To gdzie lecimy następnym razem?
Latanie dla średniaków? :-)
Moderator: leon
-
Piotr
- Przyjaciel

- Imię: zgadnij...
- Sprzęt: R6
Latanie dla średniaków? :-)
Propozycja tego tematu padła dziś na forum, wątek jest dla osób, które nie jeżdżą z przelotową typowo japońską (jak ktoś to ładnie określił na forum
), ale nie czują się też "świeżakami". Taki podział wydaje się dość rozsądny - wczorajsze "latanie dla świeżaków" faktycznie było trochę za szybkie...
To gdzie lecimy następnym razem?![Smile :]](./images/smilies/icon_smile5.gif)
To gdzie lecimy następnym razem?
-
Yamagda
- Kandydat

- Sprzęt: HONDA CBR 600F
Piotr,
dla mnie bomba
Ale ogólnie żeby nie było.... chciałabym, żeby ideą tego wątku nie było "pędzę na oślep, na granicy własnych umiejętności, bo czuję się już trochę pewniej na moto"
Tu bardziej chodzi o zapewnienie komfortu psychicznego świeżakom, żeby średnia prędkość przelotowa w "lataniu dla świeżaków" była w realu zbliżona do tej opisanej w zasadach, aby się spokojnie "wjeździć" tak jak to każdy z nas robił na początku swej moto-przygody
Sama się chętnie przyłączę - zapewne nie raz - do świeżaków, żeby sobie w miłym towarzystwie pojeździć
ale ze świadomością że mam się dostosować 
Ale ogólnie żeby nie było.... chciałabym, żeby ideą tego wątku nie było "pędzę na oślep, na granicy własnych umiejętności, bo czuję się już trochę pewniej na moto"
Tu bardziej chodzi o zapewnienie komfortu psychicznego świeżakom, żeby średnia prędkość przelotowa w "lataniu dla świeżaków" była w realu zbliżona do tej opisanej w zasadach, aby się spokojnie "wjeździć" tak jak to każdy z nas robił na początku swej moto-przygody
Sama się chętnie przyłączę - zapewne nie raz - do świeżaków, żeby sobie w miłym towarzystwie pojeździć
-
BigBoyKR
- KGP 200

- Imię: Radek
- Sprzęt: Od 250 do 1500 ;)
No właśnie i tu dochodzimy do pewnej sprawy... nie były bo nadążały ale POWINNY dla własnego bezpieczeństwa jechac wolniej. Przeglądnij profile osób, które piszą o jeździe 160 po drogach:Shade pisze:na tych wycieczkach to 99% to nie były zdecydowanie osoby początkujące
- przebieg 1500
- przebieg niewielki
- pierwszy motocykl i jeździ od początku lipca
Czy to nie są świeżaki?? Cokolwiek by nie mówili to NIE MIELI SZANS na opanowanie motocykla przy 160 w razie jakichkolwiek "niespodzianek".
Dobra, kończę już bo mnie albo zbanujecie albo juz nikt nie będzie chciał ze mną jeździć
http://bigboykr.blogspot.com/ się uzupełnia..
-
Piotr
- Przyjaciel

Dokładnie tak! Przeglądnąłem pierwszą stronę "świeżakowego" tematu i wczorajsza jazda niewiele miała wspólnego z tymi założeniami... Głównie chodzi o to, co napisał Okrop - żeby nikt nie musiał gonić grupy bo nic dobrego z tego nie wynika.Yamagda pisze:
Tu bardziej chodzi o zapewnienie komfortu psychicznego świeżakom, żeby średnia prędkość przelotowa w "lataniu dla świeżaków" była w realu zbliżona do tej opisanej w zasadach
Myślę, że nie będzie z tym problemu i frekwencja na wypadach dalej będzie wysoka, sam chętnie wpadnę, fajnie się jedzie takim "peletonem"Shade pisze:pomysł super, tylko żeby wszyscy ze Świeżaków nie przenieśli się tutaj
-
Piotr
- Przyjaciel

Dzięki za dziś, postanowiliśmy odprowadzić jakieś ~100km ekipę jadącą nad morze, było naprawdę OK :-) Do następnego!