Apka nie jest darmowa ale myślę że jak wrzucą te tory to bedzie warto wydać te ok.20zł
Wyjazd na TOR RADOM, inny niż zwykle
Moderator: Policho
-
wumurzyn
- KGP 80

- Imię: Kamil
- Sprzęt: Kuna;)
- Kontakt:
Re: Wyjazd na TOR RADOM, inny niż zwykle
OK, myślę że będzie git, obiecali wrzucić te cztery tory
Na pierwszy ogień pójdą Poznań i Radom, cytuję "Cool. These two are on our list, now. We'll add them over the next few days."
Apka nie jest darmowa ale myślę że jak wrzucą te tory to bedzie warto wydać te ok.20zł
NIKT NIE MÓWIŁ ŻE BĘDZIE LEKKO!!!
-
wumurzyn
- KGP 80

- Imię: Kamil
- Sprzęt: Kuna;)
- Kontakt:
NIKT NIE MÓWIŁ ŻE BĘDZIE LEKKO!!!
Problem nie leży w oprogramowaniu (tj nie zawsze
) tylko w telefonach, które mają beznadziejne gps'y do zastosowań sportowych. Bez zewnętrznego modułu GPS nie ma co nawet podchodzić, bo wyniki i tak nie będą miarodajne
-
Policho
- mod

- Sprzęt: KTM 690 SMC R
No to byś się zdziwił co potrafią obecne smsrtfony z GPS. Odpowiednio umiejscowione mają bardzo dobry odbiór sygnały i dokładność. Oczywiście zewnętrzne modułu potrafią więcej, ale telefon spokojnie wystarcza o ile mapa jest dobrze zrobiona i nie trzymasz aparatu w kieszeni w spodniach.slusar_o2 pisze:Problem nie leży w oprogramowaniu (tj nie zawsze) tylko w telefonach, które mają beznadziejne gps'y do zastosowań sportowych. Bez zewnętrznego modułu GPS nie ma co nawet podchodzić, bo wyniki i tak nie będą miarodajne
Najlepiej jest zrobić mapę samemu na dobrym sprzęcie. Ja robię na zewnętrznym GPS'ie i moim zdaniem są bardzo dobre.
części zamienne - multimoto@o2.pl
-
Marino
- Swój

- Imię: Mariusz
- Sprzęt: RS125->ZXR400/R6
Ja od razu piszę że jednak nie dam rady, bo mam motocykl we wrocławiu i dam radę go ściągnąć dopiero na puchar katanki. Mam nadzieję, że będzie coś takiego organizowane jeszcze to z chęcią się wybiorę ,a tym czasem życzę udanego wyjazdu i czekam na relację jak pomysł wypalił
.
-
Policho
- mod

Czas na konkrety.
Wstępnie prognoza wskazuje przyzwoitą pogodę w piątek, więc jedziemy. Ostateczna decyzja we środę.
Jedziemy na drugą sesję w piątek 9.08, godziny 12.45 - 16.45
Dla osób, które potrzebują transport jest przygotowanych 6 miejsc. Proszę dopisać się do listy jednak rezerwacja miejsca następuje po wpływie zaliczki w wysokości 50zł na konto, decyduje kolejność zaksięgowania:
50 1020 5558 1111 1484 2080 0040 Jakub Bolek
Tytuł wpłaty - "Nick, radom 09.08"
Transportem zorganizowanym zajmuje się Kubo i z nim bezpośrednio proszę ustalać szczegóły. Potwierdzenia wpłat będą dopisywane do nicku na liście transportowej w pierwszym poście. Całkowity koszt transportu to 130zł tam i z powrotem. Gdy wyjazd nie dojdzie do skutku to zaliczka będzie zwracana, w razie rezygnacji z winy zamawiającego przepada gdy nikt się nie znajdzie na zwolnione miejsce.
Proszę nie pytać o więcej miejsc bo nie będzie, kto pierwszy ten ...
Lista transportowa:
1. Zomb
2,3. Wumurzyn + 1 osoba
4. ...
Lista uczestników - bez zobowiązań, ale proszę o wpisy osób, które są pewne, że pojadą:
1. Policho
2. Zomb
3,4. Wumurzyn + 1 osoba
5. ...
Odwołanie wyjazdu jedynie przy złej prognozie, najpóźniej we środę wieczorem.
-----------------
Sprawa druga.
Postaram się być na miejscu ok. godziny 11.00 - 11.30. Dla chętnych zorganizujemy małe szkolenie z regulacji zawieszenia pod tor. Każdy sam będzie sobie regulował korzystając ze wskazówek, więc potrzebne klucze, śrubokręty proszę mieć ze sobą. Szkolenie odbędzie się w godzinach 11.45 - 12.15 w strefie parkingowej przy torze.
Zainteresowani powinni się zapoznać z przykładowym materiałem dotyczącym regulacji zawiechy:
http://www.youtube.com/watch?v=HAWLaLf1Awc
http://www.youtube.com/watch?v=conLHYxE_kQ
Pozwoli to na skrócenie czasu potrzebnego do zrozumienia tematu.
Wstępnie prognoza wskazuje przyzwoitą pogodę w piątek, więc jedziemy. Ostateczna decyzja we środę.
Jedziemy na drugą sesję w piątek 9.08, godziny 12.45 - 16.45
Dla osób, które potrzebują transport jest przygotowanych 6 miejsc. Proszę dopisać się do listy jednak rezerwacja miejsca następuje po wpływie zaliczki w wysokości 50zł na konto, decyduje kolejność zaksięgowania:
50 1020 5558 1111 1484 2080 0040 Jakub Bolek
Tytuł wpłaty - "Nick, radom 09.08"
Transportem zorganizowanym zajmuje się Kubo i z nim bezpośrednio proszę ustalać szczegóły. Potwierdzenia wpłat będą dopisywane do nicku na liście transportowej w pierwszym poście. Całkowity koszt transportu to 130zł tam i z powrotem. Gdy wyjazd nie dojdzie do skutku to zaliczka będzie zwracana, w razie rezygnacji z winy zamawiającego przepada gdy nikt się nie znajdzie na zwolnione miejsce.
Proszę nie pytać o więcej miejsc bo nie będzie, kto pierwszy ten ...
Lista transportowa:
1. Zomb
2,3. Wumurzyn + 1 osoba
4. ...
Lista uczestników - bez zobowiązań, ale proszę o wpisy osób, które są pewne, że pojadą:
1. Policho
2. Zomb
3,4. Wumurzyn + 1 osoba
5. ...
Odwołanie wyjazdu jedynie przy złej prognozie, najpóźniej we środę wieczorem.
-----------------
Sprawa druga.
Postaram się być na miejscu ok. godziny 11.00 - 11.30. Dla chętnych zorganizujemy małe szkolenie z regulacji zawieszenia pod tor. Każdy sam będzie sobie regulował korzystając ze wskazówek, więc potrzebne klucze, śrubokręty proszę mieć ze sobą. Szkolenie odbędzie się w godzinach 11.45 - 12.15 w strefie parkingowej przy torze.
Zainteresowani powinni się zapoznać z przykładowym materiałem dotyczącym regulacji zawiechy:
http://www.youtube.com/watch?v=HAWLaLf1Awc
http://www.youtube.com/watch?v=conLHYxE_kQ
Pozwoli to na skrócenie czasu potrzebnego do zrozumienia tematu.
-
100milowy
- Kandydat

- Imię: Krzysiek
- Sprzęt: CBR f2 => 636 04
Lista transportowa:
1. Zomb
2,3. Wumurzyn + 1 osoba
4. 100milowy
5. ...
1. Policho
2. Zomb
3,4. Wumurzyn + 1 osoba
5. 100milowy
6. ...
1. Zomb
2,3. Wumurzyn + 1 osoba
4. 100milowy
5. ...
1. Policho
2. Zomb
3,4. Wumurzyn + 1 osoba
5. 100milowy
6. ...
-
Policho
- mod

Kto się ew. wybiera i chce wziąć udział w rywalizacji proponuję przygotować sobie dwie mapy - zgodną i przeciwną do wskazówek zegara. Obie jako kopię z oficjalnej dla Toru Radom. Dobrze było by usunąć dwa pośrednie pomiary czasów i zostawić tylko jeden start/meta. Ten pozostawiony zwęzić do 30m (standardowo ma 50m szerokości). Pomiar czasu powinien być trochę przed linią mety, więc dla drugiego kierunku trzeba go przenieść na przeciwną stronę linii i odwrócić. Po zrobieniu obie mapy powinny mniej więcej tak wyglądać:

-
Policho
- mod

Niech ktoś wrzuci na androida, dla sprawdzenia, rozpakowany plik z linka bezpośrednio do folderu RaceChrono. Jeśli już taki plik macie to zachowajcie go gdzieś do ew. podmiany z powrotem. Wydaje mi się, że powinny tu być wszystkie moje tory z przerobionym Radomiem włącznie.
http://policho.strefa.pl/track_storage.zip
http://policho.strefa.pl/track_storage.zip
-
Kubo
- KGP 200

- Imię: Kuba
- Sprzęt: ZX-6R Torówka
- Kontakt:
Hej,
cd. samego przewozu.
Są jeszcze 2 miejsca wolne, więc zapraszam do decydowania się i wspólnego przejazdu.
Wyjeżdżamy w Piątek o godzinie 09.00 ze stacji ARGE, na wlocie do Krakowa od strony A4, po prawej stronie.
Tam też ładujemy sprzęty przed wyjazdem i HEJA w drogę.
Mam też propozycję, jeśli ktoś jest zainteresowany, będę na Czwartkowym Nocnym lataniu na BoraBora, jest opcja żeby tam załadować już jakieś sprzęty, jeśli ktoś ma taka ochotę i możliwość. Będzie to o tyle dobre, że w Piątek mniej czasu zajmie Nam pakowanie się...
Zainteresowanych zapraszam do mnie na PW, tel, mail...
Pozdro
cd. samego przewozu.
Są jeszcze 2 miejsca wolne, więc zapraszam do decydowania się i wspólnego przejazdu.
Wyjeżdżamy w Piątek o godzinie 09.00 ze stacji ARGE, na wlocie do Krakowa od strony A4, po prawej stronie.
Tam też ładujemy sprzęty przed wyjazdem i HEJA w drogę.
Mam też propozycję, jeśli ktoś jest zainteresowany, będę na Czwartkowym Nocnym lataniu na BoraBora, jest opcja żeby tam załadować już jakieś sprzęty, jeśli ktoś ma taka ochotę i możliwość. Będzie to o tyle dobre, że w Piątek mniej czasu zajmie Nam pakowanie się...
Zainteresowanych zapraszam do mnie na PW, tel, mail...
Pozdro
Polub:
http://www.facebook.com/BiMoto :pray:
-
Policho
- mod

JEDZIEMY, trzymamy się planu z pierwszego posta.
Może prognoza nie jest rewelacyjna, ale będzie przynajmniej trochę chłodniej.
Osoby, które mają zamiar jechać i brać udział w "zabawie" na torze proszę o dopisanie się do listy uczestników. O tyle istotne, że nie będziemy tracić czasu na miejscu na wyjaśnienie szczegółów dotyczących "rywalizacji".
Lista uczestników.
1. Policho
2. Zomb
3,4. Wumurzyn + 1 osoba
5. 100milowy
6. ...
Może prognoza nie jest rewelacyjna, ale będzie przynajmniej trochę chłodniej.
Osoby, które mają zamiar jechać i brać udział w "zabawie" na torze proszę o dopisanie się do listy uczestników. O tyle istotne, że nie będziemy tracić czasu na miejscu na wyjaśnienie szczegółów dotyczących "rywalizacji".
Lista uczestników.
1. Policho
2. Zomb
3,4. Wumurzyn + 1 osoba
5. 100milowy
6. ...
-
Leonidasek
- KGP 110

- Imię: Bartek
- Sprzęt: Szerszeń
Lista uczestników.
1. Policho
2. Zomb
3,4. Wumurzyn + 1 osoba
5. 100milowy
6. Leonidasek
7.
1. Policho
2. Zomb
3,4. Wumurzyn + 1 osoba
5. 100milowy
6. Leonidasek
7.
Mój nr: 509521184
Lista uczestników.
1. Policho
2. Zomb
3,4. Wumurzyn + 1 osoba
5. 100milowy
6. Leonidasek
7. Koroviov
8. Mieszko
9. Damian
1. Policho
2. Zomb
3,4. Wumurzyn + 1 osoba
5. 100milowy
6. Leonidasek
7. Koroviov
8. Mieszko
9. Damian
Najlepszym sposobem tuningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty - oczywiście.
-
Kubo
- KGP 200

- Imię: Kuba
- Sprzęt: ZX-6R Torówka
- Kontakt:
Zostało jeszcze 1'dno miejsce wolne w transporcie na wyjazd jutro, jeśli ktoś jest zainteresowany, walić do Mnie 
Pozdrowienia
Pozdrowienia
Polub:
Lista uczestników.
1. Policho
2. Zomb
3,4. Wumurzyn + 1 osoba
5. 100milowy
6. Leonidasek