Przejażdżka - badanie kasków motocyklowych

Moderator: leon

motoholiczka
Świeżak
Imię: Agnieszka
Sprzęt: Suzuki GS 500f

Przejażdżka - badanie kasków motocyklowych

Post autor: motoholiczka » pn maja 02, 2016 4:10 pm

Hej :)
Dawno mnie tu nie było, niestety jestem obecnie motocyklistką w stanie spoczynku ;)
Jednak pasja pozostaje i w ramach studiów pracuję nad projektem dotyczącym hałasu w kaskach motocyklowych i ich tłumienia.
Stąd moje pytanie - czy ktoś z Was jest jutro lub pojutrze w Krakowie i znalazłby godzinę do dwóch czasu na wspólną przejażdżkę i badanie? :D Chodzi rejestrowanie dźwięku za pomocą mikrofonów dousznych, w miejscach o różnym natężeniu hałasu komunikacyjnego.

Będę baaardzo wdzięczna za pomoc! Oczywiście odwdzięczę się dobrym trunkiem, według upodobań ;)
Potem rzecz jasna przedstawię wyniki badań i wytłumaczę, na ile kask jest dobry pod względem akustycznym :D Istnieje też możliwość przebadania kasku w komorze pogłosowej, bezechowej i w tunelu aerodynamicznym :)

Pozdrawiam ciepło!

PS: Mile widziane motocyklistki, ponieważ mam też do zbadania jeden damski kask :) Ale nie jest konieczne ;)

Awatar użytkownika
adrians96
Świeżak
Imię: Adrian
Sprzęt: Hyosung 250 Exiv

Re: Przejażdżka - badanie kasków motocyklowych

Post autor: adrians96 » pn maja 02, 2016 4:56 pm

Ja chętnie pomogę. Jutro w zasadzie od południa do wieczora mam cały dzień wolny.
Nie jestem pewien czy dobrze zrozumiałem co chcesz badać, więc od razu ostrzegam - jeżdżę 250 i jeśli Ci zależy na głośnym wydechu to raczej nie u mnie :P

Awatar użytkownika
Qcyk
mod
mod
Imię: Przemek
Sprzęt: 690 SM

Re: Przejażdżka - badanie kasków motocyklowych

Post autor: Qcyk » śr maja 04, 2016 12:31 pm

motoholiczka pisze:Hej :)

PS: Mile widziane motocyklistki, ponieważ mam też do zbadania jeden damski kask :) Ale nie jest konieczne ;)
Ekmmm damski kask?? :shock: A co one jakieś wyjątkowo inne, mniejsze albo malowanie ma wpływ na hałas??
Juuuż wiem.... one wyjątkowo gadatliwe te kaski są, stąd poziom głośności inny :hihihi:
Uważaj na myśli, bo stają się słowami...

ODPOWIEDZ