Nie tak dawno temu byłem ze znajomymi na Słowacji w miejscowości Kalameny. Spontaniczny wyjazd na ciepłe źródełka (w sumie jedno
Wyjazd do ciepłych źródeł- Słowacja
Moderator: leon
-
Davidzior
- GP

- Imię: Dawid
- Sprzęt: CBR F4i Sport
Wyjazd do ciepłych źródeł- Słowacja
Cześć i czołem!
Nie tak dawno temu byłem ze znajomymi na Słowacji w miejscowości Kalameny. Spontaniczny wyjazd na ciepłe źródełka (w sumie jedno
) W okolicach są ciepłe źródła jednak płatny parking, płatne wejście itp, już nie chodzi o te ceny, ale tam można spokojnie się zatrzymać i ludzi nie ma zbyt dużo (był jeden polski kamper) W każdym razie, jest tam ciepłe źródło, miejsce na grilla/ognicho. Wpadłem na pomysł, że jak zrobi się już naprawdę ciepło, szczególnie w nocy, można by było się tam przejechać motocyklami. Jak byliśmy 2 tyg temu (samochodami) temperatura w nocy wynosiła -10°C, fajnie było się wygrzać w źródełku, gorzej wyjść
Jako, że na palcach jednej ręki można policzyć moich znajomych, którzy jeżdżą na 2 kółkach w Krakowie postanowiłem zapytać Was, czy ktoś byłby chętny. Z Krakowa do celu jest 160km więc tragedii nie ma. Jeśli chociaż kilka osób byłoby zainteresowanych to śwetnie.
Re: Wyjazd do ciepłych źródeł- Słowacja
Ja bardzo chetnie skocze.
To jest jakieś źródełko niekomercyjne czy jest jakis dziadek pilnujący i zbierający kase ?
To jest jakieś źródełko niekomercyjne czy jest jakis dziadek pilnujący i zbierający kase ?
KRAKNET.COM Internet,monitoring,laptop serwis
-
Davidzior
- GP

No to świetnie 
Nikt tam nie pilnuje, żadnego zakazu też nie ma. Głębokość wody max do pasa. Co do jakiegoś terminu to odświeżę temat jak bedzie ciepło, może wtedy będzie ktoś jeszcze chętny
Nikt tam nie pilnuje, żadnego zakazu też nie ma. Głębokość wody max do pasa. Co do jakiegoś terminu to odświeżę temat jak bedzie ciepło, może wtedy będzie ktoś jeszcze chętny
-
gasior
- Swój

- Imię: Tomasz
- Sprzęt: Yamaha FZ6
Jak będzie ciepło to niepotrzebne będzie ciepłe źródło. Może jeszcze w marcu się wybierzemy?
IKHAKIMA
-
Davidzior
- GP

A nocleg gdzie proponujesz?
My bylismy 3 tygodnie temu i bylo naprawde zimno w nocy.
-
NyNeK
- KGP 160

- Imię: Dominik
- Sprzęt: Xl 1000, CR 250
Proponuje w przyszłe czwartkowe coby sezon rozpocząć z hukiemgasior pisze:Jak będzie ciepło to niepotrzebne będzie ciepłe źródło. Może jeszcze w marcu się wybierzemy?
-
Sebaa86
- KGP 110

- Imię: Sebastian
- Sprzęt: Hondaa 954 czasami
- Kontakt:
Jestem za 
-
Davidzior
- GP

Jak to chcecie zrobić?
Wtedy na cały dzień czy jak myslicie?
Ja tam mogę jechać, w czwartek ma padać niby ;/
Ja tam mogę jechać, w czwartek ma padać niby ;/
Ciepło jest ,można jechać np w sobote ktoś chętny?
-
Davidzior
- GP

Właśnie miałem pisać w temacie już wczoraj ale jakoś zamuliłem
Byłem w minioną sobotę na noc. Sporo ludzi, dużo namiotów. Zapomniałem, że w górach słońce bardziej opala i tak się zjarałem, że wyglądałem jak burak ( w 3h)
Trasa naprawdę fajna, jadąc przez góry fajne winkle, miejscami bardzo ciasne. Na miejscu duży parking, sporo miejsca, żeby się gdzieś rozłożyć. Chętnie bym pojechał ale ten weekend mam zajęty... Jeżeli jednak nie na noc tylko wyjazd koło południa (pracuję do 6 rano) i powrót pod wieczór to mogę jechać. Jeżeli jednak wypad na noc to dopiero na początku sierpnia bo po niedzieli wyjeżdżam.
Byłem w minioną sobotę na noc. Sporo ludzi, dużo namiotów. Zapomniałem, że w górach słońce bardziej opala i tak się zjarałem, że wyglądałem jak burak ( w 3h)
Trasa naprawdę fajna, jadąc przez góry fajne winkle, miejscami bardzo ciasne. Na miejscu duży parking, sporo miejsca, żeby się gdzieś rozłożyć. Chętnie bym pojechał ale ten weekend mam zajęty... Jeżeli jednak nie na noc tylko wyjazd koło południa (pracuję do 6 rano) i powrót pod wieczór to mogę jechać. Jeżeli jednak wypad na noc to dopiero na początku sierpnia bo po niedzieli wyjeżdżam.
Szkoda że nie pisałeś byłem w sobote w okolicy to bym wpadł na chwile.Wstawiłbyś mapkę dojazdu do tych źródeł .Jutro wybieram się do jaskini lodowej chętnie bym obczaił miejscówkę po drodze.A taki wyjazd na noc to musze ekipe zebrać ale już nad tym pracuje.
-
Davidzior
- GP

To był szybki spontaniczny wyjazd
Chociaż w sumie szybkim nie mogę go nazwać bo jechaliśmy 4h...
Chętnie bym się przejechał do tej jaskini lodowej ale dopiero koło 13 odbiorę moto jutro.. Trasę dojazdu wrzuce niedługo bo coś mi nie wychodzi dodawanie adresu
Chętnie bym się przejechał do tej jaskini lodowej ale dopiero koło 13 odbiorę moto jutro.. Trasę dojazdu wrzuce niedługo bo coś mi nie wychodzi dodawanie adresu