http://www.tvn24.pl/wygral-proces-z-pol ... 807,s.html
FOTORADARY
Re: FOTORADARY
Witam. Ode mnie pytanko trochę z innej beczki. Mianowicie czy spotkaliście się z czymś takim że zwykły patrol policji stojący jak zawsze w przydrożnym rowie zza krzakami "suszy" i robi zdjęcia tablic pojazdu zamiast zwyczajnie zatrzymywać pojazdy do kontroli?? I nie było to ITD tylko zwykły patrol policyjny.
-
Yaroo$
- KGP 80

- Imię: Jarek
- Sprzęt: F4i
Ktoś już o tym pisał ostatnio, pewnie uzupełniają bazę rejestracji 
Ja za to spotkałem(na szczęście przejeżdżając jak kogoś innego trzepali) niedawno na Zakopiance nowe video którego wcześniej nie widziałem czarny Opel Insignia WE561EK - uważajcie
O,nawet fotki mi się udało znaleźć

Ja za to spotkałem(na szczęście przejeżdżając jak kogoś innego trzepali) niedawno na Zakopiance nowe video którego wcześniej nie widziałem czarny Opel Insignia WE561EK - uważajcie
O,nawet fotki mi się udało znaleźć

I co łupią człowieka tak samo jak na zasadzie fotoradaru?? Do kiedy zdjęcie wysyłają bo ITD to ma 180dni teoretycznie. A drogówka??Yaroo$ pisze:Ktoś już o tym pisał ostatnio, pewnie uzupełniają bazę rejestracji
-
Maciek#no.1
- KGP 45

- Imię: Maciek
- Sprzęt: Gixxer K5 750x
To zdaje się ja pisałem o tym. Stali na zaraz za mostem na Tischnera. Jeden z suszarką a drugi z aparatem foto. Jakimś takim przerośniętym i z lupą jakby chcieli gwiazdy oglądać. Żadnych mandatów nie dostałem jak na razie. (Prędkość była jakoś +10 max do ograniczenia).
-
Krystian660
- Przyjaciel

- Imię: Krystian
- Sprzęt: MT 03
Przez lornetkę sprawdzają czy ludzie pasy zapięte mają.Maciek#no.1 pisze: z lupą jakby chcieli gwiazdy oglądać.
-
Maciek#no.1
- KGP 45

- Imię: Maciek
- Sprzęt: Gixxer K5 750x
Miałem na myśli obiektyw aparatu którym robili mi te zdjęcia...
hehe tak to mniej więcej wyglądałoMaciek#no.1 pisze:Jeden z suszarką a drugi z aparatem foto. Jakimś takim przerośniętym i z lupą jakby chcieli gwiazdy oglądać.
-
Marcellus
- KGP 300

- Imię: Marceli
- Sprzęt: szypki
doniu600 pisze: Uważajcie na długiej prostej w Poskwitowie/a najlepiej omijać to...
Tam stoją nie od dziś i chyba wszyscy w okolicy o tym wiedzą
Gloria victis; www.motocorde.pl
Taaa.. Tylko miejscówę zmienili z parkingu (chyba to sklep) na krzaki dalej w str Iwanowic.. "Luneta" też z nimi byłaMarcellus pisze:doniu600 pisze: Uważajcie na długiej prostej w Poskwitowie/a najlepiej omijać to...
Tam stoją nie od dziś i chyba wszyscy w okolicy o tym wiedząZresztą tam na suszare łapią, nie foto (przynajmniej tak jeszcze pamiętam, chyba, że się coś zmieniło)
-
Marcellus
- KGP 300

- Imię: Marceli
- Sprzęt: szypki
Ja ich zawsze pamiętam nie z parkingu hurtowni rybnej, tylko z końcówki tej prostej, jak w stronę Iwanowic się leci to po lewej stronie.
No cóż, jak już pod BP Bibice Alfa stoi i mierzy to świat się kończy ...
No cóż, jak już pod BP Bibice Alfa stoi i mierzy to świat się kończy ...
Gloria victis; www.motocorde.pl
-
fuksja
MANDAT - od inspekcji drogowej
taka sytuacja
- zarejestrowano mój pojazd 20.lutego 2014
- przekroczenie prędkości 0 27 km/h ( dozwolone 50 km / h )
- kierującym mogłam być ja lub współwłaściciel ( nie pamiętam kto prowadził pojazd 2 mies. temu o danej godz. ? )
- do dowodów Inspekcja nie dopuszcza ( nagrań , zdjęć itp ) dopiero w ewentualnym dalszym postępowaniu sądowym, którego nikt przecież nie chce ( wolę już zapłacić od razu i powiedzieć że to ja )
- wysokość mandatu i ewentualne pkt zależą od tego jaką osobę wskażę
i tak :
za przekroczenie prędkości w granicach 25 - 30 km/h
opcja I
200 zł + 4 pkt - jeśli właściciel jechał
opcja II
500 zł + 0 pkt - jeśli nie wskażę nikogo
opcja III
- postępowanie sądowe , jeśli powiem że to ja dla świętego spokoju i mniejszego mandatu a nie pokryje się to z ICH nagraniem , którego i tak nie chcą teraz pokazać
CIU- CIU - BABKA
sedno sprawy
- mam wskazać kierującego mimo odległego czasu, który upłynął
- Inspekcja sprawdzi wtedy na nagraniu czy się zgadza płeć i mniej więcej wiek danej osoby podanej z tym co mają nagrane
- jeśli trafiłam z tą osobą - to mandat i koniec sprawy
- jeśli nie trafiłam ( bo nie pamiętam , kto to był ) to sprawę kierują do sądu
Pani z inspekcji w o/Krakowie przepraszała za tak chore ustawy
ale nic nie może zrobić - wiadomo, tylko poinformować , o fakcie , że dowodów na tym etapie początkowym tej sprawy nie da się zobaczyć
ZAPYTANIE :
jeśli ktoś miał podobne zdarzenie z Inspekcją ,
to niech się podzieli informacjami , jak to dalej wygląda z tym trafianiem pamięcią wstecz .
Bo ja nie pamiętam co jadłam tydzień temu na śniadanie
- zarejestrowano mój pojazd 20.lutego 2014
- przekroczenie prędkości 0 27 km/h ( dozwolone 50 km / h )
- kierującym mogłam być ja lub współwłaściciel ( nie pamiętam kto prowadził pojazd 2 mies. temu o danej godz. ? )
- do dowodów Inspekcja nie dopuszcza ( nagrań , zdjęć itp ) dopiero w ewentualnym dalszym postępowaniu sądowym, którego nikt przecież nie chce ( wolę już zapłacić od razu i powiedzieć że to ja )
- wysokość mandatu i ewentualne pkt zależą od tego jaką osobę wskażę
za przekroczenie prędkości w granicach 25 - 30 km/h
opcja I
opcja II
opcja III
CIU- CIU - BABKA
sedno sprawy
- mam wskazać kierującego mimo odległego czasu, który upłynął
- Inspekcja sprawdzi wtedy na nagraniu czy się zgadza płeć i mniej więcej wiek danej osoby podanej z tym co mają nagrane
- jeśli trafiłam z tą osobą - to mandat i koniec sprawy
- jeśli nie trafiłam ( bo nie pamiętam , kto to był ) to sprawę kierują do sądu
Pani z inspekcji w o/Krakowie przepraszała za tak chore ustawy
ale nic nie może zrobić - wiadomo, tylko poinformować , o fakcie , że dowodów na tym etapie początkowym tej sprawy nie da się zobaczyć
ZAPYTANIE :
jeśli ktoś miał podobne zdarzenie z Inspekcją ,
to niech się podzieli informacjami , jak to dalej wygląda z tym trafianiem pamięcią wstecz .
Bo ja nie pamiętam co jadłam tydzień temu na śniadanie
-
Ayako
- Swój

- Imię: Grzesiek
- Sprzęt: RRRRRR
- Kontakt:
Re: MANDAT - od inspekcji drogowej
miałem dwa razy podobną sytuację. jedną w 2012 roku, drugą w III.2014.
W obu przypadkach dostałem informację o przekroczeniu prędkości i możliwości jak u Ciebie. W obu przypadkach odpisałem bardzo grzecznie, że jechałem w samochodzie nie sam, ale z 2 innymi kierowcami i jak najbardziej chciałbym wskazać sprawcę, by uniknąć wykroczenia z Art. 96 § 3 KW i proszę ich o dostarczenie pełnej dokumentacji dotyczącej umieszczenia fotoradaru, warunków atmosferycznych panujących w chwili zrobienia zdjęcia, oraz proszę o udostępnienie zdjęcia samochodu zrobionego tak, by jednoznacznie dało się określić sprawcę wykroczenia, bo jak wcześniej napisałem, zależy mi na tym, by uniknąć wykroczenia z Art. 96 § 3 KW. Oczywiście zdjęcie musi być wystarczająco ostre i w kolorze, by dało wskazać się sprawcę.
Takie pisemko listem poleconym i czekamy na odpowiedź. Za pierwszym razem nawet nie pofatygowali się odpisać, ale sprawa została umorzona, za drugim razem czekam na odpowiedź na moje pismo, ale już do mnie od nich dzwonili "ale o co Panu chodzi w tym piśmie?"
Powyższe nie jest moim pomysłem, mam przyjaciela prawnika, który z zamiłowania szuka luk w prawie, co by uciec od płacenia mandatu. On miał taką sytuację 2 razy, raz z inspekcją, raz z policją. W przypadku policji sprawa zakończyła się w sądzie, ale kolega sprawę wygrał. Generalnie cała zabawa polega na tym, że Ty bardzo chcesz wskazać sprawcę, i wskazujesz 2-3 potencjalnych, a druga strona nie jest w stanie sprawdzić, która z tych osób rzeczywiście prowadziła. No chyba że zdjęcie jest jasne i wyraźne, to wtedy jedyne co zostaje to pisać prośbę o zmniejszenie mandatu
W obu przypadkach dostałem informację o przekroczeniu prędkości i możliwości jak u Ciebie. W obu przypadkach odpisałem bardzo grzecznie, że jechałem w samochodzie nie sam, ale z 2 innymi kierowcami i jak najbardziej chciałbym wskazać sprawcę, by uniknąć wykroczenia z Art. 96 § 3 KW i proszę ich o dostarczenie pełnej dokumentacji dotyczącej umieszczenia fotoradaru, warunków atmosferycznych panujących w chwili zrobienia zdjęcia, oraz proszę o udostępnienie zdjęcia samochodu zrobionego tak, by jednoznacznie dało się określić sprawcę wykroczenia, bo jak wcześniej napisałem, zależy mi na tym, by uniknąć wykroczenia z Art. 96 § 3 KW. Oczywiście zdjęcie musi być wystarczająco ostre i w kolorze, by dało wskazać się sprawcę.
Takie pisemko listem poleconym i czekamy na odpowiedź. Za pierwszym razem nawet nie pofatygowali się odpisać, ale sprawa została umorzona, za drugim razem czekam na odpowiedź na moje pismo, ale już do mnie od nich dzwonili "ale o co Panu chodzi w tym piśmie?"
Powyższe nie jest moim pomysłem, mam przyjaciela prawnika, który z zamiłowania szuka luk w prawie, co by uciec od płacenia mandatu. On miał taką sytuację 2 razy, raz z inspekcją, raz z policją. W przypadku policji sprawa zakończyła się w sądzie, ale kolega sprawę wygrał. Generalnie cała zabawa polega na tym, że Ty bardzo chcesz wskazać sprawcę, i wskazujesz 2-3 potencjalnych, a druga strona nie jest w stanie sprawdzić, która z tych osób rzeczywiście prowadziła. No chyba że zdjęcie jest jasne i wyraźne, to wtedy jedyne co zostaje to pisać prośbę o zmniejszenie mandatu
C'E' SOLO LA ROMA....
MA, OVVIO, LE MOTO SONO ANCHE IMPORTANTE...
MA, OVVIO, LE MOTO SONO ANCHE IMPORTANTE...
-
misiuto
- Przyjaciel

- Imię: Karol
- Sprzęt: SV650S `99
http://3obieg.pl/fotoradary-jestesmy-pokrzywdzonymi
http://3obieg.pl/mandat-podetrzyj-sie-wezwaniem
Poczytaj i podejmij decyzję
Konstruują pismo (ITD) w taki sposób, że cytują z danych paragrafów tylko dla siebie korzystne części a korzystne dla nas opuszczają 
Pzdr,
misiuto
http://3obieg.pl/mandat-podetrzyj-sie-wezwaniem
Poczytaj i podejmij decyzję
Pzdr,
misiuto
http://youtu.be/yTo3HcBvbe8
-
NyNeK
- KGP 160

- Imię: Dominik
- Sprzęt: Xl 1000, CR 250
Nie wysyłaj nic! Jedynie ok 30% ludzi odsyła do nich pisma, reszta ma to głęboko w d..... W związku z czym ITD fizycznie nie jest w stanie skierować wszystkich spraw do sądu. ( jeżeli wszczeli postępowanie wykroczenie przedawnia się po dwóch latach )