Latanie dla świeżaków - reaktywacja

Moderator: leon

Awatar użytkownika
Sav
Kandydat
Kandydat
Imię: Marcin
Sprzęt: CBR 600F4/GS500

Latanie dla świeżaków - reaktywacja

Post autor: Sav » sob mar 28, 2009 11:45 am

Jakoś nikt z organizatorów wspólnych wypadów po okolicach Krakowa nie kwapi się do reaktywacji (może to rozgoryczenie zamknięciem poprzedniego tematu ;] ), a wiosna chyba już nadeszła ostatecznie, więc zdecydowałem się napisać, pomimo, że ze mnie d.. a nie organizator :P .

Proponuję reaktywację grupy świeżaków z zeszłego roku, którzy latali wspólnie latem i jesienią 2008, naturalnie zapraszam wszystkich świeżaków tegorocznych do przyłączenia się do nas.

Przypominam, że zasady były następujące.

1. Każdy jest mile widziany, bez względu na typ i pojemność motocykla.
2. Prędkości przelotowe - od 50 do 80 km/h
3. Nikogo nie zostawiamy z tyłu, jeżeli będą osoby, które mogą pojechać max 60, dostosujemy do nich tempo (udział nie jest obowiązkowy, więc osoby, które chcą pod tematem wyrazić niezadowolenie ze zbyt wolnego tempa, zapraszam do tematu "nocne latanie po kraq" :P ).

Jak już wspomniałem, organizator ze mnie kiepski, więc jeżeli znajdzie się osoba, która zechce wytyczyć jakąś ciekawą trasę, to zachęcam do napisania. Jeśli nie, sam postaram się zaproponować trasę i termin.
Ostatnio zmieniony ndz mar 29, 2009 9:04 am przez Sav, łącznie zmieniany 3 razy.
"...wherever that river goes,
That's where i want to be..."

Awatar użytkownika
marioqe
Znajomy
Imię: Mariusz
Sprzęt: Yamaha YZF 600

Post autor: marioqe » sob mar 28, 2009 3:51 pm

Świetny pomysł :) popieram wypad świeżaków..

Dzisiaj już jestem po sporej turystyce, więc dam sobie spokój, ale piszę się na zorganizowanie wypadu po Krk i okolicach, fajnymi krętymi drogami :)

Wstępny termin: 31.03.2009. (wtorek)
Miejsce: BP na Matecznego
Motocykle: wszystkie
Prędkość przelotowa: 60 - 90 km/h
Godzina: 19.00 (do ustalenia)

Zapraszam chętnych, poprowadzę na jakąś ciekawą trasę, chyba, że ktoś będzie miał inne ciekawsze propozycje, wszystko do uzgodnienia.
Ostatnio zmieniony pn mar 30, 2009 8:40 pm przez marioqe, łącznie zmieniany 2 razy.
Marioqe - Yamaha YZF 600 R Thundercat

Awatar użytkownika
Marcellus
KGP 300
KGP 300
Imię: Marceli
Sprzęt: szypki

Post autor: Marcellus » sob mar 28, 2009 7:40 pm

A czy moja Majeczka 125 nie będzie za bardzo ogonem na tego typu wyprawach ?

Przelotówkę mogę max do 90-100 km/h na równych drogach :) Z wyżynami to trochę gorzej ale nie jest tragicznie.

Pozdrawiam
SEPKB
Gloria victis; www.motocorde.pl

Awatar użytkownika
Sav
Kandydat
Kandydat
Imię: Marcin
Sprzęt: CBR 600F4/GS500

Post autor: Sav » ndz mar 29, 2009 1:16 am

1. Przepraszam za ortografy, wiem,że to żadne wytłumaczenie,ale jestem dys.
2. Sugeruję bardziej konstruktywne wypowiedzi, niż tylko wytykanie błędów w pisowni.
3. Dzięki za propozycję mariuque, ja będę, pod warunkiem,że pogoda dopisze, mam nadzieję,że ktoś jeszcze wpadnie.
"...wherever that river goes,
That's where i want to be..."

Awatar użytkownika
mikki66
Swój
Swój
Imię: Mikolaj
Sprzęt: Yamaha 750 Vira

Post autor: mikki66 » ndz mar 29, 2009 4:25 pm

Witam, nie warto tym sie przejmowac czy ma sie 125 czy 250,wiele lat temu tez takimi jezdzilem i tryzmalem sie grupy gdie byly mocniejsze motorki,Staralem sie umiejetnie dostosowywac bieg bez straty obrotow, i dalo sie jechac w kolumnie bez jej hamowania,Pozdrawiam, szerokiej drogi, :moto: :grin:

Awatar użytkownika
Marcellus
KGP 300
KGP 300
Imię: Marceli
Sprzęt: szypki

Post autor: Marcellus » ndz mar 29, 2009 7:15 pm

No to w miarę wporządku. Ja prędzej bym się pisał na wypady w weekendy (w tygoniu szkoła i zajęcia dodatkowe więc raczej odpada).

PS. U mnie tylko obrotami mogę sterować :)

Pozdrawiam
SEPKB
Gloria victis; www.motocorde.pl

Awatar użytkownika
marioqe
Znajomy

Post autor: marioqe » pn mar 30, 2009 8:13 am

Jak wyżej widzicie, przełozyłem latanko na jutro (31.03.), bo niestety dzisiaj za oknem szaro i deszczowo :)

Tak więc jeśli każdemu pasuje 19.00, zapraszam :)
Ostatnio zmieniony pn mar 30, 2009 8:40 pm przez marioqe, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
PiotrSHADOW
Znajomy
Sprzęt: RoadStar 1.7

Post autor: PiotrSHADOW » pn mar 30, 2009 1:38 pm

Podoba mi się pomysł takich wypadów, ułatwią integrację nowym użytkownikom forum szczególnie tym, którzy ze względu na krótki staż jazdy na motocyklu albo niskie osiągi maszyny nie czują się na tyle pewnie by dołączyć do bardziej zaawansowanych grup :hihihi: jeśli pogoda dopisze to chętnie przyłączę się do Was jutro. Prognozy ICMu są optymistyczne. Pozdrawiam, do zobaczenia! :moto:

Awatar użytkownika
czoper650
Znajomy
Imię: Sławek
Sprzęt: SUZUKI SV 650
Kontakt:

Post autor: czoper650 » pn mar 30, 2009 5:52 pm

Pomysł super!! Jestem tu nowy.... może nie do końca bo forum obserwuję od dłuższego czasu jednak dopiero teraz założyłem konto. Z miłą chęcią z wami pośmigam ale... jeszcze dla mnie za wcześnie. Dopiero wczoraj skończyłem serwis wiosenny i pierwszą jazdę wolę odbyć sam jak tylko pogoda pozwoli, przypomnieć sobie jak to się jeździ i przyzwyczaić ciało do pozycji na moto.. Jednak na pewno stawię się na następną możliwą okazję !!

Awatar użytkownika
marioqe
Znajomy

Post autor: marioqe » pn mar 30, 2009 8:43 pm

Tak więc jutro czekam od 19.00 na BP przy Matecznym :)

Tak z 15-20 min, a potem ruszamy, jakąś trase na miejscu się opracuje, wiadomo, głównie chodzi o integracje fajnej grupy do szosowania :)

W któryś weekend zbiorę większą ekipę na wypad w ciekawe, piękne miejsce w Beskidy :) tak więc warto się zintegrować na trasie :)

[ Dodano: Pon 30 Mar, 2009 23:01 ]
Sav pisze:1. Przepraszam za ortografy, wiem,że to żadne wytłumaczenie,ale jestem dys.
2. Sugeruję bardziej konstruktywne wypowiedzi, niż tylko wytykanie błędów w pisowni.
3. Dzięki za propozycję mariuque, ja będę, pod warunkiem,że pogoda dopisze, mam nadzieję,że ktoś jeszcze wpadnie.
Głównie to była Twoja inicjatywa, więc będzie super jak wpadniesz :) będą dwa GS'y :P

Awatar użytkownika
fockewolf
Kandydat
Kandydat
Sprzęt: FZS600, WSK125

Post autor: fockewolf » wt mar 31, 2009 8:50 am

Pisze się ktoś dzisiaj na jakiś wypad. Przejechałbym się gdzieś a pogoda w miarę udana. Czekam na propozycje do 14-15 a później wyjeżdżam, kierunek - przed siebie:D
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
marioqe
Znajomy

Post autor: marioqe » wt mar 31, 2009 10:29 am

fockewolf pisze:Pisze się ktoś dzisiaj na jakiś wypad. Przejechałbym się gdzieś a pogoda w miarę udana. Czekam na propozycje do 14-15 a później wyjeżdżam, kierunek - przed siebie:D
Pozdrawiam.
Ja ustawiam ekipe pod wieczór, po pracy, czyli 19.00 - 19.30 pod BP na Matecznym, więc zapraszam :D pogoda piękna, wieczór szykuje się jeszcze piękniejszy, itd., itp. :)

Awatar użytkownika
marioqe
Znajomy

Post autor: marioqe » wt mar 31, 2009 12:28 pm

Panowie :) trzeba zacząć jeździć w -5 :P to wtedy +5 to będzie Sahara dla was :D polecam, hehe

A tak poważnie, prognozy na wieczór są bardzo pozytywne, więc powinno być miło... :)

Awatar użytkownika
Casper600
Znajomy
Imię: Tomek
Sprzęt: CBR600

Post autor: Casper600 » wt mar 31, 2009 8:18 pm

Jeszcze raz dzięki za latanko, pozdrówka dla Wszystkich :)

Awatar użytkownika
fockewolf
Kandydat
Kandydat
Sprzęt: FZS600, WSK125

Post autor: fockewolf » wt mar 31, 2009 9:12 pm

Dziękuję za wspólne latanie, było SUPER, czekam na kolejne ustawki i na kolejne zapiekanki ( marioqe następne ja stawiam i do tego masz u mnie browca :) ). Sav, Marioqe, Piotr, Casper, jeszcze raz dzięki. Szkoda tylko, że mój fazi zrobił mi numer, ehh jednak potrzebuje nowe aku :(

ODPOWIEDZ