!! -- PROPOZYCJE ZMIAN NA FORUM -- !!
Re: !! -- PROPOZYCJE ZMIAN NA FORUM -- !!
To że ktoś się nie loguje, nie znaczy że go nie ma na forum. mozna czytać bez logowania. Jeśli bedzie miał potrzebe coś napisać, to się zaloguje. Jeżeli już, to ja bym proponował zablokować forum tak, żeby nie było możliwości czytania, bez logowania. Wtedy może i aktywnych było by wiecejQcyk pisze:po braku logowania od roku... chociażby.
-
Noriad
- KGP 45

- Imię: Krzysiek
- Sprzęt: CeBula
To może kompromis, pt. dostęp do części forum wymaga zalogowania ? Tak jest na niektórych forach, i w sumie to jest chyba dość sensowne, bo jeśli ktoś potrzebuje coś konkretnego (mechanika chociażby) to musi się zalogować/zarejestrować. Tak samo z oglądaniem załączników na przykład, chociaż tutaj ich za dużo nie ma.jerryk pisze:To że ktoś się nie loguje, nie znaczy że go nie ma na forum. mozna czytać bez logowania. Jeśli bedzie miał potrzebe coś napisać, to się zaloguje. Jeżeli już, to ja bym proponował zablokować forum tak, żeby nie było możliwości czytania, bez logowania. Wtedy może i aktywnych było by wiecejQcyk pisze:po braku logowania od roku... chociażby.
Play hard, go pro!
Słusznie! Można deliberować, czy rok czy dłużej. Niech będzie dwa.NyNeK pisze:Może by tak przesiać forum i powyrzucać użytkowników widmo?
Jak ktoś przez 2 lata nie ma nic do powiedzenia choćby (czy nawet zwłaszcza) w sprawach związanych z anatomią Maryny, to po konia mu być członkiem forum? Czytać może każdy nie będąc nim. Jest to w końcu jakaś społeczność - albo się w niej jest, albo nie.
A oczyszczenie miałoby poważny walor higieniczno-statystyczny: dużo dokładniej byłoby wiadomo, ilu nas naprawdę jest. Martwe dusze są niepotrzebne, to nie lista przebojów przecież (kto ma więcej).
Czyścić, czyścić!
(natomiast raz użytego nicku bym nie ruszał = nie zwałniał dla kogoś nowego, bajzel byłby ino)
Ho i crini già grigi,
ex cathedra parlo!
ex cathedra parlo!
Użytkownik aktywny, to taki, który coś pisze na forum. Jak ktoś przez dwa czy trzy lata nie napisze ani słowa, to nie powinien być użytkownikiem.jerryk pisze:To że ktoś się nie loguje, nie znaczy że go nie ma na forum. mozna czytać bez logowania. Jeśli bedzie miał potrzebe coś napisać, to się zaloguje. Jeżeli już, to ja bym proponował zablokować forum tak, żeby nie było możliwości czytania, bez logowania. Wtedy może i aktywnych było by wiecejQcyk pisze:po braku logowania od roku... chociażby.
To, że czytasz gazetę nie czyni cię dziennikarzem.
Swoją drogą ograniczenie czytania forum, to też ciekawy pomysł.
na co koni kupa, jak kierowca dupa?
-
Szczota
- KGP 160

- Sprzęt: FXDC96"
Czyszczeni - za , tylko pytanie czy komus sie bedzie chcialo to robić
pamiętam jak kiedyś były czystki co chwile i nie chcieliśmy wyjść z forum poza 500 userow , pozniej ponad 1000 - a pozniej juz sie posypało.
Co do blokowania forum do czytania , zawsze uważałem ze to glupi zabieg - robi sie wtedy sekta nie forum. Ktoś moze chcieć poczytać coś i wtedy sztucznie sie nie loguje , moze przegladac to i owo , nie koniecznie musząc coś pisać.
Co do blokowania forum do czytania , zawsze uważałem ze to glupi zabieg - robi sie wtedy sekta nie forum. Ktoś moze chcieć poczytać coś i wtedy sztucznie sie nie loguje , moze przegladac to i owo , nie koniecznie musząc coś pisać.
etz250 ->B6N -> SV650Nx2-> VS1400->XL1200->FXDC96"
-
Policho
- mod

- Sprzęt: KTM 690 SMC R
Czyszczenie będzie w najbliższym czasie, ale jeszcze pozostaje ustalić po ilu latach bez aktywności. Moim zdaniem 2 lata jest w sam raz.
Jest tylko pytanie co ze starszyzną, która już ty nie zagląda. Będą się obrażać, że ich konta są usunięte, a nie bardzo jest jak ich odfiltrować. Posty oczywiście by zostały.
Jest tylko pytanie co ze starszyzną, która już ty nie zagląda. Będą się obrażać, że ich konta są usunięte, a nie bardzo jest jak ich odfiltrować. Posty oczywiście by zostały.
części zamienne - multimoto@o2.pl
-
MotoBear
- Przyjaciel

- Imię: Misiek
- Sprzęt: DL 650 AK8 black
a nie można odfiltrować "po randze" Świeżak po 2 latach bez logowania ..... , starszyzna raczej nie została na świeżaku.....
może dodać rangę , nie wiem np. MENTOR i nadać założycielom i root-ekipie.
a to że się ktoś nie loguje, to go de facto nie ma na forum,
Nie wiem jakie cele przyświecały założycielom , ( pewnie integracja i rozwój Grupy Południe) uważam ze obecny użytkownik forum to ekstrawertyk, nastawiony na wymianę doświadczeń - członek społeczności , aktywny w swych działaniach - a czytający , to czytacz, introwertyk, który przegląda forum np. wyłącznie w poszukiwaniu konkretnych informacji czy danych, który nie tworzy profilu, konta itd. - więc nie zależy mu na integracji z GP i aktywnym uczestnictwie w życiu Grupy i Forum .
może dodać rangę , nie wiem np. MENTOR i nadać założycielom i root-ekipie.
a to że się ktoś nie loguje, to go de facto nie ma na forum,
Nie wiem jakie cele przyświecały założycielom , ( pewnie integracja i rozwój Grupy Południe) uważam ze obecny użytkownik forum to ekstrawertyk, nastawiony na wymianę doświadczeń - członek społeczności , aktywny w swych działaniach - a czytający , to czytacz, introwertyk, który przegląda forum np. wyłącznie w poszukiwaniu konkretnych informacji czy danych, który nie tworzy profilu, konta itd. - więc nie zależy mu na integracji z GP i aktywnym uczestnictwie w życiu Grupy i Forum .
..... bo Moi nie czytają Panie Dyrektorze....
-
Kejt
- KGP 45

- Imię: Kasia/Enid
- Sprzęt: CBR600RR
Ja myślę, że admin powinien polecieć, bo się przez 5 lat nie odzywałpolly pisze:Użytkownik aktywny, to taki, który coś pisze na forum. Jak ktoś przez dwa czy trzy lata nie napisze ani słowa, to nie powinien być użytkownikiem.
To, że czytasz gazetę nie czyni cię dziennikarzem.
Kat nie prawda, napisał coś ostatnio w jakimś temacie o starych dziadach... tfu gwardii.
Policho można zastosować jako drugie kryterium ilość postów. Jak ktoś ma przykładowo przynajmniej 100, to jego konta się nie usuwa na wieki czy coś
Policho można zastosować jako drugie kryterium ilość postów. Jak ktoś ma przykładowo przynajmniej 100, to jego konta się nie usuwa na wieki czy coś
-
Misiek
- KGP 160

- Imię: Michał
- Sprzęt: SV650s / B12s
- Kontakt:
Na początek usuwałbym tych którzy nie logują się od 2 lat, ale nie mają też napisanego żadnego posta. Ewentualnie mają tylko coś w powitalni. Cała reszta powinna zostać, przecież zawsze po latach ktoś może wrócić. Także porządki trzeba robić ale rozsądnie 
ex - Zr7s, Kilofaza
-
Policho
- mod

Możliwości filtrowania przy masowym usuwaniu użytkowników:

Trzeba teraz ustalić kogo wywalić, a kogo zostawić.

Trzeba teraz ustalić kogo wywalić, a kogo zostawić.
-
Qcyk
- mod

- Imię: Przemek
- Sprzęt: 690 SM
Policho czy przez aktywność rozumiana jest próba logowania, czy też napisanie posta, pw albo aktywność na czacie??
Jeśli próba logowania, to dla mnie sprawa jasna... każdy kto przez ostatnie 6 miesięcy nie znalazł w sobie dość siły by się nawet zalogować, nie powinien mieć konta.
No ostatecznie niech będzie rok
Jeśli próba logowania, to dla mnie sprawa jasna... każdy kto przez ostatnie 6 miesięcy nie znalazł w sobie dość siły by się nawet zalogować, nie powinien mieć konta.
Uważaj na myśli, bo stają się słowami...
-
MotoBear
- Przyjaciel

- Imię: Misiek
- Sprzęt: DL 650 AK8 black
Jak dla mnie po danych formularza aktywność to logowanie, ale pytanie nad wyraz słuszne .... bo dane konta podają dwie statystyki :Ostatnia wizyta: i Najaktywniejszy w dziale/temacieQcyk pisze:Policho czy przez aktywność rozumiana jest próba logowania, czy też napisanie posta, pw albo aktywność na czacie??
..... bo Moi nie czytają Panie Dyrektorze....
-
Policho
- mod

Aktywność = logowanieQcyk pisze:Policho czy przez aktywność rozumiana jest próba logowania, czy też napisanie posta, pw albo aktywność na czacie??