Hypermotard i inne. Co sądzicie? Opinie

Pomocy, Help, Hilfe, Aiuto, Secours, Socorro

Moderator: WS

Awatar użytkownika
DAYANG
Znajomy
Imię: Łukasz
Sprzęt: Cbr 600rr

Hypermotard i inne. Co sądzicie? Opinie

Post autor: DAYANG » czw lip 06, 2017 12:56 am

Witam po dziesięciu latach upalania sportów nadszedł czas na zakup jakiegoś wygodnego motocykla.
Przeglądając różne propozycje doszedłem do wniosku że przejadły mi się wałkowane od lat konstrukcje japońskich streetfighterów.
W oko wpadł mi motocykl BMW R nine T lecz na chwilę obecną nie wiem czy chce wydawać tyle na zabawkę :P
Przyglądałem się także Ducati Scrambler Urban Enduro niby fajny ale jakiś taki wykastrowany.

Ostatnio przypomniał mi się Ducati Hypermotard niby motocykl z innej beczki ale przykuł moją uwagę.
I tu moje pytanie.
Czy ktoś upalał ten model?
Jak z wygodą na motocyklu?
Z racji że jest to motocykl stylizowany na supermoto, a słyszałem że tego typu konstrukcje potrafią dać po dupie i plecach w dłuższej trasie. A z plecami ostatnio u mnie słabo :)

A może macie jakieś propozycje na ciekawy motocykl? ( Zwykle jazda wokół miasta + dalszy wypad pod namiot) (budżet <30k)
Pozdrawiam :) :) :)

Awatar użytkownika
AdamSsS
KGP 110
KGP 110
Imię: Adam
Sprzęt: CBR1100XX

Re: Hypermotard i inne. Co sądzicie? Opinie

Post autor: AdamSsS » pt lip 07, 2017 9:10 am

triumph street triple ;)

Awatar użytkownika
Kubu$
Znajomy
Imię: Kuba
Sprzęt: Transalp XL700

Re: Hypermotard i inne. Co sądzicie? Opinie

Post autor: Kubu$ » sob lip 29, 2017 9:10 pm

Wszystkie wspomniane do tej pory motocykle raczej wyglądają mi na sporty. A czy taki mariaż jak sport z wygodą istnieje? Zapewne! W końcu tyle tego do wyboru na rynku teraz :)

Mówisz, że nie chcesz japończyka, ja jednak wrzucę tutaj propozycję na Kawe Versys 1000. Testowałem nowy model z 2 miesiące temu, genialny! Szczególnie, że pozycja podczas jazdy bardzo przypomina tą na moim obecnym Trampku 700, czyli wyprostowana i generalnie wygodna (ostatnio zrobiłem prawie 4k km w 7 dni po krętych skandynawskich drogach, bez większych narzekań w trakcie czy po powrocie). A wspomniają Kawe mógłbym godzinami wychwalać, ten sportowy mruk 4 cylindrów rzędem, zupełny brak wibracji na kierownicy, a jednak pozycja turystyczna i przyspieszenie Ninja (nie porównywałem ale takiego porówniania sprzedawcy użyli).

Bawiłem się też Ducati Multistrada 1200. 2 modele Ducati wspomniałeś więc zapewne odpowiada Ci ten włoski styl. Może warto przetestować? Też jest co odkręcić :)

Na koniec zostają nam oczywiście BMW, ale w większości słyszę, że tak samo jak są dobre i wygodne, tak również bardzo przecenione (w sensie za drogie).

ODPOWIEDZ