Winkle - trasa na "kolanie (kolano)" planowana.

Moderator: Policho

Awatar użytkownika
monka
KGP 160
KGP 160
Sprzęt: CBR600F4i

Post autor: monka » pt paź 09, 2009 9:29 pm

Boczow <-> Kisielowka przez Stare Rybie i Nowe Rybie (mozna nawet dalej do Piekiełka).
Ok 40km od Krakowa.
Na mapie nie wyglada ciekawie, ale jest niezle. Asfalt nowka mniej wiecej od Kepanowa.
Niestety troche wąsko.
Mapa

Żerosławice <-> Zawadka (przez Jodłownik).
Ok 50km od Krakowa
Lepiej jechac od Zawadki bo jest pod gorke :) choc w druga strone kilka ciekawych winkli juz prawie przed Zawadka.
Asfalt prawie nowy.
Mapa
Z Zawadki wracamy do Kasiny Wielkiej i mykamy winklami ktore juz ktoś opisał wcześniej :D
Monka
[b][url=http://www.bikepics.com/members/monka/][color=#FF4476]Honda CBR600 F4i[/color][/url][/b]

Awatar użytkownika
viper
KGP 300
KGP 300
Imię: Bartek
Sprzęt: F650ST
Kontakt:

Post autor: viper » pn paź 26, 2009 12:10 pm

Wczoraj przelatywałem przez Ostra (winkle za Starą Wsią) niestety cały asfalt mokry, słonce nie dociera wiec nie polecam trasy aż do bardzo ciepłych dni. Mam za to inna propozycje: Krótki odcinek ok 0.8 kilometra bardzo fajne winkle mocne wzniesienie, asfalt w dobrym stanie, nasilenie ruchu dość małe. Do treningu winkli moim zdaniem dobre. http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=s ... 55189&z=14 Kilka kilometrów za Limanowa (jadąc 28) skret w prawo drogowskaz Gołkowice
www.foto-zocha.pl www.faktoriaslopnice.pl

Awatar użytkownika
Jurek
KGP 80
KGP 80
Imię: Mateusz
Sprzęt: odjechał...
Kontakt:

Post autor: Jurek » wt paź 27, 2009 8:10 pm

W mojej okolicy jest coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=Jzkv9CeH8n0
jest to odcinek wspomnianej już trasy ;)
chmielu pisze:Trasa to Kraków-Tarnów-Tuchów-Gromnik-Ciężkowice-Grybów-Krynica a z powrotem dwie opcje do wyboru pierwsza to ta sama trasa powrotna lub Krynica-Nowy Sącz-Jurków-Brzesko-Kraków.
Ok. 390 km
http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=s ... 798767&z=9
Ładna trasa. Niezły asfalt. Niezbyt wymagająca, ale z tego co pamiętam między Tuchowem a Grybowem fajne winkle są.
link
Natężenie jakie jest widać na filmiku ;) Stan drogi należy do lepszych :)
To tylko moja propozycja ;)
Szerokości i przyczepności :)

Awatar użytkownika
arkham
Kandydat
Kandydat
Imię: Dominik
Sprzęt: Bi.eM.Wicie ;D
Kontakt:

Post autor: arkham » ndz lis 15, 2009 7:59 pm

Niejako może podsumowując Wasze propozycje (czyli z pozycji wybitnie pasożytniczej :devil: ) pozwoliłem sobie zebrać te winkle do kupy i razu pewnego pokręcić się jak bączek po takiej trasie.
Dla tych spragnionych dłuższych wrażeń polecam takiego bączka.
Jeden suchy, słoneczny dzień i powietrze wypełnia swąd palonej gumy :twisted:
Przyznam, że jak każdy sukces, i ten - ma wielu ojców, za co dziękować :witam:
~ NoN EsT ViVeRe, sEd V@LeRe ViT@ eSt ~

Awatar użytkownika
8Bodzio8
Znajomy
Imię: Bodzio
Sprzęt: HONDA VFR800

Post autor: 8Bodzio8 » czw mar 25, 2010 5:37 pm

Oczywiście nie zapominajmy o klasyce Olkusz -> Skala :rotfl:

http://mapy.google.pl/maps?f=d&source=s ... =UTF8&z=12
Nie jestem Alfą ani Romeą ale Pozdrawiam ;-)

Rolnik
Znajomy
Sprzęt: R1100R

Post autor: Rolnik » czw mar 25, 2010 6:45 pm

A jak teraz wygląda trasa Olkusz-Skała w sensie stanu nawierzchni?
Po pierwszych tegorocznych roztopach jechałem trasą Kraków-Skała-Wolbrom, bałem się że puszka rozleci się na części pierwsze na dziurach a miejscami ciężko było wygospodarować jakiś "pas" do jazdy.

Awatar użytkownika
barni114
Swój
Swój
Imię: krzysiek
Sprzęt: Kawasaki GPZ500

Post autor: barni114 » czw mar 25, 2010 7:49 pm

Rolnik pisze:A jak teraz wygląda trasa Olkusz-Skała w sensie stanu nawierzchni?
Z Krakowa do Skaly i potem na Olkusz jest jak bylo ,ladnie rowno ,juz nic nie splywa bo snieg zniknal ,przyjemnie sie jedzie. Natomiast nie polecam drogi przez Ojcow ,to co sie tam dzieje , jakie koleiny to normalnie sie nie da opisac ,zawieszenei az dobija ..... A szkoda ,z fajna nawierzchnia bylby to zawodowy odcinek.

Awatar użytkownika
8Bodzio8
Znajomy
Imię: Bodzio
Sprzęt: HONDA VFR800

Post autor: 8Bodzio8 » pt mar 26, 2010 7:02 am

Rolnik pisze:A jak teraz wygląda trasa Olkusz-Skała w sensie stanu nawierzchni?
Po pierwszych tegorocznych roztopach jechałem trasą Kraków-Skała-Wolbrom, bałem się że puszka rozleci się na części pierwsze na dziurach a miejscami ciężko było wygospodarować jakiś "pas" do jazdy.
Potwierdzam asfalcik bez zarzutu miejscami na łukach trochę nie posprzątanego piachu wiec w jedną stronę proponuję rozeznać temat w w drodze powrotnej ogień na kolanie :banan1:
Nie jestem Alfą ani Romeą ale Pozdrawiam ;-)

Awatar użytkownika
kutel
Swój
Swój
Imię: Maciek
Sprzęt: S1000RR
Kontakt:

Re: Winkle - trasa na "kolanie (kolano)" planowana.

Post autor: kutel » sob kwie 03, 2010 6:34 am

A ja polecam oes Proszowice-Nowe Brzesko. Asfalcik malina, mało krzyżówek i domów. Czasami jakiś traktor się wychyla...

EDIT:Zalecana trasa Kraków-Słomniki-Proszowice-Nowe Brzesko-Kraków. Faktycznie Krk-Pce dramat.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 04, 2010 6:35 am przez kutel, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.youtube.com/watch?v=R7PTNVBN4V8

Awatar użytkownika
gangsta
Przyjaciel
Przyjaciel
Imię: ktoś
Sprzęt: skuter
Kontakt:

Post autor: gangsta » sob kwie 03, 2010 8:28 am

ale do proszowic drozka dramat :P

trzeba sprawdzic ta trase ;)

ps.sprawdz pw
gixxxxxer biatch ;)

Awatar użytkownika
klimekSL
Przyjaciel
Przyjaciel
Sprzęt: FZ1 FAZER
Kontakt:

Winkle - trasa na "kolanie (kolano)" planowana.

Post autor: klimekSL » sob maja 29, 2010 8:50 am

Cześć, znalazłem fajna trasę na motor dość daleko ale zakręty fajne wszystko znajduje się pod linkiem: http://gravity.home.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=148
ruch bardzo mały. Jadąc tam warto odwiedzić stronkę Gravity-Sports.pl i zbadać czy nikt z ekipy gravity się tam nie wybiera co by sobie w drogę nie wchodzić ;] lub tez dogadać się i zabezpieczać wspólnie ;]

Awatar użytkownika
bonusikkk
KGP 160
KGP 160
Imię: Bonus
Sprzęt: GSXR1000 / VL1500
Kontakt:

Post autor: bonusikkk » sob maja 29, 2010 11:04 am

Równa prosta ścieżka ze Skawiny do Jaśkowic i z powrotem, szybkie łuki, rewelacyjny asfalt, prędkość przelotowa od dużej do bardzo bardzo dużej :P
www.Bonus-Rent.pl MotoBonus.eu BonusBus.pl

Awatar użytkownika
Policho
mod
mod
Sprzęt: KTM 690 SMC R

Post autor: Policho » sob maja 29, 2010 11:13 am

bonusikkk pisze:Równa prosta ścieżka ze Skawiny do Jaśkowic i z powrotem, szybkie łuki, rewelacyjny asfalt, prędkość przelotowa od dużej do bardzo bardzo dużej :P
W temacie nie chodzi o trasy na szybkie przeloty tylko o techniczne ze sporą ilością zakrętów.
klimekSL pisze:Cześć, znalazłem fajna trasę na motor dość daleko ale zakręty fajne wszystko znajduje się pod linkiem: http://gravity.home.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=148
ruch bardzo mały. Jadąc tam warto odwiedzić stronkę Gravity-Sports.pl i zbadać czy nikt z ekipy gravity się tam nie wybiera co by sobie w drogę nie wchodzić ;] lub tez dogadać się i zabezpieczać wspólnie ;]
Traska trochę daleko od Krakowa, ale dla potomnych wrzucę mapkę (na przyszłość proszę to robić przy wrzucaniu informacji o winklach) MAPKA.
części zamienne - multimoto@o2.pl

Awatar użytkownika
sparci
KGP 80
KGP 80
Imię: Sebastian
Sprzęt: gsxk8/exc250

Post autor: sparci » sob maja 29, 2010 11:36 am

klimekSL pisze:Cześć, znalazłem fajna trasę na motor dość daleko ale zakręty fajne wszystko znajduje się pod linkiem: http://gravity.home.pl/forum/viewtopic.php?f=10&t=148
Ogulnie założenie było takie żeby traska była w miare blisko kraka jak zaproponowałem Harmanec to już były głosy że to bardzo daleko,a do tej proponowanej przez ciebie jest ok. 300 kilosów w jedną stronę,chociaż muszę przyznac że na zdjęciach wygląda fajnie i chyba się tam wybiore w któryś weekend zwłaszcza,że wiekszość trasy dojazdowej można pokonac autostradą(wiem wiem płatnej autostradzie mówimy nie,ale ja mam darmowe bilety na przejazd więc czemu nie :P)

Awatar użytkownika
przemu007
Przyjaciel
Przyjaciel
Imię: Przemek
Sprzęt: brak

Post autor: przemu007 » czw paź 14, 2010 4:06 pm

Pobiednik Wielki->Opatowiec Fajna trasa około +/- 100km nowy asfalt jest sporo ładnych winklów i kilka prostych :P Pozdr
-------->Przemek

ODPOWIEDZ