprzęt: Honda CB 500
Faktycznie, jakiś fake niechybnie ....., dzięki.
-
Pio
- KGP 260

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: Duke 690
Podbijam temat, a konkretnie w sprawie Nolana N87.
Czy ktoś z forumowiczów z niego korzysta i może wyrazić opinię?
Od oglądania i czytania opinii netowych może rozboleć głowa, bo w profesjonalnych testach wygrywa wszystkie rankingi (w swojej klasie cenowej oczywiście), natomiast w opiniach "zwykłych" użytkowników często powtarza się narzekanie na hałas. I tu mnie właśnie boli: na ile obiektywne są te narzekania. Jeden pisze że przy 250km/h, dugi - że już od 120, a trzeci, że zaraz po ruszeniu z miejsca
Potem się okazuje, że dla jednego to pierwszy kask w życiu, a drugi ma wybebeszony wydech.
Liczę więc na jakieś porównawcze i sensowne opinie.
Czy ktoś z forumowiczów z niego korzysta i może wyrazić opinię?
Od oglądania i czytania opinii netowych może rozboleć głowa, bo w profesjonalnych testach wygrywa wszystkie rankingi (w swojej klasie cenowej oczywiście), natomiast w opiniach "zwykłych" użytkowników często powtarza się narzekanie na hałas. I tu mnie właśnie boli: na ile obiektywne są te narzekania. Jeden pisze że przy 250km/h, dugi - że już od 120, a trzeci, że zaraz po ruszeniu z miejsca
Potem się okazuje, że dla jednego to pierwszy kask w życiu, a drugi ma wybebeszony wydech.
Liczę więc na jakieś porównawcze i sensowne opinie.