Wyjazd na TOR RADOM, inny niż zwykle

Moderator: Policho

Awatar użytkownika
Policho
mod
mod
Sprzęt: KTM 690 SMC R

Wyjazd na TOR RADOM, inny niż zwykle

Post autor: Policho » pt lip 19, 2013 6:41 am

Planuję wyjazd na TOR RADOM w dniu 9.08 na drugą sesję. Można do tego czasu spokojnie zaplanować dzień wolny (to jest piątek).
Na torze możemy w pierwsze dwie godziny pojeździć i za pomocą RaceChrono (tym razem postaramy się wyeliminować błędne pomiary) porównać najlepsze czasy między sobą. Dla potrzebujących będę miał jeden zestaw pomiarowy na wypożyczenie i dwa laptimery ręczne z możliwością montażu do każdego moto.
Korzystając z danych pomiarowych pod koniec sesji zorganizujemy sobie "małą rywalizację" bez zbędnych zasad, regulaminów, podziałów itp.

Wszystko w formie luźnej zabawy jako alternatywa do smętnego i mniej ciekawego kręcenia się w kółko. Pewnie niektórzy już wiedzą jaka jest różnica pomiędzy nabijaniem kółek, a rywalizacją :D .

Teraz najważniejsze.
Wybrałem piątek bo ruch na torze powinien być mniejszy co sprzyja lepszej organizacji. Dodatkowo koszty spadają ze 150zł za weekend do 70zł za piątkową drugą sesję, 4 godziny to aż za dość żeby się wyjeździć.
Oczekuję na wpisy w temacie od osób, które są wstępnie zainteresowane i pasuje im ten termin. Jeśli się okaże, że większość zainteresowanych taką formułą nie ma możliwości wyjazdu w ten dzień to weźmiemy pod uwagę termin 18.08, czyli niedzielę.

P.S.
Propozycja wspólnego wyjazdu jest oczywiście adresowana do wszystkich, niezależnie od umiejętności, motocykla itd. Jest możliwość zorganizowania wspólnego transportu z Krakowa i okolic dla kilku motocykli.
----------------------

Edit - 4.08
Czas na konkrety.
Wstępnie prognoza wskazuje przyzwoitą pogodę w piątek, więc jedziemy. Ostateczna decyzja we środę.
Jedziemy na drugą sesję w piątek 9.08, godziny 12.45 - 16.45

Dla osób, które potrzebują transport jest przygotowanych 5 miejsc. Proszę dopisać się do listy jednak rezerwacja miejsca następuje po wpływie zaliczki w wysokości 50zł na konto, decyduje kolejność zaksięgowania:
50 1020 5558 1111 1484 2080 0040 Jakub Bolek
Tytuł wpłaty - "Nick, radom 09.08"

Transportem zorganizowanym zajmuje się Kubo i z nim bezpośrednio proszę ustalać szczegóły. Potwierdzenia wpłat będą dopisywane do nicku na liście transportowej w pierwszym poście. Całkowity koszt transportu to 130zł tam i z powrotem. Gdy wyjazd nie dojdzie do skutku to zaliczka będzie zwracana, w razie rezygnacji z winy zamawiającego przepada gdy nikt się nie znajdzie na zwolnione miejsce.
Proszę nie pytać o więcej miejsc bo nie będzie, kto pierwszy ten ...

Odwołanie wyjazdu jedynie przy złej prognozie, najpóźniej we środę wieczorem.
-----------------

Sprawa druga.
Postaram się być na miejscu ok. godziny 11.00 - 11.30. Dla chętnych zorganizujemy mini szkolenie z regulacji zawieszenia pod tor. Każdy sam będzie sobie regulował korzystając ze wskazówek, więc potrzebne klucze, śrubokręty proszę mieć ze sobą. Szkolenie odbędzie się w godzinach 11.45 - 12.15 w strefie parkingowej przy torze.
-----------------

Lista transportowa - potwierdzona wpłata zaliczki:
1. Zomb
2,3. Wumurzyn + 1 osoba
4. 100milowy
5. ...
części zamienne - multimoto@o2.pl

Awatar użytkownika
łełek
KGP 160
KGP 160
Imię: Pawel
Sprzęt: SV650s

Re: Wyjazd na TOR RADOM, inny niż zwykle

Post autor: łełek » pt lip 19, 2013 7:39 am

Do kiedy oczekujesz odpowiedzi? Troche mi sie bedzie dzialo na koniec lipca i pewnie dopiero na poczatku sierpnia wiedzialbym czy sie da. Nie chce Ci pisac, ze bardzo chce, ale moge nie moc:)
surfing on the waves of sound...

Awatar użytkownika
Policho
mod
mod

Post autor: Policho » pt lip 19, 2013 8:04 am

Nie mam oczekiwań co do terminu wpisu. Chciałem się zorientować czy będzie paru chętnych i czy wam odpowiada taka formuła wyjazdu, zawsze to jakieś urozmaicenie. Jak na parę dni przed wyjazdem będzie kilku chętnych to jedziemy. Jak większość się wypowie, że wolą zapłacić więcej i jechać w niedzielę to pojedziemy 18.08. Jak na oba terminy będzie sporo chętnych to pojedziemy dwa razy.
Założyłem temat bo chętnie pomogę w organizacji takiej zabawy. Lubię rywalizację, a nie zawsze jest z kim się zmierzyć na torze oprócz pomiaru czasu.

Pomysł na sprawną realizację mam i myślę, że będzie to fajna alternatywa dla "zwykłych" wyjazdów na tor.

Temat założyłem z wyprzedzeniem bo w czasie wakacji takie wyjazdy trzeba zaplanować w grafiku urlopowym :D .

zomb
Znajomy
Imię: Wojtek
Sprzęt: SM 510R

Post autor: zomb » sob lip 20, 2013 5:32 am

Hej
Pierwszy chętny...
Urlop na 99% załatwię i chętnie zgadam się na wspólny transport.

Awatar użytkownika
koroviov
KGP 110
KGP 110
Imię: Marek
Sprzęt: SV650SS

Post autor: koroviov » sob lip 20, 2013 7:43 am

Pomysł znakomity. Byłem wczoraj (w piątek) na popołudniowej. Ludzi mało, może z 8 motocykli. Znacznie lepiej niż w niedzielę biorąc pod uwagę to co zamierzasz. W niedzielę to gril i atmosfera piknikowa z elementami jazdy.
Najlepszym sposobem tuningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty - oczywiście.

Awatar użytkownika
Sykopson
mod junior
mod junior
Imię: Maciek
Sprzęt: GSX-R750 K5 BadAss

Post autor: Sykopson » sob lip 20, 2013 12:11 pm

Ja jestem wstępnie chętny, ale jeszcze potwierdzę, bo nie wiem jak z kasą będzie :wink:
Był Bandit 400, była SVka 650S...

Awatar użytkownika
Aldaron
Znajomy
Imię: Szczepan
Sprzęt: DL 650

Post autor: Aldaron » ndz lip 21, 2013 3:33 am

No i ja bym się chętnie złapał z wami bo akurat będę się w owym czasie urlopował.
Nic co ma koła, nie jest mi obce.

Awatar użytkownika
Marino
Swój
Swój
Imię: Mariusz
Sprzęt: RS125->ZXR400/R6

Post autor: Marino » ndz lip 21, 2013 10:57 am

Ja dokładnie tak jak Sykopson, wszystko zależy od finansów :)

Awatar użytkownika
Grzes_ext
GP
GP
Imię: Grzesiek
Sprzęt: XT660X

Post autor: Grzes_ext » ndz lip 21, 2013 11:29 am

A więc to miałeś na myśli mówiąc, że jeszcze coś na torze będzie ;)
Ja też jestem chętny, z wolnym dniem nie ma problemu. A jak to będzie wyglądało czasowo?? W sensie tak mniej więcej o której trzeba być w Radomiu od której do której jazda i kiedy koniec.
Na Olejaka Nie Ma Cwaniaka !!!

Awatar użytkownika
koroviov
KGP 110
KGP 110
Imię: Marek
Sprzęt: SV650SS

Post autor: koroviov » ndz lip 21, 2013 11:40 am

Popołudnie w piątek to od 12.45 do 16.45
Najlepszym sposobem tuningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty - oczywiście.

Awatar użytkownika
Policho
mod
mod

Post autor: Policho » ndz lip 21, 2013 2:20 pm

Grzes_ext pisze:A więc to miałeś na myśli mówiąc, że jeszcze coś na torze będzie ;)
To jeszcze nie wszystko, mam nadzieję :D .
koroviov pisze:Popołudnie w piątek to od 12.45 do 16.45
Tyle trwa sesja popołudniowa, ale proponuję być z godzinę wcześniej. Trzeba się spokojnie rozpakować, przygotować do jazdy i można zaczynać o 12.45. Szczegóły "zabawy" wyjaśnię na miejscu.
Przygotujcie sobie RaceChrono w telefonach. Korzystając z doświadczenia z Biłgoraja postaram się wyeliminować ewentualną wpadkę z brakiem pomiarów. Jeden zestaw pomiarowy będę miał do wypożyczenia.

Ze wstępnej liczby chętnych widzę, że piątek jest trafionym terminem. W takim razie szykujemy się na 9.08, oczywiście musi być pewna pogoda. Na kilka dni przed wyjazdem zobaczymy kto potwierdzi swoją obecną deklarację i podejmiemy ostateczną decyzje, ja tak czy siak jadę, więc będzie miło jak się ktoś dołączy, zapewniam że będzie warto.

Na tą chwilę mogę zapewnić transport zbiorowy dla 4-5 motocykli wraz z kierowcami. Myślę, że jak będzie więcej chętnych to też coś skombinujemy. Koszt transportu tam i z powrotem to 120-150zł od motocykla.

Awatar użytkownika
100milowy
Kandydat
Kandydat
Imię: Krzysiek
Sprzęt: CBR f2 => 636 04

Post autor: 100milowy » ndz lip 21, 2013 6:29 pm

Jak tylko kasa będzie to się piszę :P

Awatar użytkownika
Genem
KGP 160
KGP 160
Imię: Artur
Sprzęt: Suzuki SV650s k6

Post autor: Genem » ndz lip 21, 2013 6:41 pm

Ja tak samo :) trzeba w koncu sie wybrac na jakis tor
Yamaha XV 125 Virago > Suzuki SV650s k6

slusar_o2
Znajomy
Imię: Marcin
Sprzęt: sv 650

Post autor: slusar_o2 » ndz lip 21, 2013 7:37 pm

Ja jestem chętny, za ale w Radomiu to nam pan Izydor pomacha na czerwono po jednym kółku wyścigu, jak tylko ogarnie co się święci.

Awatar użytkownika
Policho
mod
mod

Post autor: Policho » ndz lip 21, 2013 7:50 pm

A kto powiedział, że będziemy się ścigać/organizować wyścig ?? Rywalizacja - słowo klucz!!!
Pomiary RaceChrono i ich porównywanie nie jest zabronione :wink:
Tak jak pisałem szczegóły "zabawy" na miejscu. Jak wszyscy się podporządkują ustaleniom to nie powinno być problemów z Panem pilnującym.
To ma być dobra zabawa w granicach normalnego użytkowania toru.

ODPOWIEDZ