Pierwsze mycie moto ?:D
Re: Pierwsze mycie moto ?:D
to jest twoj pierwszy moto ?
-
Radzio1991krk
- Znajomy
- Imię: Daniel
- Sprzęt: Honda CBR F4i Sport
Tak dlatego jestem zupełnym laikiem w temacie moto wszystkiego muszę się uczyć 
Ja tam zawsze na myjnie
za parę złoty się ładnie umyje i git. Później ściereczką wytrzeć siedzenie, żeby tyłek nie był mokry przy "przeprowadzeniu" moto na bok. Tam troszkę obeschnie i jest ok 
Oj ja to bym chciał żeby powyższa koleżanka mi moto unyla 
-
Radzio1991krk
- Znajomy
- Imię: Daniel
- Sprzęt: Honda CBR F4i Sport
mazi89 pisze:Oj ja to bym chciał żeby powyższa koleżanka mi moto unyla
-
Sebaa86
- KGP 110

- Imię: Sebastian
- Sprzęt: Hondaa 954 czasami
- Kontakt:
To ja też poproszę 
-
NyNeK
- KGP 160

- Imię: Dominik
- Sprzęt: Xl 1000, CR 250
Dopisuje się do listy. Zapewnię pianę i inne niezbędne gadżety
A tak apropo to tak jak Qcyk pisze. Jedziesz na myjkę ( nie potrzebne są dodatkowe specyfiki dedykowane do moto ) i jedziesz równo wszystko łącznie z łańcuchem ( jeżeli jest potrzeba jego umycia).
NIc się nie stanie. Jedynie trzeba uważać na chłodnice, coby za blisko lancy nie przyłożyć, no i może nie ładować pełną parą bezpośrednio w łożyska.
A tak apropo to tak jak Qcyk pisze. Jedziesz na myjkę ( nie potrzebne są dodatkowe specyfiki dedykowane do moto ) i jedziesz równo wszystko łącznie z łańcuchem ( jeżeli jest potrzeba jego umycia).
NIc się nie stanie. Jedynie trzeba uważać na chłodnice, coby za blisko lancy nie przyłożyć, no i może nie ładować pełną parą bezpośrednio w łożyska.
Jeszcze ktoś chętny? Bo tylko dziś do północy trwają zapisy ;P

Lepiej mi oddaj moją ściereczkęmazi89 pisze:Oj ja to bym chciał żeby powyższa koleżanka mi moto unyla
podstawa -nie myj zimną woda rozgrzanego silnikaNyNeK pisze:Dopisuje się do listy. Zapewnię pianę i inne niezbędne gadżety![]()
-
Qcyk
- mod

- Imię: Przemek
- Sprzęt: 690 SM
A to peszek dopiero moto umyłem 
Uważaj na myśli, bo stają się słowami...
17:00 przywiozę pod same drzwiNLRK pisze:Jeszcze ktoś chętny? Bo tylko dziś do północy trwają zapisy ;P
Lepiej mi oddaj moją ściereczkęmazi89 pisze:Oj ja to bym chciał żeby powyższa koleżanka mi moto unyla
chociaż z doświadczenia i avatara - wolę oddać wieczorem
Radzio...
Jeszcze co mycia zwłaszcza karcherem...
Proponuję po takiej ,,kąpieli,, sprawdzić wszystkie kostki zwłaszcza te na torze ładowania.
Rozpiąć je, przedmuchać sprężonym powietrzem i przesmarować jakimś specyfikiem/kontakt spray do konserwacji elektrycznych styków.
Przy okazji zobaczysz stan tych połączeń, a w hondach jest to niestety ,,pięta achillesowa,, - regulator - alternator...
Jeszcze co mycia zwłaszcza karcherem...
Proponuję po takiej ,,kąpieli,, sprawdzić wszystkie kostki zwłaszcza te na torze ładowania.
Rozpiąć je, przedmuchać sprężonym powietrzem i przesmarować jakimś specyfikiem/kontakt spray do konserwacji elektrycznych styków.
Przy okazji zobaczysz stan tych połączeń, a w hondach jest to niestety ,,pięta achillesowa,, - regulator - alternator...
-
NyNeK
- KGP 160

- Imię: Dominik
- Sprzęt: Xl 1000, CR 250
No tak w sumie zawsze swoim enduro przed wjechaniem w głęboką wodę, czekam godzinę aby silnik ostygł, a w deszczu to jeżdżę tylko z górki na wyłączonym silniku coby się nie zagrzałMewa_ pisze:podstawa -nie myj zimną woda rozgrzanego silnikaNyNeK pisze:Dopisuje się do listy. Zapewnię pianę i inne niezbędne gadżety![]()
a wiec prawidłowo !!!.NyNeK pisze:No tak w sumie zawsze swoim enduro przed wjechaniem w głęboką wodę, czekam godzinę aby silnik ostygł, a w deszczu to jeżdżę tylko z górki na wyłączonym silniku coby się nie zagrzałMewa_ pisze:podstawa -nie myj zimną woda rozgrzanego silnikaNyNeK pisze:Dopisuje się do listy. Zapewnię pianę i inne niezbędne gadżety![]()
No ale pierw musisz wjechać na górę żeby z niej zjechać ?! co sie stanie gdy zastanie w tym stanie deszcz ?Wypychasz swoje enduro ręcznie na wyłączonym silniku co by sie nie zagrzał?
Tyle pytań, tyle nie wiadomych ...
Żeby się do tego zalecenia zawodowi mechanicy stosowali. Ale co tam jak nie ich to nie szanują.Mewa_ pisze:NyNeK pisze: podstawa -nie myj zimną woda rozgrzanego silnika