Włoszczyznę drugi raz poproszę !!!!

Wiadomości ze świata wyścigów motocyklowych i motocykli sportowo-turystycznych

Moderator: Policho

Awatar użytkownika
Ruff
NO LIMITED
NO LIMITED
Sprzęt: Black Bitch

Włoszczyznę drugi raz poproszę !!!!

Post autor: Ruff » śr lut 17, 2010 6:03 pm

Po zeszłorocznym otwarciu w Krakowie salonu Aprilii szykuje nam się nowe, drugie już miejsce z włoszczyzną - tym razem szef kuchni serwuje nam "Ducati saute" czyli nowy salon tej marki w Krakowie.

http://www.scigacz.pl/Ducati,Krakow,now ... 12028.html
Pozdr
---
Ruff
SV1000s

Awatar użytkownika
Jerry
GP
GP
Sprzęt: AGD

Post autor: Jerry » śr lut 17, 2010 6:17 pm

Ciekawe jak długo utrzymają się na rynku, biorąc pod uwagę, że w moto-fun tez dukaty stoją (no chyba, że już nie, dawno tam nie zaglądałem, wiec mogę nie być na bieżąco)? Moim zdaniem marka dla konesera tej marki, do tego ze sporą ilością "sałaty".
Zanim się przyczepisz, że piszę bez sensu popatrz na to co sam(a) piszesz, a potem to krytykuj!!!
Pozdrawiam
Jerry

staffik

Post autor: staffik » śr lut 17, 2010 6:32 pm

Jerry pisze:Moim zdaniem marka dla konesera tej marki, do tego ze sporą ilością "sałaty".
a koneserów dukata w polsce na palcach się policzy, oprócz sałaty, cierpliwość w czekaniu na części

Awatar użytkownika
buczkrk
Przyjaciel
Przyjaciel
Imię: Marcin
Sprzęt: Bandit 600S 02

Post autor: buczkrk » śr lut 17, 2010 6:33 pm

Hmm, albo fascynata, który kupi używkę i pogodzi się z opcją drogiego serwisowania, ale na miejscu:) i dzięki temu będzie robić smaka kolejnym osobą na DUCATĘ. Jak bym miał w przyszłości coś od nich, to pewne jest jedno... w ZIMIE STAŁO BY W SALONIE ZAMIAST CHOINKI :)

Dodam że kolejny pozytywny aspekt to to że rozrasta się dalej motocyklowo Kraków po północnej stronie rzeki.
Ostatnio zmieniony śr lut 17, 2010 6:46 pm przez buczkrk, łącznie zmieniany 1 raz.
"Uśmiech jest tańszy od elektryczności, a daje więcej światła"

Awatar użytkownika
Ruff
NO LIMITED
NO LIMITED

Post autor: Ruff » śr lut 17, 2010 6:40 pm

A ja myślę, że jak zwykle wylewacie dziecko z kąpielą i marudzicie zanim w ogóle zobaczyliście i zanim cokolwiek się stało.
Skoro może działać w małopolsce dealer MV Agusty to myślę, że i na Dukata się chętni znajdą, a ludzi, których stać na taki motocykl jest coraz więcej. To samo można by powiedzieć o Harleyu - Panieee kto to kupi...
A ja - zamiast marudzić - się cieszę, że kolejny salon motocyklowy się otwiera w Kraku, bo im więcej tego, im większy rynek tym lepiej dla nas.
Pozdr
---
Ruff
SV1000s

staffik

Post autor: staffik » śr lut 17, 2010 6:47 pm

Ruff nikt tu nie marudzi, tylko realnie patrzy......oczywiście, że dobrze, że się otwiera a nóż widelec bedzie lepszy dostep do części w kraku. Chętnie się zapisze na jazdy 1098 jak tylko będzie okazja.

ps.

zresztą jak wiadomo salony takowe zarabiają na serwisie a nie na sprzedaży
Ostatnio zmieniony śr lut 17, 2010 6:49 pm przez staffik, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rizla
KGP 80
KGP 80
Imię: Klaudia
Sprzęt: GSX-R 1000 K2

Post autor: Rizla » śr lut 17, 2010 6:48 pm

Jak dla mnie super, że Ducati ma swój salon w Kraku ;) Ja uwielbiam włoskie motocykle, więc jak najlepiej dla mnie, bo może za milion lat kupię sobie jakieś nowe 1098 ;) Dobrze, że Kraków się rozwija w tą stronę i ludzie się nie boją inwestować w taki interes. Każdy towar ma swojego kupca, więc jak ściągają customy z USA co cena zaczyna się od tysięcy $, a kończy tam gdzie kończy się wyobraźnia to i tu znajdą się chętni ;) Nie ma co patrzeć na wszystko sceptycznie ! ;)
ZX-6R ... NSR125 JC20...SF2 307 WRC...

Awatar użytkownika
buczkrk
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: buczkrk » śr lut 17, 2010 6:55 pm

DUCATI MONSTER 696+ kosztuje 35k to dużo? A czym latają inni :) Moim zdaniem jak najbardziej przystępna marka, może nie dla kogoś kogo szczytem marzeń jest kupić 20 letniego litra i jeździć w sandałach i koszulce, ale dla szerokiego grona przystępna będzie oferta :) Szerokiego grona zainteresowanych oczywiście:)

Awatar użytkownika
Pio
KGP 260
KGP 260
Imię: Piotrek
Sprzęt: Duke 690

Post autor: Pio » śr lut 17, 2010 7:50 pm

Z Ducati jest ten problem, że cała wiedza polskiej społeczności motocyklowej na temat marki opiera się na podstawie legend, prasy i forów internetowych, a to ostatnie trzeba zawsze podzielić przez 2 ;) Oczywiście, pisząc - mam świadomość, że wielu przedstawicieli marki już jeździ po kraju i w naszym mieście.

Podejście zmienia się jednak, gdy człowiek dotknie, poogląda z bliska, posłucha, a jak się poszczęści - to i przejedzie. Może nie przekona go to do kupna, ale zacznie rozumieć, dlaczego wielu ludzi na świecie się tym fascynuje.

Mi wystarczyło kilka lat temu, kiedy na A4 przeszła koło mnie legendarna niegdyś 916ka. Tego brzmienia się po prostu nie zapomina :D

Cieszę się więc, że będę miał więcej możliwości pomacania, pogłaskania itd., a może w dalekiej przyszłości kupię, jako 2gie lub 3cie moto w kolekcji, o ile będzie mnie stać ;]

Awatar użytkownika
Ruff
NO LIMITED
NO LIMITED

Post autor: Ruff » śr lut 17, 2010 7:59 pm

To, że właściciele Ducati nie pozdrawiają się na drodze, bo się rano w serwisie widzieli to taka sama prawda jak to, że Kawasaki to padaki a Suzuki to stuki i puki... A ja bym np Hypera (nawet mniejszego) nie odmówił :P :P :P
Pozdr
---
Ruff
SV1000s

Awatar użytkownika
Jerry
GP
GP
Sprzęt: AGD

Post autor: Jerry » śr lut 17, 2010 8:04 pm

Dudni miodnie aż ziemia drży :D, pozwolę sobie zacytować opinie użytkownika DUCATI: "Ducati się nie psują tylko od wibracji wszystko się poluzowywuje".
To było jakieś 3 lata temu jak jechałem alejami i widzę jakiś motocykl stoi na chodniku koło kijowa i koleś coś grzebie w nim.Zatrzymałem się i pytam "czy może Ci w czymś pomóc? ", on mówi że nie pali ,rozrusznik kręci i nie pali, iskra idzie, ale silnik nie zaskakuje. Po kilku minutach sprawdzania co jest grane, popatrzyliśmy na bezpieczniki i okazało się że jeden się rozklekotał i raz łapał raz nie. Wtedy dowiedziałem się DUCATI się nie psuja wbrew ogólnej opinii tylko "poluzowywują" od wibracji :)
Zanim się przyczepisz, że piszę bez sensu popatrz na to co sam(a) piszesz, a potem to krytykuj!!!
Pozdrawiam
Jerry

Awatar użytkownika
Rizla
KGP 80
KGP 80
Imię: Klaudia
Sprzęt: GSX-R 1000 K2

Post autor: Rizla » śr lut 17, 2010 8:05 pm

Właśnie Hypermotard 1100 przyszedł mi na myśl ;) Ruff i do tego jeszcze Honda, bo tam się nie zagląda i reszta mądrości forumowych/ Henio-mechanikowych ;)
ZX-6R ... NSR125 JC20...SF2 307 WRC...

Awatar użytkownika
buczkrk
Przyjaciel
Przyjaciel

Post autor: buczkrk » śr lut 17, 2010 8:25 pm

Na myśl że co rano słyszę dźwięk Monstera 1100S z głośnikami od Termignoni można odpłynąć w marzeniach. Ogólnie dźwięk widlaków jest bardzo przyjemny, ale DUCATI to już poezja artystyczna.
W sobotę otwarcie, lecz nie zawitam tam wtedy z powodów teatralnych, ale to nawet dobrze, gdyż za dużo świadków było by przy tym jak niekontrolowanie i perwersyjnie dotykać bym chciał te gorące Włoszki.
Zarówno w te odziane, a kończąc na tych bardziej wyuzdanych... :)

ODPOWIEDZ