Informacje o motocyklowych zlotach, imprezach, akcjach charytatywnych
Moderator: leon
-
miroslaw123
- KGP 160

- Sprzęt: Transalp 650
-
Kontakt:
autor: miroslaw123 » wt sty 06, 2015 9:26 am
Dostałem takiego sms'a
Potrzebna krew dla dziecka chorego na białaczkę BRh-, leczony jest w Prokocimiu, kontakt Marzena Czyż tel.515250700
więcej nie wiem...
MIrek
dron.malopolska.pl - zapraszam
-
kamilla
- Znajomy
- Imię: kamila
- Sprzęt: CB 500
autor: kamilla » ndz lut 08, 2015 11:27 pm
Najprościej zweryfikować prawdziwość wiadomości wysyłając zapytanie na wskazany nr-czy jeszcze jest potrzebna taka krew. Ja osobiście dzwoniłam do takiej osoby w ubiegłym roku dopytując więcej szczegółów, bo kobieta faktycznie mi wcześniej odpisywała ze szpitala. Akcje z tymi sms-ami są coraz częstsze bo są skuteczne i czasem juz po kilku godzinach krew jest na miejscu.
pytanie ze stycznia ale warto o tym wspomnieć.
-
boloVFR
- Świeżak
- Imię: Wojtek
- Sprzęt: Honda VFR 800 FI
autor: boloVFR » wt lut 10, 2015 12:07 pm
miroslaw123 pisze:Dostałem takiego sms'a
Potrzebna krew dla dziecka chorego na białaczkę BRh-, leczony jest w Prokocimiu, kontakt Marzena Czyż tel.515250700
więcej nie wiem...
MIrek
Generalnie taka informacja krążyła już od grudnia w różnych formach sms, mail, facebook - więc temat już nie aktualny. W piątek byłem w Instytucie oddać krew (akurat BRh-;)), więc w razie czego mają 0,45 litra do dyspozycji;)
-
skoczek66
- Znajomy
- Imię: Baśka
- Sprzęt: yamaha 250
autor: skoczek66 » pn maja 18, 2015 6:53 pm
potrzebna krew dla Tomka Dudka, jest w szpitalu w myślenicach,
motocyklista, kolega koleżanki także info pewne

-
Ezechiel
- GP

- Imię: Wojtek
- Sprzęt: Gix ;)
autor: Ezechiel » pt lip 24, 2015 6:11 pm
Witam wszystkich!!!
Zwracam się do Was z dość nietypową prośbą. Na początku sierpnia mój dziadek będzie przechodził dość skomplikowaną operację i będzie potrzebna krew. I tu pojawia się moja gorąca prośba. Gdyby ktoś oddawał krew w najbliższym czasie i mógł ją przekazać dla mojego dziadka lub miał chwilę czasu i chęci by podjechać do punktu krwiodawstwa i oddać krew byłbym niezmiernie wdzięczny. Trzeba podobno podać tylko imię i nazwisko osoby oraz szpital, w którym będzie przeprowadzana operacja. Mój dziadek to Bolesław Starzyk i operacja odbędzie się w szpitalu Rydygiera.
Jeszcze raz gorąco zachęcam i już z góry dziękuję wszystkim chętnym pomóc. Mój dziadek (swoją drogą swego czasu motocyklista) oraz moja rodzina będziemy ogromnie wdzięczni...
Pozdrawiam - Ezi

-
Martyna
- KGP 200

- Imię: Martyna
- Sprzęt: różne :P
Ezechiel akurat idę we wtorek oddawać, więc zgłoszę, że to na dziadka. Ale nie martw się, tak czy siak dostanie krew!
-
leon
- GP

- Sprzęt: SV650S & CBF125
Ezechiel zdrowia dziadkowi życzę!

Krew oddana! Nawet z Martyną odkryliśmy, że można ją oddać w szpitalu dziecięcym w Prokocimiu bez pchania się z Wieliczki na Rzeźniczą.

www.picasaweb.google.com/leon.1981.krk
-
xalor
- Znajomy
- Sprzęt: VFR
leon pisze:Ezechiel zdrowia dziadkowi życzę!

Krew oddana! Nawet z Martyną odkryliśmy, że można ją oddać w szpitalu dziecięcym w Prokocimiu bez pchania się z Wieliczki na Rzeźniczą.

A oddawaliście imiennie na wspomnianą wyżej osobę? Tak pytam, bo jak byłem oddawać to powiedzieli mi, że od stycznia weszła ustawa, w której jest zapis, iż każdy ma prawo do równego dostępu do krwi i jej składników, w związku z czym nie można już oddawać na konkretną osobę, tylko do ogólnej bazy, z której jest rozdzielane wg potrzeby. Wisi też kartka informująca o tym na recepcji na Rzeźniczej.
Turn on, tune in, drop out!
-
Elode
- Kandydat

- Imię: Karolina
- Sprzęt: Yamaha
Może by tak grupowo do wampirów ?