PRZYKLEJONY: Krwiodawcy łączcie się - potrzebna krew

Informacje o motocyklowych zlotach, imprezach, akcjach charytatywnych

Moderator: leon

Awatar użytkownika
tofik
Znajomy
Imię: Tomek
Sprzęt: xv 535

Re: Krwiodawcy łączcie się

Post autor: tofik » czw maja 05, 2011 6:42 am

strzała,

chętnie się przyłącze, tak na przyszłość.

1. Koniu_R6 - 1800ml (1,8l)
2. kudlaty - 4950ml (4,95l) (2 lata oddaje regularnie)
3. AdamSsS - 1350ml (1.35l)
4. ubek - 13500ml ( 13,5l )
5. Wojtek - 6.750 ml (6,75l)
6. tofik - 4950ml,
---
moTOtoF!K

Awatar użytkownika
maxon
KGP 160
KGP 160
Imię: Norbert
Sprzęt: B12

Post autor: maxon » pt maja 06, 2011 2:31 pm

Pamiętajcie o imprezie Motoserce,pokażmy ile krwi potrafia "upuścić" motocykliści z południa Polski. :papa:
Ostatnio zmieniony pt maja 06, 2011 5:36 pm przez maxon, łącznie zmieniany 1 raz.
www.motocorde.pl

Awatar użytkownika
tofik
Znajomy

Post autor: tofik » pt maja 06, 2011 5:13 pm

Dodano do kalendarza, a jakże :banghead:
---
moTOtoF!K

Awatar użytkownika
HaDeS
Kandydat
Kandydat
Sprzęt: brak

Post autor: HaDeS » śr lip 06, 2011 4:52 pm

http://www.facebook.com/event.php?eid=199694793416010 <---- Pielgrzymka HDK i Dawców Szpiku

http://www.facebook.com/event.php?eid=180743855273521 <---- Akcja HDK

http://www.facebook.com/event.php?eid=228416293845898 <---- Zbiórka artykułów dla dzieci w wieku 0-6 lat
[url=http://www.akhdk.solidarnoscpmp.pl/][img]http://i39.tinypic.com/jhxapd.jpg[/img][/url]

tomiabc
KGP 45
KGP 45
Sprzęt: szypki

Post autor: tomiabc » śr lip 13, 2011 2:45 pm

byłem dzisiaj rano na rzeźniczej. Godzina 7.20, podchodzę do rejestracji, wyciągam dowód, podaję miłej Pani mówiąc, że chciałbym oddać krew. Pani wzięła dowód i zaczyna coś tam sobie sprawdzać. Wtem, podchodzi do mnie jakaś babka i pyta:
- Czy przyjechał Pan motocyklem? (stałem w motocyklowych ubraniach z kaskiem w ręku)
- Tak - odpowiadam
- No to w takim razie dzisiaj Pan krwi nie odda! Ja jestem tutaj lekarzem i nie pozwolę Panu oddać krwi.
- Ale jak to? - zapytałem

Bo po oddaniu krwi nie można prowadzić pojazdów, dodatkowo w ankiecie jest pytanie o niebezpieczne hobby....

Awatar użytkownika
krystek
KGP 200
KGP 200
Sprzęt: GS 500E / TD

Post autor: krystek » śr lip 13, 2011 3:17 pm

Nic nadzwyczajnego. Generalnie nie powinno się śmigać na moto w dniu oddania krwi. Choć przymykają oko w stacji krwiodawstwa na ten proceder ;)
Rodzina jest najważniejsza. O!

Awatar użytkownika
Christiano
GP
GP
Imię: Krystian
Sprzęt: Litr kawy

Post autor: Christiano » czw lip 14, 2011 7:14 am

tomiabc pisze:byłem dzisiaj rano na rzeźniczej. Godzina 7.20, podchodzę do rejestracji, wyciągam dowód, podaję miłej Pani mówiąc, że chciałbym oddać krew. Pani wzięła dowód i zaczyna coś tam sobie sprawdzać. Wtem, podchodzi do mnie jakaś babka i pyta:
- Czy przyjechał Pan motocyklem? (stałem w motocyklowych ubraniach z kaskiem w ręku)
- Tak - odpowiadam
- No to w takim razie dzisiaj Pan krwi nie odda! Ja jestem tutaj lekarzem i nie pozwolę Panu oddać krwi.

Bo po oddaniu krwi nie można prowadzić pojazdów, dodatkowo w ankiecie jest pytanie o niebezpieczne hobby....
A ja byłem przedwczoraj z kaskiem w ręce. Przy rejestracji sie mnie pytala czy ja tak zawsze tak... lekarz sie mnei pytal czy przyjechalem... i oddalem normalnie. Chociaz lekarz powiedzial ze nie powinien mi pozwolic i jakby sie ktos mnie poźniej jeszcze pytal, to żebym mowil ze lubie nosic sobie kask ;-) Nauczka na przyszlosc.. zostawic kask w szatni ;-)
pzdr
Christiano alias christiano_

Awatar użytkownika
Whiplash
KGP 300
KGP 300
Imię: Daniel
Sprzęt: Piekna Włoszka

Post autor: Whiplash » czw lip 14, 2011 9:57 am

tomiabc pisze:byłem dzisiaj rano na rzeźniczej. Godzina 7.20, podchodzę do rejestracji, wyciągam dowód, podaję miłej Pani mówiąc, że chciałbym oddać krew. Pani wzięła dowód i zaczyna coś tam sobie sprawdzać. Wtem, podchodzi do mnie jakaś babka i pyta:
- Tak - odpowiadam

z tego co w ankiecie jest napisane :P
Czy wykonuje Pan/Pani niebezpieczną pracę (np. kierowca autobusu, nurek) lub ma niebezpieczne hobby?
http://www.apriliaforum.com.pl/admin_pliki/baner_forum_ap.gif

Awatar użytkownika
HaDeS
Kandydat
Kandydat
Sprzęt: brak

Post autor: HaDeS » pt lip 29, 2011 9:24 am

Akcja krwiodawca na Wandzie.

7 sierpnia br. w godzinach od 13:00 do 16:30 na parkingu przy stadionie Speedway Wanda Kraków (ul. Odmogile 1b) odbędzie się akcja krwiodawcza. Wszystkich chętnych do oddania krwi zapraszamy do autobusu. Każdemu, kto odda krew, na podstawie zaświadczenia wydanego przy rejestracji w autobusie, przysługiwać będzie darmowy wstęp na mecz żużlowy pomiędzy Speedway Wanda Kraków a Kolejarzem Opole. Początek meczu o godzinie 18, tego samego dnia.

POWIADOM ZNAJOMYCH - KRWIODAWCÓW, FANÓW CZARNEGO SPORTU!!!

http://www.facebook.com/event.php?eid=211370758910793
[url=http://www.akhdk.solidarnoscpmp.pl/][img]http://i39.tinypic.com/jhxapd.jpg[/img][/url]

Awatar użytkownika
Koniu_R6
KGP 110
KGP 110
Imię: Konrad
Sprzęt: Yamaha R6
Kontakt:

Post autor: Koniu_R6 » pt lip 29, 2011 9:59 pm

Christiano pisze:A ja byłem przedwczoraj z kaskiem w ręce. Przy rejestracji sie mnie pytala czy ja tak zawsze tak... lekarz sie mnei pytal czy przyjechalem... i oddalem normalnie. Chociaz lekarz powiedzial ze nie powinien mi pozwolic i jakby sie ktos mnie poźniej jeszcze pytal, to żebym mowil ze lubie nosic sobie kask ;-) Nauczka na przyszlosc.. zostawic kask w szatni ;-)
Chłopaki (i dziewczęta) nigdy nie zostawiajcie tam nic w szatni! Jest kilka powodów, ale wymienię dwa najważniejsze!

1. Ta 'Pani' szatniarka to chyba największe zło i miota Nią szatan! Ile razy tam nie wchodzę to robi zamieszanie i sieje gównianą atmosferę. Jeżeli ktoś będzie chciał się dowiedzieć więcej to mogę mu opisać Jej zachowanie później...

2. Byłem sobie z siostrą jednego razu oddać krew i... Dzień dobry, dzień dobry tralala, oczywiście Owa kobieta 'super miłym' głosem KRZYCZY: Doooo Szatniiii z tymi kurtkami itp. my że ok, spoko nie trzeba się drzeć i grzecznie oddajemy kurtki i niby po sprawie. Siadamy na górze i wiadomo dowód, wypełnianie papierów i czekanie (każdy kto był to zna procedury). Po ok. godzinie schodzimy na dół, a tam - LIPA! Nie ma szatniarki, nie ma gościa przy wejściu! PUSTO! A nasze kurtki i ich zawartość (wiem, że idiota ze mnie, ale zabrałem dowód i książeczkę dawcy, a portfel zostawiłem...) wisi sobie samotnie na wieszaku w szatni, a obok kilka innych ciuchów pozostałej grupy ludzi czekających na oddanie krwi! Weszliśmy i zabraliśmy swoje. Nikt nic nie pytał, nikt nie zaczepił... Dlatego chyba coś nie halo... Każdy może sobie wejść i zabrać co chce... Nigdy, ale to nigdy nie zostawię tam ani kurtki moto, ani kasku, bo to zbyt łakomy kąsek, a nie mam zamiaru stracić kilku tys złotych, bo nie ma kto ich pilnować...

Osobiście wolę jeździć do Uniwersyteckiego Szpitala Dziecięcego na Prokocimiu i tam oddać krew. Jest milsza atmosfera i doceniają Twój gest. A z tym oddawaniem krwi kiedy jest się na moto to niby racja (nie wiadomo jak się organizm zachowa, a szkoda zasłabnąć podczas prowadzenia :/). Ale każdy powinien robić to na swoją odpowiedzialność i nikt by się nie musiał czepiać. Zawsze później można dłużej odsapnąć, wypić kawkę, opierdzielić czekoladę i pospacerować po galerce... co sądzicie?
Kto mnie zna ten wie...

Awatar użytkownika
tofik
Znajomy

Post autor: tofik » sob lip 30, 2011 1:12 pm

Prokocimski szpital bardzo przyjemny. Zawsze tam oddawałem krew... a już myślałem, że można się przejść na Rzeźniczą... Więc pozostanę przy Prokocimiu. Atmosfera git, z paniami można sympatycznie pogadać. Nigdy nie było problemów. Odbywają się imprezy w rodziaju Motoserca i jakoś nie ma z tym problemu.
Czasem trafisz na kogoś pierońsko 'mądrego', kto musi udzielić błyskotliwej rady, no i nie poradzisz :/
---
moTOtoF!K

Awatar użytkownika
norbik
Znajomy
Imię: NORBERT
Sprzęt: YAMAHA R1była:(

Post autor: norbik » pt sie 05, 2011 6:45 am

Podziękowania dla wszystkich którzy oddali dla mnie krewke szacun dla was a ja powoli dochodze do siebie ale z moto to się już chyba pożegnam :( .
NORBI-R1

Awatar użytkownika
Martyna
KGP 200
KGP 200
Imię: Martyna
Sprzęt: różne :P

Post autor: Martyna » śr sie 10, 2011 10:29 am

Jutro - czwartek 11.08.11 - o godz. 11.00 oddajemy z Leonem krew. Jak by ktoś się chciał przyłączyć, będzie nam miło. Potrzebna jest krew dla znajomej: A rh- lub 0 rh- także jeśli ktoś taką posiada i mógłby się podzielić, tym bardziej będzie nam miło.

Awatar użytkownika
Christiano
GP
GP
Imię: Krystian
Sprzęt: Litr kawy

Post autor: Christiano » śr sie 10, 2011 2:42 pm

Grupa przeciez nieważna... liczy się ilość.
pzdr
Christiano alias christiano_

Awatar użytkownika
leon
GP
GP
Sprzęt: SV650S & CBF125

Post autor: leon » śr sie 10, 2011 3:42 pm

Christiano oddaję nie od dziś i też byłem pewny że tak to działa. Niestety szpital poinformował, że poszukiwanej grupy krwi obecnie nie ma. :(
www.picasaweb.google.com/leon.1981.krk

ODPOWIEDZ