W najbliższym czasie czeka mnie rozprawa sądowa w sprawie czasowego odebrania prawo jazy za jazdę z prędkością o 51 km za dużo w stosunku do jakże pomysłowo ustawionego. Mandatu nie przyjąłem, bo to Panowie podjeżdżali wymuszając przyśpieszenie, no i dalej jestem pewien, że nie przekroczyłem.
No ale statystyki muszą robić.
Szukając sprawiedliwości nie przyjąłem mandatu. Niedługo powinna być już sprawa, więc poszukuje wsparcia prawnego - adwokata i biegłego którego będę mógł samodzielnie i na własny koszt powołać w celu weryfikacji ich metod pomiaru, które moim zdaniem pozostawiały sporo do życzenia.
Chodzi tu jedynie o sprawiedliwość, bo już niewiele zostało z tych 3 miesięcy i szybciej odzyskam prawko niż się wysądzę, ale o sprawiedliwość chcę powalczyć, bo jak nic racji nie mieli. Czyste nadużycie ze strony władzy, a to mi się kłóci z moją własną moralnością.
Sprawa ma się dziać w grodzie Kraka więc szukam kogoś lokalnie.
Ktoś może z Was zna i poradzi?
Ps: i raczej kogoś na kogo stać normalnie pracującego człowieka.
Sądowa batalia o prawo jazdy
-
japko
- Świeżak
- Imię: Jarek
- Sprzęt: honda
Sądowa batalia o prawo jazdy
It's kind of fun to do impossible
Re: Sądowa batalia o prawo jazdy
W tym temacie, to już tak wiele napisano, że nie sądzę że jeszcze komuś się chce. Poszukaj na stronie anulujmandat a na pewno kogoś znajdziesz. Skądinąd, idea słuszna nie wolno dać się zastraszyć. Powodzenia!
-
maxon
- KGP 160

- Imię: Norbert
- Sprzęt: B12
Cyt.:
"Kierowcy pamiętajcie raz na zawsze: Wideorejestrator nie mierzy prędkosci rejestrowanego pojazdu tylko prędkość radiowozu w którym jest zamontowany. Nie ma podstaw do zatrzymania prawa jazdy w oparciu o jego wskazanie innej osobie niż policjant kierujący tym radiowozem. Odstąpienie w takiej sytuacji od zatrzymania prawa jazdy koledze przez policjanta-pasażera jest niedopełnieniem obowiązku służbowego czyli przestępstwem z art. 231 kk. Zatrzymanie na podstawie wideorejestratora prawa jazdy za prędkośc kierowcy pojazdu w którym to urządzenie nie było zainstalowane powinno być traktowane jako przestępstwo nadużycia władzy z art. 231 kk na szkodę obywatela i bezpodstawne oskarżenie wraz z fabrykacja dowodów winy i ukrywaniem dowodów niewinności tj z art.art.234-236kk. Praktyka jest skandalicznie i rzecz jasna zwłaszcza w kontekście uznania przez TK tego przepisu za niekonstytucyjny ale to nie znaczy, że mamy się na to godzić i z tym nie walczyć. W www.Anuluj-Mandat.pl wybroniliśmy już ponad 1000 w ten sposób krzywdzonych kierowców. Aha i jeszcze jedno: zatrzymanie nie zawiesza Ci uprawnień tylko dopiero wydanie decyzji administracyjnej, by mieć szansę do niej niedopuścić nigdy nie przyjmuj mandatu. A najlepiej prawo jazdy trzymaj w domu, bez fizycznego zabrania dokumentu za pokwitowaniem Starosta nie ma prawa wydać decyzji z tytułu 50+ w zabudowanym."
"Kierowcy pamiętajcie raz na zawsze: Wideorejestrator nie mierzy prędkosci rejestrowanego pojazdu tylko prędkość radiowozu w którym jest zamontowany. Nie ma podstaw do zatrzymania prawa jazdy w oparciu o jego wskazanie innej osobie niż policjant kierujący tym radiowozem. Odstąpienie w takiej sytuacji od zatrzymania prawa jazdy koledze przez policjanta-pasażera jest niedopełnieniem obowiązku służbowego czyli przestępstwem z art. 231 kk. Zatrzymanie na podstawie wideorejestratora prawa jazdy za prędkośc kierowcy pojazdu w którym to urządzenie nie było zainstalowane powinno być traktowane jako przestępstwo nadużycia władzy z art. 231 kk na szkodę obywatela i bezpodstawne oskarżenie wraz z fabrykacja dowodów winy i ukrywaniem dowodów niewinności tj z art.art.234-236kk. Praktyka jest skandalicznie i rzecz jasna zwłaszcza w kontekście uznania przez TK tego przepisu za niekonstytucyjny ale to nie znaczy, że mamy się na to godzić i z tym nie walczyć. W www.Anuluj-Mandat.pl wybroniliśmy już ponad 1000 w ten sposób krzywdzonych kierowców. Aha i jeszcze jedno: zatrzymanie nie zawiesza Ci uprawnień tylko dopiero wydanie decyzji administracyjnej, by mieć szansę do niej niedopuścić nigdy nie przyjmuj mandatu. A najlepiej prawo jazdy trzymaj w domu, bez fizycznego zabrania dokumentu za pokwitowaniem Starosta nie ma prawa wydać decyzji z tytułu 50+ w zabudowanym."
www.motocorde.pl
japko, życzę Ci powodzenia,
ale
Ćwicz asertywność!
ale
bez jaj....japko pisze:Panowie podjeżdżali wymuszając przyśpieszenie
Ćwicz asertywność!
Ho i crini già grigi,
ex cathedra parlo!
ex cathedra parlo!
-
Grzes_ext
- GP

- Imię: Grzesiek
- Sprzęt: XT660X
Chłopie !! Do sądu nie idzie się po sprawiedliwość tylko po wyrok.japko pisze:...Chodzi tu jedynie o sprawiedliwość, bo już niewiele zostało z tych 3 miesięcy i szybciej odzyskam prawko niż się wysądzę, ale o sprawiedliwość chcę powalczyć ...
Na Olejaka Nie Ma Cwaniaka !!!
-
arcine
- GP

- Imię: Jan
- Sprzęt: Brak
Tak jak Grzesiek napisał, odpuść nie ma sensu. Policjant jest funkcjonariuszem prawa, on zawsze będzie bardziej wiarygodny niż zwykły szary człowiek.Grzes_ext pisze:Chłopie !! Do sądu nie idzie się po sprawiedliwość tylko po wyrok.japko pisze:...Chodzi tu jedynie o sprawiedliwość, bo już niewiele zostało z tych 3 miesięcy i szybciej odzyskam prawko niż się wysądzę, ale o sprawiedliwość chcę powalczyć ...
Dlaczego ma odpuszczać? Ja nigdy nie przyjąłem mandatu z videorejestratora, miałem 3 sprawy w sądzie i zawsze byłem uniewinniony.arcine pisze:Tak jak Grzesiek napisał, odpuść nie ma sensu. Policjant jest funkcjonariuszem prawa, on zawsze będzie bardziej wiarygodny niż zwykły szary człowiek.Grzes_ext pisze:Chłopie !! Do sądu nie idzie się po sprawiedliwość tylko po wyrok.japko pisze:...Chodzi tu jedynie o sprawiedliwość, bo już niewiele zostało z tych 3 miesięcy i szybciej odzyskam prawko niż się wysądzę, ale o sprawiedliwość chcę powalczyć ...