Sądowa batalia o prawo jazdy

Rozmowy na temat moto-tekstow i przepisow PoRD

Moderatorzy: Qcyk, WS

japko
Świeżak
Imię: Jarek
Sprzęt: honda

Sądowa batalia o prawo jazdy

Post autor: japko » śr lis 30, 2016 9:14 pm

W najbliższym czasie czeka mnie rozprawa sądowa w sprawie czasowego odebrania prawo jazy za jazdę z prędkością o 51 km za dużo w stosunku do jakże pomysłowo ustawionego. Mandatu nie przyjąłem, bo to Panowie podjeżdżali wymuszając przyśpieszenie, no i dalej jestem pewien, że nie przekroczyłem.
No ale statystyki muszą robić.
Szukając sprawiedliwości nie przyjąłem mandatu. Niedługo powinna być już sprawa, więc poszukuje wsparcia prawnego - adwokata i biegłego którego będę mógł samodzielnie i na własny koszt powołać w celu weryfikacji ich metod pomiaru, które moim zdaniem pozostawiały sporo do życzenia.

Chodzi tu jedynie o sprawiedliwość, bo już niewiele zostało z tych 3 miesięcy i szybciej odzyskam prawko niż się wysądzę, ale o sprawiedliwość chcę powalczyć, bo jak nic racji nie mieli. Czyste nadużycie ze strony władzy, a to mi się kłóci z moją własną moralnością.

Sprawa ma się dziać w grodzie Kraka więc szukam kogoś lokalnie.
Ktoś może z Was zna i poradzi?
Ps: i raczej kogoś na kogo stać normalnie pracującego człowieka.
It's kind of fun to do impossible

jerryk
KGP 200
KGP 200
Sprzęt: Skuter 125

Re: Sądowa batalia o prawo jazdy

Post autor: jerryk » śr lis 30, 2016 9:41 pm

W tym temacie, to już tak wiele napisano, że nie sądzę że jeszcze komuś się chce. Poszukaj na stronie anulujmandat a na pewno kogoś znajdziesz. Skądinąd, idea słuszna nie wolno dać się zastraszyć. Powodzenia!

Awatar użytkownika
maxon
KGP 160
KGP 160
Imię: Norbert
Sprzęt: B12

Post autor: maxon » czw gru 01, 2016 10:32 am

Cyt.:
"Kierowcy pamiętajcie raz na zawsze: Wideorejestrator nie mierzy prędkosci rejestrowanego pojazdu tylko prędkość radiowozu w którym jest zamontowany. Nie ma podstaw do zatrzymania prawa jazdy w oparciu o jego wskazanie innej osobie niż policjant kierujący tym radiowozem. Odstąpienie w takiej sytuacji od zatrzymania prawa jazdy koledze przez policjanta-pasażera jest niedopełnieniem obowiązku służbowego czyli przestępstwem z art. 231 kk. Zatrzymanie na podstawie wideorejestratora prawa jazdy za prędkośc kierowcy pojazdu w którym to urządzenie nie było zainstalowane powinno być traktowane jako przestępstwo nadużycia władzy z art. 231 kk na szkodę obywatela i bezpodstawne oskarżenie wraz z fabrykacja dowodów winy i ukrywaniem dowodów niewinności tj z art.art.234-236kk. Praktyka jest skandalicznie i rzecz jasna zwłaszcza w kontekście uznania przez TK tego przepisu za niekonstytucyjny ale to nie znaczy, że mamy się na to godzić i z tym nie walczyć. W www.Anuluj-Mandat.pl wybroniliśmy już ponad 1000 w ten sposób krzywdzonych kierowców. Aha i jeszcze jedno: zatrzymanie nie zawiesza Ci uprawnień tylko dopiero wydanie decyzji administracyjnej, by mieć szansę do niej niedopuścić nigdy nie przyjmuj mandatu. A najlepiej prawo jazdy trzymaj w domu, bez fizycznego zabrania dokumentu za pokwitowaniem Starosta nie ma prawa wydać decyzji z tytułu 50+ w zabudowanym."
www.motocorde.pl

Awatar użytkownika
vonPancia
KGP 110
KGP 110
Imię: von Pancia
Sprzęt: CB 500X

Post autor: vonPancia » czw gru 01, 2016 5:10 pm

japko, życzę Ci powodzenia,
ale
japko pisze:Panowie podjeżdżali wymuszając przyśpieszenie
bez jaj.... :hihihi:
Ćwicz asertywność!
Ho i crini già grigi,
ex cathedra parlo!

Awatar użytkownika
Grzes_ext
GP
GP
Imię: Grzesiek
Sprzęt: XT660X

Post autor: Grzes_ext » pt gru 02, 2016 10:00 am

japko pisze:...Chodzi tu jedynie o sprawiedliwość, bo już niewiele zostało z tych 3 miesięcy i szybciej odzyskam prawko niż się wysądzę, ale o sprawiedliwość chcę powalczyć ...
Chłopie !! Do sądu nie idzie się po sprawiedliwość tylko po wyrok.
Na Olejaka Nie Ma Cwaniaka !!!

arcine
GP
GP
Imię: Jan
Sprzęt: Brak

Post autor: arcine » pt gru 02, 2016 10:20 am

Grzes_ext pisze:
japko pisze:...Chodzi tu jedynie o sprawiedliwość, bo już niewiele zostało z tych 3 miesięcy i szybciej odzyskam prawko niż się wysądzę, ale o sprawiedliwość chcę powalczyć ...
Tak jak Grzesiek napisał, odpuść nie ma sensu. Policjant jest funkcjonariuszem prawa, on zawsze będzie bardziej wiarygodny niż zwykły szary człowiek.

jerryk
KGP 200
KGP 200
Sprzęt: Skuter 125

Post autor: jerryk » pt gru 02, 2016 11:21 am

arcine pisze:
Grzes_ext pisze:
Tak jak Grzesiek napisał, odpuść nie ma sensu. Policjant jest funkcjonariuszem prawa, on zawsze będzie bardziej wiarygodny niż zwykły szary człowiek.
Dlaczego ma odpuszczać? Ja nigdy nie przyjąłem mandatu z videorejestratora, miałem 3 sprawy w sądzie i zawsze byłem uniewinniony.

ODPOWIEDZ