PILNE! PRZEGLĄD NA DZISIAJ
Moderator: WS
PILNE! PRZEGLĄD NA DZISIAJ
Ma ktoś zaprzyjaźnionego diagnostę który wbije przegląd do samego dowodu motocykla?
-
Pio
- KGP 260

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: Duke 690
Re: PILNE! PRZEGLĄD NA DZISIAJ
Ogarnij się 
-
dolbudzik1
- Znajomy
- Imię: Mateusz
- Sprzęt: Gsx-R K6
Hehehehe
Ku.wa. Skąd jeszcze tacy się biorą? Dobrze że te gimnazja kasują, to może i nadzieja jest na normalnych, nie upośledzonych umysłowo
Wyjaśniam: byłem poszkodowany w kolizji (klasyczne wymuszenie pierszeństwa), sprawdzając dokumenty okazało się, że przegląd skończył się tydzień przed kolizją. Post pisałem w panice zaraz po zdarzeniu. Obawiałem się, że stracę prawo do roszczeń z OC sprawcy, dlatego bez spiny Panowie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
andre
- KGP 45

- Imię: Andrzej
- Sprzęt: BMW R1100RT
Ubezpieczyciele wyłączają lub ograniczają odpowiedzialność tylko w przypadku gdy niesprawność motocykla przyczynia się lub powoduje zdarzenie, w innym przypadku brak badania technicznego jest bez znaczenia
Ciekaw jestem dalszego ciągu. Opisz jak już będzie po wszystkim jak ubezpieczyciel probowal się wyłgać. Bo że nie będzie chciał wypłacić to jasne.
Najlepszym sposobem tuningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty - oczywiście.
Właśnie odziwo nie miałem żadnych nieprzyjemności związanych z wypłatą odszkodowania. Wiadomo standardowo na początku proponowali 4600zł, po czym stwierdziłem że oddam motocykl do Serwisu Kawasaki gdzie przejęli sprawę i wyciągnęli ponad 11tys od ubezpieczyciela. Dodam, że motocykl jest na A2 i nikt nawet nie próbował weryfikować czy jest on zablokowany czy też nie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam