Zmiany wprowadzone na forum - temat otwarty

jakiś problem??

Moderatorzy: Ziggy, emzet

Awatar użytkownika
Qcyk
mod
mod
Imię: Przemek
Sprzęt: 690 SM

Re: Zmiany wprowadzone na forum - temat otwarty

Post autor: Qcyk » sob wrz 10, 2011 8:53 am

Delfin jesteś na tyle inteligentną osobą, żeby widzieć różnicę między biciem piany i wbijaniem szpil osobom, które Ci ewidentnie podpadły, a uzyskiwaniem odpowiedzi na nurtujące Cię pytanie. Posługiwanie się, zasłanianie się dziećmi w tym przypadku jest nie na miejscu i chyba troszkę poniżej Twojego poziomu...
Jeśli faktycznie chciałabyś uzyskać odpowiedź, napisałabyś PW do źródła i finito.
Dobitnie o Twoim nastawieniu świadczy treść postscriptum.... "ode mnie za ciągłe kasowanie postów". Zemsta?? ;)
Jeden z tych kasowanych miałem przyjemność widzieć i wcale mnie nie dziwi, że poszedł w kosz...
Niemniej jednak powinien pozostać ślad po ingerencji w Twoje wypowiedzi... byłoby to fair.

Wracając jednak do meritum sprawy... Skasowanie czy edycja czyichkolwiek postów, to uważam, że w miejsce oryginalnej treści powinna się pojawić krótka notka o edycji bądź skasowaniu i kto jej dokonał. I tyle!
Nie mam na myśli tłumaczenia userowi co zrobił i za co jest edycja, bo mniemam, że autor wie co nasmarował. A jak nie wie to może dopytać na PW.

Aaaa, może jeszcze tu pokażemy o co chodzi
Ostatnio zmieniony sob wrz 10, 2011 1:10 pm przez Filip67, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Powód jest ważki, Qcyk Ty łobuzie :):):)
Uważaj na myśli, bo stają się słowami...

Awatar użytkownika
Filip67
KGP 300
KGP 300
Imię: Szczęsny
Sprzęt: Honda Deauville
Kontakt:

Post autor: Filip67 » sob wrz 10, 2011 1:07 pm

Wpisałem jakby edycje postu , tego ostatniego napisanego przez Chestera i powyżej u Qcyka.

Na dole info kto edytował i powód edycji.

Czy takie postawienie sprawy waszym zdaniem jest dobre??? Co jeszcze usprawnić, ale nadal powtarzam żeby nie zabić modów ilością pracy :D
Ups, V-max naprawdę powoduje uśmiech na twarzy....

Awatar użytkownika
Magda
KGP 80
KGP 80
Imię: Magdalena
Sprzęt: CB500
Kontakt:

Post autor: Magda » śr wrz 14, 2011 6:40 am

Dokładnie o tym pisałam kilka postów wcześniej : ) Filip67 , moim zdaniem jest OK.
Hasta La Victoria Siempre!

Awatar użytkownika
łełek
KGP 160
KGP 160
Imię: Pawel
Sprzęt: SV650s

Post autor: łełek » śr wrz 14, 2011 6:48 am

Filip67 pisze:Wpisałem jakby edycje postu , tego ostatniego napisanego przez Chestera i powyżej u Qcyka.

Na dole info kto edytował i powód edycji.

Czy takie postawienie sprawy waszym zdaniem jest dobre??? Co jeszcze usprawnić, ale nadal powtarzam żeby nie zabić modów ilością pracy :D
Super!

Jesze jedna sugestia, jesli to oczywiscie nie problem. Opcja "historia edycji" jest mozliwa? Nie, zeby pod kazdym postem byla pelna litania kto/co/gdzie/kiedy/czemu. Bardziej jako opcja, ktora sie rozwija po kliknieciu i ukazuje kto i kiedy edytowal.
surfing on the waves of sound...

Awatar użytkownika
delfinio
KGP 110
KGP 110
Sprzęt: koparka :D
Kontakt:

Post autor: delfinio » śr wrz 14, 2011 2:36 pm

Qcyk pisze:Delfin jesteś na tyle inteligentną osobą, żeby widzieć różnicę między biciem piany i wbijaniem szpil osobom, które Ci ewidentnie podpadły, a uzyskiwaniem odpowiedzi na nurtujące Cię pytanie. Posługiwanie się, zasłanianie się dziećmi w tym przypadku jest nie na miejscu i chyba troszkę poniżej Twojego poziomu...
[/color]
ależ ja się nimi nie posłużyłam
temat dotyczły ich więc i o nie pytałam. i zamiast udzielić mi informacji usunięto mój post i kolejne powstające z mojej strony też.....
a wystarczyło poprostu odpowiedzieć na moje grzeczne pytanie.
wieć będę się teraz pienić o kasowanie postów !!!

nic personalnego w tym nie ma bo mnie ważne kto to robi.

a jesli chodzi Ci Qucyku o personalne "coś" to mogę ci to wyjaśnić ale tylko w 4 oczy ;)
...Nigdy nie żałuj uśmiechu....

"los jest mściwy...więc uważaj co robisz"

"severo zorra"

Awatar użytkownika
Suszi
KGP 45
KGP 45
Imię: Łukasz
Sprzęt: VFR 800VTEC

Post autor: Suszi » czw wrz 15, 2011 2:39 pm

West: Opcja Historia edycji nie jest możliwa do włączenia na tym forum. koniec i kropka. Jak się pojawi taka możliwość, to administratorzy zapewne rozważą wprowadzenie jej do działania. :wink:
Nastała era VFRa!

Awatar użytkownika
łełek
KGP 160
KGP 160
Imię: Pawel
Sprzęt: SV650s

Post autor: łełek » czw wrz 15, 2011 3:47 pm

Suszi pisze:West: Opcja Historia edycji nie jest możliwa do włączenia na tym forum. koniec i kropka. Jak się pojawi taka możliwość, to administratorzy zapewne rozważą wprowadzenie jej do działania. :wink:
Ok. Dzieki za info. To co zostalo teraz wprowadzone i tak juz duzo daje.

pozdr
surfing on the waves of sound...

Awatar użytkownika
Kubo
KGP 200
KGP 200
Imię: Kuba
Sprzęt: ZX-6R Torówka
Kontakt:

Post autor: Kubo » śr sty 11, 2012 8:01 pm

Hej.

Nie podoba Mi się usunięcie możliwości edytowania posta po upływie 60min. Dzięki temu, ja np. w chwili obecnej nie mogę wyedytować ostatniego posta nt. wyjazdu na stok, kiedy zauważyłem w nim brak jednej informacji o którą ludzie zaczęli pytać.

Np. dodatkowo utrudnia to prowadzenie wątku nt. sklepu który ktoś posiada. Zazwyczaj w pierwszym poście aktualizuje się co jakiś czas informacje, które uległy zmianie od ostatniej edycji tegoż... Czy to aby na pewno przemyślana decyzja z wyłączeniem edycji?
Hm :evil:

CYa :)
Polub:
http://www.facebook.com/BiMoto :pray:

Awatar użytkownika
Spun
Kandydat
Kandydat
Sprzęt: Yamaha XJ 600N

Post autor: Spun » śr sty 11, 2012 9:43 pm

Od siebie dodam, że jeżeli dział powitalni działa na tej samej zasadzie, to nowi użytkownicy choćby chcieli nie są wstanie poprawić nazwy tematu na właściwą, pozostaje zdać się na łaskę 'kapryśnego' moderatora i ludu który może nie rozkaże zbanować delikwenta :D

Swoją drogą ciekawe czy viper wie, że ludzie nie mogą sami zmieniać nazwy tematu :D

Awatar użytkownika
NyNeK
KGP 160
KGP 160
Imię: Dominik
Sprzęt: Xl 1000, CR 250

Post autor: NyNeK » śr sty 11, 2012 9:50 pm

Spun pisze:Od siebie dodam, że jeżeli dział powitalni działa na tej samej zasadzie, to nowi użytkownicy choćby chcieli nie są wstanie poprawić nazwy tematu na właściwą, pozostaje zdać się na łaskę 'kapryśnego' moderatora i ludu który może nie rozkaże zbanować delikwenta :D

Swoją drogą ciekawe czy viper wie, że ludzie nie mogą sami zmieniać nazwy tematu :D
Na pewno nie wie :) Ha ha to się mu głupio zrobi :)

Awatar użytkownika
Sherman
KGP 110
KGP 110
Imię: Baltazar Gąbka
Sprzęt: na rencie

Post autor: Sherman » czw sty 12, 2012 5:11 pm

Wasze płacze i zażalenia bardziej pasują do tego tematu... > http://grupa-poludnie.info/phpBB3/viewt ... &start=210

A co do powitalni, jakby taki "jasio" jeden z drugim przeczytał regulamin, to temat byłby założony poprawnie :D i nie wymagałby edycji ;)
Motór nie umiera nigdy motór jest wieczny.

Wielki Motórze, swą przenajświetrzą benzyne zamień w wino abyśmy mogli swe pragnienie ugasic!

Awatar użytkownika
Kubo
KGP 200
KGP 200
Imię: Kuba
Sprzęt: ZX-6R Torówka
Kontakt:

Post autor: Kubo » czw sty 12, 2012 5:27 pm

Sherman pisze:Wasze płacze i zażalenia bardziej pasują do tego tematu... > http://grupa-poludnie.info/phpBB3/viewt ... &start=210

A co do powitalni, jakby taki "jasio" jeden z drugim przeczytał regulamin, to temat byłby założony poprawnie :D i nie wymagałby edycji ;)
G.... prawda.

Ja skomentowałem zmiany WPROWADZONE w życie. Nie proponuję nowych rozwiązań, a jedynie komentuje te, które już weszły w życie.
Jednak odpowiedni temacik znalazłem :banghead:

Proszę o ustosunkowanie się do mojego pytania kogoś 'władczego'. Trzeba by coś z tym zrobić myślę.

Pozdro :D
Polub:
http://www.facebook.com/BiMoto :pray:

Awatar użytkownika
speedy
GP
GP
Imię: Dawid
Sprzęt: robi przeciąg

Post autor: speedy » czw sty 12, 2012 7:21 pm

Fuckt... też to zauważyłem u siebie i mocno utrudnia życie. Równocześnie przydałoby się wprowadzenie wygaszania postów, tak jak to było za starych dobrych czasów! Dziękuję za uwagę
Loud & proud ;)

Awatar użytkownika
Policho
mod
mod
Sprzęt: KTM 690 SMC R

Post autor: Policho » czw sty 12, 2012 7:50 pm

Kubo pisze:Proszę o ustosunkowanie się do mojego pytania kogoś 'władczego'. Trzeba by coś z tym zrobić myślę.
Może nie "władczy" ale udzielę odpowiedzi.
Jeśli zachodzi konieczność edycji posta np. pierwszego w temacie z działu Warsztaty... to wystarczy się zwrócić do moderatora działu lub innego z prośbą o dokonanie odpowiednich zmian. Mało jest postów, które trzeba koniecznie zmieniać po upływie dłuższego czasu.
60 minut wystarczy na zauważenie i poprawienie błędów, a kto nie potrafi pisać albo mu się nie chce robić tego poprawnie to nawet 100 lat świetlnych będzie za krótkim czasem na korektę :P . Posty pisane w zgodzie ze zdrowym rozsądkiem i regulaminem działu/forum nie wymagają poprawiania :wink: .
części zamienne - multimoto@o2.pl

Awatar użytkownika
speedy
GP
GP
Imię: Dawid
Sprzęt: robi przeciąg

Post autor: speedy » czw sty 12, 2012 8:08 pm

Mianowicie co tzn. przemyślana decyzja i jakimi czynnikami była podyktowana? Tak samo jak usunięcie opcji wygaszania postów? Ciekaw jestem, bo użytkuję nie jedno merytoryczne forum i tam nigdzie podobnych ograniczeń nie ma. Forum funkcjonuje, zarejestrowanych użytkowników jest blisko 6 krotnie więcej niż tu.
Loud & proud ;)

ODPOWIEDZ