MotoGP - mocne wrażenia
Moderator: Policho
-
Policho
- mod

- Sprzęt: KTM 690 SMC R
MotoGP - mocne wrażenia
Hej
Dla wszystkich którzy nie oglądali wrzuciłem końcówkę wyścigu MotoGP Grand Prix Katalonii. Po prostu niesamowita walka do końca i jakie emocje.
MotoGP Katalonia
Dla wszystkich którzy nie oglądali wrzuciłem końcówkę wyścigu MotoGP Grand Prix Katalonii. Po prostu niesamowita walka do końca i jakie emocje.
MotoGP Katalonia
Ostatnio zmieniony wt cze 16, 2009 7:29 am przez Policho, łącznie zmieniany 1 raz.
części zamienne - multimoto@o2.pl
Przyjemnie się ogląda nawet w tv, ale na zywo to musiały być emocje.
Gdyby tak kazdy wyscig wyglądał ...
W tamtym roku, jak bylismy w Brnie, stawka ustaliła się juz po kilku okrążeniach.
Stoner poszedł w żwir a Rossi odjechal reszte na 15sec.
Ale i tak warto było jechać, choćby dla samego dźwięku!
Gdyby tak kazdy wyscig wyglądał ...
W tamtym roku, jak bylismy w Brnie, stawka ustaliła się juz po kilku okrążeniach.
Stoner poszedł w żwir a Rossi odjechal reszte na 15sec.
Ale i tak warto było jechać, choćby dla samego dźwięku!
"Zanim jednak mnie potępisz, stań przed lustrem - popatrz w siebie i zastanów się przez chwilę czy nie jestem cząstką Ciebie!"
-
Policho
- mod

Rossi Vs Lorenzo Motegi 2010
Dla tych co nie widzieli, kolejne Grand Prix tym razem Motegi 2010. Rossi i Lorenzo znowu pod koniec dali popis brawurowej jazdy i zaciętej rywalizacji.
-
Qcyk
- mod

- Imię: Przemek
- Sprzęt: 690 SM
Re: MotoGP mocne wrażenia
zastanawia mnie ta technika wchodzenia w zakręt, z wiszącą nogą?? To coś daje czy taka fanaberia rossiego, może mu się kombi pod kolanami poci i chce nogi rozprostować... 
Uważaj na myśli, bo stają się słowami...
-
Landor
- KGP 110

- Imię: Jurek
- Sprzęt: B12 S 2001
Widziałem to parę razy np w deszczu oraz także w przypadku zawodów... crossowych. Taka technika wg mnie jest asekuracją przed uślizgiem przedniego koła. Oczywiście mogę się mylić, więc proszę mnie poprawić.
www.gcstuning.pl
był B6 był B12 :(JEST B12
-
Policho
- mod

Oglądam prawie wszystkie MotoGP i nie pamiętam kiedy, ale chyba właśnie Rossi już dość dawno temu zapoczątkował zwieszanie nogi przed zakrętem. Obecnie wielu zawodników tak robi. Tłumaczył się na początku, że to taki jakby refleks/odruch z jazdy na krosie i że mu to nawet nie przeszkadza
.
-
Landor
- KGP 110

Re: MotoGP - mocne wrażenia
Czyli coś w tym jest
Wiadomo, że zawodnicy jeżdżą na granicy przyczepności, czasem poza nią. Rossi jest tego doskonałym przykładem. Może właśnie dlatego ta nóżka bo w razie czego...
www.gcstuning.pl
-
Policho
- mod

Nigdy nie widziałem, żeby którykolwiek zawodnik ratował się taką wysuniętą nogą podczas uślizgu przy wejściu w zakręt. Raczej to taka psychiczna asekuracja, bo jakby doszło co do czego to raczej nic by tą nogą nie zwojowali. Uślizgi łapią już w fazie jazdy z wysuniętym kolanem gdy nogi są już na podnóżkach.
-
Landor
- KGP 110

Nie, nie, ja myślałem nie w trakcie zakrętu, a podczas dohamowania przed zakrętem. Ale jak mówię, to tylko domysły 
www.gcstuning.pl
-
Adrian
- Swój

- Sprzęt: XB12SS sprzedam
A ja słyszałem, że porostu przy długim wyścigu łapią ich już skurcze z przemęczenia nóg i muszą prostować.
pro-out.pl
-
Chester
- KGP 260

- Imię: Michał
- Sprzęt: Cinkłaczento
- Kontakt:
To raz..Adrian pisze:A ja słyszałem, że porostu przy długim wyścigu łapią ich już skurcze z przemęczenia nóg i muszą prostować.
A dwa to wg mojej teorii spiskowej przesuwają trochę masy na wewnętrzną zakrętu co może minimalizować znoszenie tyłu przy wejściu w zakręt na hamulcu... Ale jak mowie.. to takie moje dywagacje bardzo teoretyczne i nie muszą być prawdziwe.
Pozdrawiam
Chester
http://www.moto-expert.info
-
Policho
- mod

Ta teoria może być tylko częściowo po prawdzie. Nogi wystawiają już na początku qualifying'u, gdzie o zmęczeniu nie ma mowy. Myślę, że zaczęło się od mniej lub więcej kontrolowanego odruchu, a na dzień dzisiejszy stosują, bo kapnęli się, że to w czymś pomaga, tak jak napisał Chester.Adrian pisze:A ja słyszałem, że porostu przy długim wyścigu łapią ich już skurcze z przemęczenia nóg i muszą prostować.
-
aNuSkA
- KGP 200

- Imię: Ann
- Sprzęt: zadupek RR :)
A dzisiaj kto ogląda? Stoner już poza wyścigiem.... VR przebija się na lepsze pozycjee... Lorenzo, Devi prowadzą
A nóżki dalej wystają w zakretach
A nóżki dalej wystają w zakretach
Każdy z nas wyznaje inną Motocyklową religię. Ktoś woli długie trasy ja wole zapach spalin na torze Poznań...
-
aNuSkA
- KGP 200

- Imię: Ann
- Sprzęt: zadupek RR :)
Chester pisze:
A dwa to wg mojej teorii spiskowej przesuwają trochę masy na wewnętrzną zakrętu co może minimalizować znoszenie tyłu przy wejściu w zakręt na hamulcu... Ale jak mowie.. to takie moje dywagacje bardzo teoretyczne i nie muszą być prawdziwe.
Pozdrawiam
Chester
No wg tego co mowi teraz Mick w relacji: wystawanie nogi pomaga w utrzymaniu równowagi i utrzymaniu najlepszej pozycji na motocyklu wchodząc w zakręt
Każdy z nas wyznaje inną Motocyklową religię. Ktoś woli długie trasy ja wole zapach spalin na torze Poznań...