MOTOPARK Kraków
Moderator: Policho
MOTOPARK Kraków
Widze ze na FB cos juz sie dzieje, tu jeszcze nic.
Kto się wybiera na ten tor w najblizszym czasie?
Ew. kto już był? - Mile widziane opinie.
Zapisałem sie na 07.05 g. 9:00 ( wszystko inne juz bez wolnych miejsc)
Ktos dołączy 7-go?
https://www.motoparkkrakow.pl/
Kto się wybiera na ten tor w najblizszym czasie?
Ew. kto już był? - Mile widziane opinie.
Zapisałem sie na 07.05 g. 9:00 ( wszystko inne juz bez wolnych miejsc)
Ktos dołączy 7-go?
https://www.motoparkkrakow.pl/
"Zanim jednak mnie potępisz, stań przed lustrem - popatrz w siebie i zastanów się przez chwilę czy nie jestem cząstką Ciebie!"
-
Noriad
- KGP 45

- Imię: Krzysiek
- Sprzęt: CeBula
Re: MOTOPARK Kraków
Ja luźno myślałem o przejechaniu się tam jako widz, z aparatem, więc jeżeli by mi to wypaliło to mogę parę fotek z tego wrzucić i tutaj 
Play hard, go pro!
-
Policho
- mod

- Sprzęt: KTM 690 SMC R
Byłem, jeździłem i jestem zadowolony. Nawinąłem dokładnie 71km i "pierwszego bula zaspokoiłem".
Przede wszystkim blisko, w końcu coś "koło domu". Jak chodzi o nitkę toru to ma ok. 800m i jest mocno techniczna. Tor generalnie jest dość wolny, bez prostych odcinków do uzyskiwania większych prędkości. Z jednej strony przez to jest bezpieczniej, ale z drugiej ciężko się po nim jeździ typowo sportowymi motocyklami. Zwłaszcza dwa następujące po sobie bardzo ciasne zakręty przysparzają problemy motocyklom mniej zwrotnym i z szybkim/długim pierwszym biegiem. Nitka toru jest dość wąska, a do tego ,na ten moment, tylko niewielka jej część jest pozbawiona zanieczyszczań. Trzeba być bardzo uważnym i nie wykonywać gwałtownych manewrów poza wąskim paskiem z przyzwoitą przyczepnością. Czuć wyraźnie, że przyczepność poza nim jest wyraźnie gorsza.
Asfalt jest dobrej jakości, a jak zostanie porządnie oczyszczony można już dziś stwierdzić, że będzie przyczepny.
Jest to doskonałe miejsce do poprawiania techniki jazdy. Na razie wymaga powściągliwości z uwagi na zabrudzenia asfaltu i nie w pełni wykończone pobocza, ale jest potencjał na przyszłość.
Organizacyjnie sporo jeszcze jest do poprawy, ale miejmy nadzieję, że z czasem nastąpią słuszne zmiany i obiekt będzie jeszcze bardziej przyjazny motocyklistom.
Przede wszystkim blisko, w końcu coś "koło domu". Jak chodzi o nitkę toru to ma ok. 800m i jest mocno techniczna. Tor generalnie jest dość wolny, bez prostych odcinków do uzyskiwania większych prędkości. Z jednej strony przez to jest bezpieczniej, ale z drugiej ciężko się po nim jeździ typowo sportowymi motocyklami. Zwłaszcza dwa następujące po sobie bardzo ciasne zakręty przysparzają problemy motocyklom mniej zwrotnym i z szybkim/długim pierwszym biegiem. Nitka toru jest dość wąska, a do tego ,na ten moment, tylko niewielka jej część jest pozbawiona zanieczyszczań. Trzeba być bardzo uważnym i nie wykonywać gwałtownych manewrów poza wąskim paskiem z przyzwoitą przyczepnością. Czuć wyraźnie, że przyczepność poza nim jest wyraźnie gorsza.
Asfalt jest dobrej jakości, a jak zostanie porządnie oczyszczony można już dziś stwierdzić, że będzie przyczepny.
Jest to doskonałe miejsce do poprawiania techniki jazdy. Na razie wymaga powściągliwości z uwagi na zabrudzenia asfaltu i nie w pełni wykończone pobocza, ale jest potencjał na przyszłość.
Organizacyjnie sporo jeszcze jest do poprawy, ale miejmy nadzieję, że z czasem nastąpią słuszne zmiany i obiekt będzie jeszcze bardziej przyjazny motocyklistom.
części zamienne - multimoto@o2.pl
-
Noriad
- KGP 45

Ja też byłem, jako widź, i patrząc "z boku" widać potencjał. Oczywiście póki co jest to po prostu wylany asfalt i w sumie nic poza tym, ale jak nitka będzie czysta + będą pobocza, to IMO zapowiada się ciekawy obiekt aby szlifować swoje umiejętności, sam tam chętnie wpadnę coś się nauczyć
Przede wszystkim atutem tutaj jest cena, bo za 100 PLN można pośmigać na torze, a nie za ~300 + dojazd.
btw. toś Ty, Policho?

btw. toś Ty, Policho?

Play hard, go pro!
A jak z tym pomiarem głośności?
Bardzo się czepiają?
Jak ogólnie wygląda badanie przed wjazdem?
Bardzo się czepiają?
Jak ogólnie wygląda badanie przed wjazdem?
"Zanim jednak mnie potępisz, stań przed lustrem - popatrz w siebie i zastanów się przez chwilę czy nie jestem cząstką Ciebie!"
-
Noriad
- KGP 45

Ja widziałem gostka z urządzeniem do pomiaru decybeli jak mierzył jakieś moto (na jakiś konkretnych obrotach, nie na biegu jałowym), wydawało mi się że dość rygorystycznie się trzymali limitu (coś mi się o uszy obiło, że wynik ktoś miał 100-ileś db i gostek zawrócił się na "bramkach").
Play hard, go pro!
-
Micu
- GP

- Imię: Kamil
- Sprzęt: Honda Bali
no ja dzisiaj będę robił lepszy dbkiller żeby to jakoś ogarnąć
-
Policho
- mod

Zdjęcie - tak, to ja.
Dużo motocykli zawracali, ale to m.in. przez mało profesjonalne pomiary. Czepiają się bardzo. Nie jest to nieuzasadnione, ale bardzo upierdliwe.
Myślę, że dbkillery powinny wystarczać w większości przypadków.
Byli i tacy na "plastikach" co po kilku okrążeniach rezygnowali definitywnie. Niestety to nie jest obiekt dla takich motocykli.
Dużo motocykli zawracali, ale to m.in. przez mało profesjonalne pomiary. Czepiają się bardzo. Nie jest to nieuzasadnione, ale bardzo upierdliwe.
Myślę, że dbkillery powinny wystarczać w większości przypadków.
Byli i tacy na "plastikach" co po kilku okrążeniach rezygnowali definitywnie. Niestety to nie jest obiekt dla takich motocykli.
No, to jest jaskółka! Więc chyba podobnie jak na torze Jaszczomp - tam też nie pogonisz, ale technicznie można się wyżyć (zależnie od konfiguracji zresztą). Za to nieco bliżej....
A jak to wygląda organizacyjnie - ilu ludzi jest w jednej sesji? Ilu jednocześnie jeździ?
Czy w ciągu tych 3 godzin możesz naginać, ile wlezie, czy są jakieś podziały - a jeśli są, to ile efektywnie wychodzi czasu?
A jak to wygląda organizacyjnie - ilu ludzi jest w jednej sesji? Ilu jednocześnie jeździ?
Czy w ciągu tych 3 godzin możesz naginać, ile wlezie, czy są jakieś podziały - a jeśli są, to ile efektywnie wychodzi czasu?
Ho i crini già grigi,
ex cathedra parlo!
ex cathedra parlo!
-
port88t
- Przyjaciel

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: F4i S
Maksymalny próg do którego wpuszczają to 98db. Dosyć rygorystycznie do tego podchodzą - wiem bo to kumpel tam siedzi i mierzy.
Powodzenia.
Powodzenia.
-
Noriad
- KGP 45

Podając za ich fejsem, to na sesję jest max 21 maszyn, jeżdżą po 7 na raz.vonPancia pisze:A jak to wygląda organizacyjnie - ilu ludzi jest w jednej sesji? Ilu jednocześnie jeździ?(...)
Ja bym powiedział, patrząc na ten tor, że jest on dla takich początkujących bądź średnio-zaawansowanych. Na torówkę ten tor wydaje się za mały, ale dla kogoś, kto "nie umie skręcać" a chce się nauczyć wydaje się być gites
Co do norm, to jak dla mnie jest to zrozumiałe. Takie pewnie mają warunki wynajmu/budowy toru i muszą się tego trzymać. Z drugiej strony jednak 98dB to nie tak mało. Z trzeciej strony, może niektórzy sobie uświadomią, ze ich wydech nie jest "coś tam głośniejszy od serii" tylko "drze japę".
Play hard, go pro!
-
Policho
- mod

Sesja 3-godzinna to 3 wyjazdy po 20min. Max 7 motocykli na torze. Jak przejdzie pierwsza fala ciekawskich to na pewno te reguły będzie się dało zmienić, przynajmniej ja bym tak zrobił na ich miejscu. W późniejszych terminach już nie będzie tak dużo chętnych bo jak się co niektórzy już przekonali to nie jest tor, ten wymarzony, dla każdego motocykla/motocyklisty.
Dla tych co jeździli pod "Wisłą" to ten jest moim zdaniem bardzo porównywalny do niektórych konfiguracji, które robiłem. Pod "Wisłą" były zawsze dwie proste, a tu ich w zasadzie nie ma, no może jedna krótka przechodząca w szybki łuk. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że gdyby nie to, że jest trochę dłuższy, o ok. 300m, to oba tory można spokojnie uważać za bardzo podobne pod względem trudności technicznej i szybkości jazdy.
Obiekt jest super dla SM, lżejszych i zwrotnych motocykli. Na razie póki jest dość brudny i nie ma wykończonych poboczy to nie bardzo się nadaje dla początkujących.
Dla tych co jeździli pod "Wisłą" to ten jest moim zdaniem bardzo porównywalny do niektórych konfiguracji, które robiłem. Pod "Wisłą" były zawsze dwie proste, a tu ich w zasadzie nie ma, no może jedna krótka przechodząca w szybki łuk. Z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że gdyby nie to, że jest trochę dłuższy, o ok. 300m, to oba tory można spokojnie uważać za bardzo podobne pod względem trudności technicznej i szybkości jazdy.
Obiekt jest super dla SM, lżejszych i zwrotnych motocykli. Na razie póki jest dość brudny i nie ma wykończonych poboczy to nie bardzo się nadaje dla początkujących.
-
Malysz
- GP

- Imię: Piotr
- Sprzęt: SV650
A jak się ma pomiar głośności do SM. Przecież te wydechy ląsują mózg. 
Policho, czy "brak wykonczonych poboczy" oznacza
gruz tuż za asfaltem? Wolałbym się nie pocharatac
W przypadku braku dopuszczenia do jazdy kasa przepada?
gruz tuż za asfaltem? Wolałbym się nie pocharatac
-
port88t
- Przyjaciel

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: F4i S
Z tego co mi wiadomo możesz sie umówić na kolejny termin ale juz z "poprawionym" sprzętem. Jednak proponuję sie jeszcze upewnić.WILU pisze: