http://krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425, ... i__50.html
Powstanie obwodnica Skawiny. Koszt inwestycji: 50 mln zł Ca
-
Szwed
- KGP 160

- Imię: Tomek
- Sprzęt: Aprilia Pegaso
Powstanie obwodnica Skawiny. Koszt inwestycji: 50 mln zł Ca
Muszę przyznać, że się cieszę. Mieszkałem w tym zapadłym miasteczku i ruch był niesamowity. Tak więc wreszcie
"Im gorzej, tym lepiej"
(sprawdzone wielokrotnie...)
-
Maxymilian
- Świeżak
- Imię: Maksymilian
- Sprzęt: Romet Soft Chopper
- Kontakt:
Re: Powstanie obwodnica Skawiny. Koszt inwestycji: 50 mln zł
Dobra decyzja. Przebić się przez Skawinę w stronę Oświęcimia czasem to była masakra... Miejmy nadzieję, że tak samo szybko wybudują jak podjęli decyzje 
-
Szczota
- KGP 160

- Sprzęt: FXDC96"
nareszcie kuzwa
ale w to to nie wierze : "Zakończenie budowy zaplanowano na 2014 r." muszą zrobic most na skawince i na koncu podobno ma być eskapada nad torami i jakimś odpływem elektrowni, wiec w te 2 lata na zrobienie tego sczerze wątpie
ale w to to nie wierze : "Zakończenie budowy zaplanowano na 2014 r." muszą zrobic most na skawince i na koncu podobno ma być eskapada nad torami i jakimś odpływem elektrowni, wiec w te 2 lata na zrobienie tego sczerze wątpie
etz250 ->B6N -> SV650Nx2-> VS1400->XL1200->FXDC96"
-
Iron Man
- Znajomy
- Imię: Marcin
- Sprzęt: Honda cb650sc night
Szybciej na kebaby będzie albo zapiekanki przy dworcu 
-
martab99
- KGP 160

- Sprzęt: BMW R1200GS
Oooo, to toIron Man pisze:Szybciej na kebaby będzie albo zapiekanki przy dworcu
Pzdr
Marcin
Marcin
A cóż to Kolegę sprowadziło z wielkiej opolskiej metropolii do zapadłego miasteczka zwiącego się Skawina??Szwed pisze:Mieszkałem w tym zapadłym miasteczku i ruch był niesamowity.
Ruch w Skawinie nie był, tylko JEST niesamowity, bo to co prawda niewielkie, ale przemysłowe miasto.
No ale w Opolu, czy też pod Opolem, jest mniej ruchliwie - dzieje się tam teraz coś, czy wszyscy wyjechali, 99% do Niemiec, a 1% do Skawiny
A na zapiekanki i kebaba i tak dojedziemy tą samą jak obecnie ścieżką - byle tylko przetrwały
-
davidos
- KGP 80

- Imię: Dawid
- Sprzęt: brak
W końcu! Przecież to mieli już dawno zrobić i co? i nic
. Z tego co mi się o uszy obiło to elektrownia przyłożyła ręki trochę do tego, bo zamawiając nowe piece musieli umożliwić dojazd, inaczej by karę zapłaciła (elektrownia). Mniejsza o to ile w tym prawdy, niech budują, bo w końcu dojazd będzie normalny.
-
Szwed
- KGP 160

- Imię: Tomek
- Sprzęt: Aprilia Pegaso
To moja sprawa. Na szczęście już nie mieszkam w Skawinie.piter72 pisze:A cóż to Kolegę sprowadziło z wielkiej opolskiej metropolii do zapadłego miasteczka zwiącego się Skawina??Szwed pisze:Mieszkałem w tym zapadłym miasteczku i ruch był niesamowity.
Z tego co obserwowałem, to w większości tranzyt. Po prostu mają pecha leżeć przy drodze krajowej na Śląsk, dzięki czemu mają TIRy całą dobę.piter72 pisze:Ruch w Skawinie nie był, tylko JEST niesamowity, bo to co prawda niewielkie, ale przemysłowe miasto.
Jest w istocie mniej ruchliwie, bo Opole od jakiś 10 lat ma obwodnicę (w przeciwieństwie do zapadłych miasteczek)piter72 pisze:No ale w Opolu, czy też pod Opolem, jest mniej ruchliwie - dzieje się tam teraz coś, czy wszyscy wyjechali, 99% do Niemiec, a 1% do Skawiny?
"Im gorzej, tym lepiej"
-
MalinaNC
- KGP 45

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: Cbr1100XX
- Kontakt:
Co wtorek przelatuje przez Skawinę w str. Zatora i jeśli się wstrzelę w złą porę bo np. wychodzą ludzie z pierwszej zmiany z Lajkonika albo Valeo to jest dramat ale znajomy leciał ostatnio tą pseudo obwodnicą wylatuję się z niej podobno gdzieś na wysokości stacji Statoil i już jest całkiem przyzwoicie ...czekajmy na resztę obwodnicy
A jeśli chodzi o Kebab twierdzę że już się popsuł jeśli chodzi o to jaki był kilka lat wstecz a o zapiekankach już nie wspomnę kiedyś były dobre jak się jeździło przed energy jakieś 8 lat wstecz to były naprawdę smaczne ....
A jeśli chodzi o Kebab twierdzę że już się popsuł jeśli chodzi o to jaki był kilka lat wstecz a o zapiekankach już nie wspomnę kiedyś były dobre jak się jeździło przed energy jakieś 8 lat wstecz to były naprawdę smaczne ....
GsxFCbrF4iZxrrVfr800FiCbrF4isVfrFiBlackbird
-
Grz3ch
- KGP 80

- Imię: Grzesiek
- Sprzęt: Er sześć en
- Kontakt:
Kebab dalej taki
gdzieś raz w tyg. tam jestem ze znajomymi
a zapiekaniki to już nie to samo..
Ogólnie dobre nowiny z tą budową obwodnicy, słyszałem taki pogłoski, ale teraz w takim razie to pewne
Ogólnie dobre nowiny z tą budową obwodnicy, słyszałem taki pogłoski, ale teraz w takim razie to pewne
Nie odkładaj marzeń, odkładaj na nie 
Nie chwaliłbym dnia przed zachodem słońca.. Główny wykonawca przestał wykonywać prace ponieważ finansowanie na tą inwestycje jest wstrzymane z powodu znaczących braków w dokumentacji pozwoleń itp. Wiem bo dostarczałem kruszywa na tę inwestycję i jestem w ścisłej współpracy z wykonawcą. Więc póki co nie ma informacji co dalej.
Kruszywa drogowe/budowlane 693 294 502:)
-
Szczota
- KGP 160

- Sprzęt: FXDC96"
super
moj dzisiejszy powrot z pracy 5 minut pod biedronke "obwodnicą" + 5 minut w korku
P.S. powinien być zakaz wjezdzania do Skawiny z inna rejestracja niż KRA ***
P.S. powinien być zakaz wjezdzania do Skawiny z inna rejestracja niż KRA ***
etz250 ->B6N -> SV650Nx2-> VS1400->XL1200->FXDC96"
-
merlin
- Świeżak
- Sprzęt: HYOSUNG GT650R
- Kontakt:
A do krakowa z inna niz KR *****Szczota pisze:P.S. powinien być zakaz wjezdzania do Skawiny z inna rejestracja niż KRA ***
Miasto by bylo wreszcie wolne od korków
www.matrix-krakow.pl
-
Rudy
- KGP 80

- Imię: Kuba
- Sprzęt: Suzuki gsx-r K3
Dokladnie zamiast strefy platnego parkowania to przy kazdym wlocie do miasta bramki i oplata za wjazd jak sie nie mieszka w danym miesciemerlin pisze:A do krakowa z inna niz KR *****Szczota pisze:P.S. powinien być zakaz wjezdzania do Skawiny z inna rejestracja niż KRA ***![]()
![]()
Miasto by bylo wreszcie wolne od korków
Ostatnio zmieniony pn gru 09, 2013 2:11 pm przez Rudy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Iwantcookie
- KGP 160

- Imię: Kamil
- Sprzęt: HH
Po korkach, po handlu, po mieście generalnie:P Ale wizja bezkorkowego poruszania się po Krakowie w okolicach 16:00 w piątek jest niesamowicie atrakcyjna;D I jednocześnie niesamowicie niepokojąca...
"Błyszczy się na słońcu motur !"