CBR 600 RR ('05-'06)
Typ silnika: Chłodzony cieczą, 4-suwowy, 16-zaworowy, 4-cylindrowy, rzędowy DOHC
Pojemność: 599 cm3
Średnica x skok tłoka: 67 x 42,5 mm
Stopień sprężania: 12,0:1
Układ zasilania: Elektroniczny wtrysk paliwa PGM-DSFI
Max. moc: 86 kW / 13 000 obr/min
Max. moment obrotowy: 66 Nm / 11 000 obr/min
Układ zapłonowy: Sterowany komputerowo cyfrowy tranzystorowy z elektronicznym wyprzedzeniem
Rozrusznik: Elektryczny
Skrzynia biegów: 6-biegowa
Przeniesienie napędu: Łańcuch O-Ring Nr 525
Wymiary (dł. x szer. x wys.): 2010 x 695 x 1115 mm
Rozstaw osi: 1395 mm
Wysokość siedzenia: 820 mm
Prześwit: 130 mm
Pojemność zbiornika paliwa: 18 litrów (w tym 3,5 litra rezerwy)
Masa pojazdu w stanie suchym: 163 kg
Koło przednie: 17 x MT3,5 3-szprychowy drążony odlew z aluminium
Koło tylne: 17 x MT5,50 3-szprychowy drążony odlew z aluminium
Opony przednie: 120/70 ZR17 (58W)
Opony tylne: 180/55 ZR17 (73W)
Zawieszenie przednie: 41-milimetrowy odwrócony widelec typu cartridge z systemem HMAS z pełną regulacją, skok 120 mm
Zawieszenie tylne: Układ Pro-Link z amortyzatorem gazowym i zewnętrznym zbiornikiem wyrównawczym, z regulacją napięcia wstępnego, siły dobicia i odbicia, skok 130 mm
Hamulce przednie: Hydrauliczne podwójne tarczowe 310 x 4,5 mm, radialne zaciski 4-tłoczkowe, pływające tarcze, klocki ze spieków metalicznych
Hamulce tylne: Hydrauliczne tarczowe 220 x 5 mm, zaciski 1-tłoczkowe, klocki ze spieków metalicznych
Rama: Typu Diamond, ze stopów aluminium
Kąt wyprzedzenia: 24°
Wyprzedzenie: 95 mm
CBR 600 RR ('05-'06)
Moderator: Bacher
-
Dexter
- Znajomy
- Imię: Marcin
- Sprzęt: CBR 600RR
Zalety:
- doskonale prowadzenie ( bardzo latwo prowadzi sie ja w winklach, waga tez robi swoje nie ma problemu z skladanie itp.)
- pozycja niczego sobie (nie meczy nadgarstków podczas jazdy)
- osiagi całkiem fajne od 1-8 tys. obrotow bardzo potulny motorek, powiedzialbym ze nawet oschly, a od 8 tys. do 15 tys zaczyna sie wariactwo
-lekki
Wady:
-maly bak i spalanie w granicach 7-8 l czytaj jak wyjedziesz na trase gdzies dalej to odwiedzasz stacje co 150km
-przewody hamulcowe koniecznie do wymiany na w stalowym oplocie
-jak staniesz w korku to wydech lubi grzac w posladki jak sa upalne dni jak jedziesz jest ok.
Jak jestes wysoka osoba to pewnie nie przypadnie ci do gustu pozycja przy moim 176cm jest ok. Jednak osoby czesto spotyka sie negatywne komentarze od os ok.190 cm i wiecej na temat pozycji.
Ogolnie CBR jest dopracowanym motocyklem, prowadzenie jest chyba jego najlepszym atutem, daje duzo przyjemnosci z jazdy (do dalszych wypadow sie nie nadaje
)
Malowanie 2005
Black
Italian Red
Candy Phoenix Blue
Malowania 2006
Graphite Black
Italian Red
Pearl Fire Orange
Movistar

- doskonale prowadzenie ( bardzo latwo prowadzi sie ja w winklach, waga tez robi swoje nie ma problemu z skladanie itp.)
- pozycja niczego sobie (nie meczy nadgarstków podczas jazdy)
- osiagi całkiem fajne od 1-8 tys. obrotow bardzo potulny motorek, powiedzialbym ze nawet oschly, a od 8 tys. do 15 tys zaczyna sie wariactwo
-lekki
Wady:
-maly bak i spalanie w granicach 7-8 l czytaj jak wyjedziesz na trase gdzies dalej to odwiedzasz stacje co 150km
-przewody hamulcowe koniecznie do wymiany na w stalowym oplocie
-jak staniesz w korku to wydech lubi grzac w posladki jak sa upalne dni jak jedziesz jest ok.
Jak jestes wysoka osoba to pewnie nie przypadnie ci do gustu pozycja przy moim 176cm jest ok. Jednak osoby czesto spotyka sie negatywne komentarze od os ok.190 cm i wiecej na temat pozycji.
Ogolnie CBR jest dopracowanym motocyklem, prowadzenie jest chyba jego najlepszym atutem, daje duzo przyjemnosci z jazdy (do dalszych wypadow sie nie nadaje
Malowanie 2005
Black
Italian Red
Candy Phoenix Blue
Malowania 2006
Graphite Black
Italian Red
Pearl Fire Orange
Movistar

-
Johnny
- Kandydat

- Imię: Janusz
- Sprzęt: eReR
"...Wady:
-maly bak i spalanie w granicach 7-8 l czytaj jak wyjedziesz na trase gdzies dalej to odwiedzasz stacje co 150km..."
bak o pojemności 18L nie jest chyba znowu taki mały a raczej nie odbiega od średniej w tej klasie motocykli. Spalanie wiadomo zależy od stylu jazdy ale mnie zazwyczaj przy mieszanym tempie zdarza się tankowac w okolicach +/- 220km
"...Jak jestes wysoka osoba to pewnie nie przypadnie ci do gustu pozycja przy moim 176cm jest ok. Jednak osoby czesto spotyka sie negatywne komentarze od os ok.190 cm i wiecej na temat pozycji...."
przy 190 też daję się radę:) aczkolwiek na dalsze wypady za miasto pewnie akcesoryjna wyższa szybka znacząco podniesie komfort. / nie wiem, nie mam
/
-maly bak i spalanie w granicach 7-8 l czytaj jak wyjedziesz na trase gdzies dalej to odwiedzasz stacje co 150km..."
bak o pojemności 18L nie jest chyba znowu taki mały a raczej nie odbiega od średniej w tej klasie motocykli. Spalanie wiadomo zależy od stylu jazdy ale mnie zazwyczaj przy mieszanym tempie zdarza się tankowac w okolicach +/- 220km
"...Jak jestes wysoka osoba to pewnie nie przypadnie ci do gustu pozycja przy moim 176cm jest ok. Jednak osoby czesto spotyka sie negatywne komentarze od os ok.190 cm i wiecej na temat pozycji...."
przy 190 też daję się radę:) aczkolwiek na dalsze wypady za miasto pewnie akcesoryjna wyższa szybka znacząco podniesie komfort. / nie wiem, nie mam
-
StatuSSeekeR
- Świeżak
- Imię: Bartosz
- Sprzęt: Honda CBR 600RR
Re: CBR 600 RR ('05-'06)
Mam podwyższaną szybę i podnosi komfort ale sam mam 188cm wzrostu i nawet przy tej szybie trzeba się dobrze pochylać.
Wie może ktoś jak zrobić żeby świeciły oba reflektory ale nie oślepiał ten ze światłami drogowymi?
Oprócz tego coś strasznie zaczęło mi brzęczeć w okolicach silnika i nasila się to z każdym kilometrem. Coś się może odkręcać? Jakaś znana wada?
Wie może ktoś jak zrobić żeby świeciły oba reflektory ale nie oślepiał ten ze światłami drogowymi?
Oprócz tego coś strasznie zaczęło mi brzęczeć w okolicach silnika i nasila się to z każdym kilometrem. Coś się może odkręcać? Jakaś znana wada?
-
Hubix
- Kandydat

- Sprzęt: Honda CBR 600 F4I
Re: CBR 600 RR ('05-'06)
StatuSSeekeR pisze:Mam podwyższaną szybę i podnosi komfort ale sam mam 188cm wzrostu i nawet przy tej szybie trzeba się dobrze pochylać.
Siada Ci napinanie łańcucha rozrządu. W tym silniku zastosowano śmieszny napinacz rozrządu. Masz luźny łańcuch rozrządu. Standard w silniku F4I (nie wiem jak wcześniejsze).