Wypad na biale szaleństwo!!

Informacje na temat spotkań czysto towarzyskich, grille, imprezy, wypady do knajp

Moderator: leon

Awatar użytkownika
Hunger
KGP 45
KGP 45
Sprzęt: motor

Re: Wypad na biale szaleństwo!!

Post autor: Hunger » wt wrz 03, 2013 9:39 pm

aniaaa87 pisze:A może warto się zastanowić nad wyjazdem w Karpaty Wschodnie na Ukrainę, do miejscowości Bukovel ---> http://www.bukovel.com/en
Ponoć to najnowocześniejszy kurort w tej części Europy, ponad 60km połączonych tras, jazda nocna – 2 oświetlone wyciągi, darmowy snowpark, restauracje, kluby, lodowisko, sauny, rosyjskie banie, odnowa biologiczna, skutery, snowkite itp. Do tego karpacka gościnność no i tani alkohol Ośrodek jest monitorowany i strzeżony. Znajomy tam jeździ co roku, więc miejsce w miarę sprawdzone. Mówił, że warunki zbliżone do tych w alpejskich kurortach, a zdecydowanie jest bliżej i taniej.
Że na Ukrainie jest takie coś to nie przypuszczałem O_o wygląda naprawdę nieźle, ciekawe jak tam z dojazdem (podobno na Ukrainę nie warto wybierać się samochodem).

Jeśli mowa o dobrych i bliskich miejscach to warto wspomnieć o Chopoku (Słowacja), warunki całkiem 'alpejskie', jedynie pogoda nie zawsze dopisuje. Można tam skoczyć spokojnie na weekend, z Krakowa ~3h jazdy. Jest tak blisko, że można się zastawiać czy jest sens cisnąć w Alpy.

Awatar użytkownika
Sebaa86
KGP 110
KGP 110
Imię: Sebastian
Sprzęt: Hondaa 954 czasami
Kontakt:

Post autor: Sebaa86 » śr wrz 04, 2013 4:32 am

Nie polecam wyprawy samochodem. Każdy napotkany patrol będzie chciał w łapę. Taniej pociągiem lub samolotem. Ale ja tam widzę epicka imprezę:)

aniaaa87
Przyjaciel
Przyjaciel
Sprzęt: motocykl

Post autor: aniaaa87 » śr wrz 04, 2013 5:37 am

Jeśli chodzi o dojazd to zawsze można jakiegoś busa wynająć. Albo w ogóle pójść na łatwiznę, zebrać grupkę chętnych osób i się podłączyć pod jakiś zorganizowany wyjazd. Trochę ich jest organizowanych.
Ta Słowacja też jest dobrym pomysłem na weekend. Do zimy w prawdzie jest jeszcze trochę czasu, ale warto się zastanowić, bo na pewno fajnie byłoby pojechać w większej grupie i zaszaleć ;)

Awatar użytkownika
Kot
KGP 80
KGP 80
Imię: Marcin
Sprzęt: HONDA CBR 600

Post autor: Kot » śr wrz 04, 2013 5:39 am

Redmine pisze:Z pełnoletnością to nie ma problemu :)
Próbowałeś może heliskiingu?
Dużo wczoraj o tym czytałem, myślę że warto wydać 200euro na taką przygodę :)
Jeszcze nie ale widziałem sporo filmików jak skakali ze śmigłowca i musze przyznac, ze troszke sie najaralem ;).

Awatar użytkownika
koroviov
KGP 110
KGP 110
Imię: Marek
Sprzęt: SV650SS

Post autor: koroviov » śr wrz 04, 2013 7:09 am

Trzeba mieć świadomość, że przed wylotem odbywa się sprawdzian umiejętności. Wymagania są jak sądzę wysokie i obawiam się, ze nie wystarczy dośćdobrze jeździc. Też jestem zafascynowany taką formą narciarstwa i rozkminiałem w tamtym roku co i jak. Jest drogo i mozna wtopić trochę grosza odpadając na sprawdzianie. jazda w puchu to wbrew pozorom nie takie hop siup.
Najlepszym sposobem tuningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty - oczywiście.

Awatar użytkownika
Sykopson
mod junior
mod junior
Imię: Maciek
Sprzęt: GSX-R750 K5 BadAss

Post autor: Sykopson » śr wrz 04, 2013 7:54 am

Ja w tym roku jeździłem w puchu, a byłem w miejscowości Avoriaz. Nie trzeba było wcale żadnych śmigłowców. Jak wyjechaliśmy w najwyższy punkt to zamiast zjechać od strony trasy, zjeżdżaliśmy kompletnie od drugiej strony góry, potem wypinka, 15 minut podejścia (nie lekceważyć 15 minut w głębokim puchu w butach narciarskich :D ), i jazda puszkiem przez dość długi czas aż dojechaliśmy do miejscowości jakiejśtam, tam skibus i z powrotem pod wyciąg do Avo. Męczy strasznie, w dodatku ja jeżdzę na nartach do slalomu, a K2 zaoferowało wtedy na testy tylko narty do freestylu, no to wziałem bo to jednak szersze łopaty niż Fischery RC4 :P, bo na moich chyba bym tam został na zawsze, ale freeride to zabawa mega! Polecam! Pozycja nie ma wiele wspólnego z jazdą po stoku, trzeba siedzieć cały czas na tyłach, żeby utrzymywać czubki nart na powierzchni i nogi dostają po "dupie" straszliwie...

W każdym razie jak będziecie gdzieś jechać i to niekoniecznie w puch to dajcie znać, bo jam chętny :D
Był Bandit 400, była SVka 650S...

Awatar użytkownika
Policho
mod
mod
Sprzęt: KTM 690 SMC R

Post autor: Policho » śr wrz 04, 2013 7:55 am

koroviov pisze:Trzeba mieć świadomość, że przed wylotem odbywa się sprawdzian umiejętności. Wymagania są jak sądzę wysokie i obawiam się, ze nie wystarczy dośćdobrze jeździc. Też jestem zafascynowany taką formą narciarstwa i rozkminiałem w tamtym roku co i jak. Jest drogo i mozna wtopić trochę grosza odpadając na sprawdzianie. jazda w puchu to wbrew pozorom nie takie hop siup.
Każdemu najaranemu polecam Kasprowy i kilka zjazdów z najostrzejszych stoków poza trasami, koniecznie przy wysokim stanie pokrywy śnieżnej zaraz po dużych opadach i przy sporym mrozie. Można zakosztować jazdy w puchu nawet po pas i nie trzeba wcale się wykosztować żeby doznać zastrzyku adrenaliny. Prawie co roku są takie możliwości.
Jak na razie zapłaciliśmy tylko jeden mandat i to dosłownie symboliczny.
części zamienne - multimoto@o2.pl

Awatar użytkownika
koroviov
KGP 110
KGP 110

Post autor: koroviov » śr wrz 04, 2013 10:46 am

hehe z pośredniego jest elegancko.i pełna lanserka bo mozna filmy w krzesła robić.
Najlepszym sposobem tuningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty - oczywiście.

Awatar użytkownika
sebastian
Przyjaciel
Przyjaciel
Imię: sebastian
Sprzęt: bmw r 1200 gs lc

Post autor: sebastian » wt wrz 17, 2013 6:40 pm

a tak na marginesie jak przygotowania do białego sezonu?, na zachętę instruktażowy song :P
http://www.youtube.com/watch?v=a2uczQ2U12k
Szacuneczek, pradawni bogowie.

Awatar użytkownika
Sykopson
mod junior
mod junior

Post autor: Sykopson » wt gru 10, 2013 10:29 am

To jak? Bo słyszę że już jakieś wyciągi hulajo... więc pierwsze wypady na narty/parapet zbliżają się wielkimi krokami.
Kombinujemy cosik?
Na moto nie można jeździć, a mnie nosi, pośmigałbym coś :D

Awatar użytkownika
Iwantcookie
KGP 160
KGP 160
Imię: Kamil
Sprzęt: HH

Post autor: Iwantcookie » wt gru 10, 2013 10:42 am

Zawsze można założyć narty na moto i sru do kasiny:)
"Błyszczy się na słońcu motur !"

Awatar użytkownika
Rene
KGP 80
KGP 80
Imię: Michał
Sprzęt: ZX6r 636 MY15

Post autor: Rene » wt gru 10, 2013 1:16 pm

Z tego co słyszałem szału nie ma na razie, śnieg mokry bo słońce mocno operuje, ja czekam aż zrobi się troszkę zimniej bo jak dla mnie -1 to żadna rewelacja.

Awatar użytkownika
koroviov
KGP 110
KGP 110

Post autor: koroviov » wt gru 10, 2013 1:36 pm

16 - 17 grudnia będę w Krynicy na Jaworzynie.

Awatar użytkownika
Leonidasek
KGP 110
KGP 110
Imię: Bartek
Sprzęt: Szerszeń

Post autor: Leonidasek » wt gru 10, 2013 3:50 pm

Jak się wyrobię z trasą to też na Jaworzne w tym terminie zawiatam, trzeba w końcu coś pojeździć bo tamten sezon miałem marny ;)
Mój nr: 509521184

Awatar użytkownika
Sykopson
mod junior
mod junior

Post autor: Sykopson » wt gru 10, 2013 4:45 pm

Kurde ja mam wtedy uczelnię :roll:

ODPOWIEDZ