Buzer dla turysty ..
Moderator: Bacher
-
belor
- KGP 110

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: 550 Zefirków
- Kontakt:
Re: Buzer dla turysty ..
Dla mnie to kwestia tylko pogody - jak chłodno (czyli tak jak teraz) skóra. Jak ciepło (czyli mam nadzieję już wkrótce) - zbroja - niezależnie od długości trasy. Gdybym uznał, że w skórze jest bezpieczniej, to bym tylko w niej jeździł zdecydowanie.
belorek.wordpress.com
-
tubusiek
- Swój

- Sprzęt: Yamaha FZ6
Staffik jak zawsze są dwie strony medalu. I nie mów mi że zakładanie buzera jest poręczne.
Ubranie na co dzień ma być przede wszystkim praktyczne. Używanie tylko buzera skończy się tym,
że nie zawsze będziemy z niego korzystać, a znając pecha zaliczymy glebę właśnie wtedy kiedy go nie założymy np na krótkim
dojeździe do sklepu. Sam miałem podobną sytuację po jakimś małym serwisie w celu testu robiłem rundkę
po placyku koło domu i zaliczyłem szlifa. Uznałem że na taki kawałeczek nie warto się ubierać, a że byłem w krótkich spodenkach i podkoszulku to o skutki były nie ciekawe.
Wszystko zależy w jaki sposób korzysta się z moto, jak ma nam służyć na co dzień jako środek transportu( do pracy, szkoły, na randkę) to tylko praktyczna kurtka, a jak jako zabawka np. na weekendowe przejażdżki to buzer może się sprawdzi.
A jeżeli chodzi o kwestię bezpieczeństwa to i tak najlepsze jest skórzane combi.
Ubranie na co dzień ma być przede wszystkim praktyczne. Używanie tylko buzera skończy się tym,
że nie zawsze będziemy z niego korzystać, a znając pecha zaliczymy glebę właśnie wtedy kiedy go nie założymy np na krótkim
dojeździe do sklepu. Sam miałem podobną sytuację po jakimś małym serwisie w celu testu robiłem rundkę
po placyku koło domu i zaliczyłem szlifa. Uznałem że na taki kawałeczek nie warto się ubierać, a że byłem w krótkich spodenkach i podkoszulku to o skutki były nie ciekawe.
Wszystko zależy w jaki sposób korzysta się z moto, jak ma nam służyć na co dzień jako środek transportu( do pracy, szkoły, na randkę) to tylko praktyczna kurtka, a jak jako zabawka np. na weekendowe przejażdżki to buzer może się sprawdzi.
A jeżeli chodzi o kwestię bezpieczeństwa to i tak najlepsze jest skórzane combi.
-
mArP
- Przyjaciel

- Imię: Marcin
- Sprzęt: dt 80/110
- Kontakt:
Dziwi mnie tylko to że one są atestowane.. chociaż rozumiem że one mają przyjąć energie na siebie i same popękać zamiast dać popękać żebrom..staffik pisze:mArP pisze:Ja mam taką. W sumie to średnio zadowolony jestem. Ochraniacz klatki przy próbie słabego odgięcia po prostu pękł. Reszta ochraniaczy jakoś się trzyma.
......... i tu jest właśnie różnica w buzerze za 200zl a za 600 czy 900.....inne materiały
:)
-
Rallymike
- Kandydat

- Sprzęt: F4i / F1Stunt
- Kontakt:
hmm ja potrzebuje żeby to spelniało swoją role jak gruchne na asfalt (stricte nauka stuntu).mArP pisze:Ja mam taką. W sumie to średnio zadowolony jestem. Ochraniacz klatki przy próbie słabego odgięcia po prostu pękł. Reszta ochraniaczy jakoś się trzyma.
Jestes srednio zadowolony ale polecilbys mi go czy raczej nie ?
Pytam bo na tej stronie która podałem jest taki pakiet tzn zbroja+nakolanniki+spodenki i mysle to drapnac tylko jakas opinia o tym by sie przydała
-
staffik
Nie żebym się przyczepiał, ale powiedz mi - gdzie ty nadal widzisz problem? Nie umiesz się zamkiem obsługiwać, czy wsadzenie ręki w rękaw sprawia ci taką trudność???tubusiek pisze:Staffik jak zawsze są dwie strony medalu. I nie mów mi że zakładanie buzera jest poręczne.
Noi taki właśnie jest buzer/ zbroja, zwał jak zwał!!!!!!!!!!tubusiek pisze:Ubranie na co dzień ma być przede wszystkim praktyczne.
Ale z ciebie chłopie leń.........tubusiek pisze:Używanie tylko buzera skończy się tym, że nie zawsze będziemy z niego korzystać, a znając pecha zaliczymy glebę właśnie wtedy kiedy go nie założymy np na krótkimdojeździe do sklepu.
Nie staraj się mi wmówić , że buzer nie jest wygodny, trudny w "osbłudze", idealny na upalne miejskie wypady, jak rownież do sklepu czy na dzikie baby....... a przedewszystkim praktyczny, bo jezdze i wiem jak jest...............
Poprostu przestań mylić damski gorset ze zbroją...........
Basta, tyle w temacie.
-
mArP
- Przyjaciel

- Kontakt:
Myślę że najobiektywniej będzie jak sam przymierzysz.. możemy się spiknąć kiedyś to sobie ubierzesz. To zależy od dopasowania do ciała itd. Na mnie leży jak leży bo ja chudzielec jestem, ale w terenie nawet nie zwracałem na niego uwagi, poza tym że faktycznie troszkę krępuje ruchy głowy przy oglądaniu się. Do stuntu zły być nie powinien (mam L jak coś).Rallymike pisze:hmm ja potrzebuje żeby to spelniało swoją role jak gruchne na asfalt (stricte nauka stuntu).mArP pisze:Ja mam taką. W sumie to średnio zadowolony jestem. Ochraniacz klatki przy próbie słabego odgięcia po prostu pękł. Reszta ochraniaczy jakoś się trzyma.
Jestes srednio zadowolony ale polecilbys mi go czy raczej nie ?
Pytam bo na tej stronie która podałem jest taki pakiet tzn zbroja+nakolanniki+spodenki i mysle to drapnac tylko jakas opinia o tym by sie przydała
-
tubusiek
- Swój

- Sprzęt: Yamaha FZ6
Sttaffik ty swoje a ja swoje, z mojej strony koniec tematu.
-
Rallymike
- Kandydat

- Sprzęt: F4i / F1Stunt
- Kontakt:
No to ja jestem za - codziennie w krk jestem wiec sie spikniemy.mArP pisze: Myślę że najobiektywniej będzie jak sam przymierzysz.. możemy się spiknąć kiedyś to sobie ubierzesz. To zależy od dopasowania do ciała itd. Na mnie leży jak leży bo ja chudzielec jestem, ale w terenie nawet nie zwracałem na niego uwagi, poza tym że faktycznie troszkę krępuje ruchy głowy przy oglądaniu się. Do stuntu zły być nie powinien (mam L jak coś).
Napisz jeszcze jedynie jaki masz model dokladnie bo wlasnie analizuje Hard Impact i Massive Impact. Tylko ze przy tym drugim zółw bardziej może krępowac ruchy głową kaskiem.
Jednakze plus jest taki że zółwia moge odpiąc i uzywac do drugiego moto.
-
mArP
- Przyjaciel

- Kontakt:
Ja mam wersję hard. No massive to już taki czołg jest
Ale żółw raczej nie powinien ruchów krępować. W wersji hard wydaje się na całej długości, a jednak kawałek mu od góry brakuje, więc w mas. powinien być ok, najlepiej przymiarka. Ja będę miał trochę czasu pewno za tydzień dopiero.
-
darekf
- Kandydat

- Sprzęt: Suzuki DL 650
Przesyłka przyszła, zbroja wersja soft
, jeszcze nie jezdzilem w niej, ale jak sie zrobi cieplej wyprobuję. Jakość taka sobie.. rozmiar xl wydaje sie idealnie dopasowana.. ochraniacze na miejscu.. i wydaje sie nie krępować ruchów. Całkiem przyzwoita jak za taką cenę. Logo "motonita" czego nie bylo na aukcji.
Witam odświeżę trochę temat, ponieważ zastanawiam się nad zainwestowaniem kilku złociszy w buzer na moto. I właśnie ceny zaczynają się od kilku dziesięciu złotych na allegro za chińskie szpeja po nawet 800zł.. Ja wypatrzyłem sobie taki komplecik http://allegro.pl/zbroja-buzer-adrenali ... 87365.html Firma już nie NO NAME
i myślę, że byłby dla mnie odpowiedni jeśli chodzi o cenę jak i sposób i ilość jego użytkowania. I pytanko jak jest z jazdą w takim buzerze tzn. służył by mi on głównie w jeździe przy temp. pow. 25st (np. pod podkoszulek) + do tego jakieś ochraniacze na kolana. Jazda w trasie ew. na pasie. Posiadam kombi na moto kompletne ale przy wyższych temp. szczególnie na krótkich trasach jest powiedzmy sobie szczerze mało komfortowe poruszanie się w kombi. Prosiłbym o opinie co do ogólnych właściwości buzera ew. w jakim śmigacie- jaki polecacie bądź też nie. Może ktoś z Was lata w tym co ja wypatrzyłem. Z góry dzięki. Pzdr 
-
Redmine
- Swój

- Imię: Mm
- Sprzęt: FZ6
Jeździłem przez końcówkę wakacji w buzerze podobnym, którego link podałeś wyżej(przypuszczam, że różnią się one tylko logiem producenta,bo mój jest identyczny)-temperatura powyżej 25stopni z t-shirtem pod spodem jest w sam raz. Jeśli chodzi o jakiekolwiek krępowanie ruchów to przy wyjeździe z podporządkowanych i upewnianiu się o pierwszeństwie trochę jednak "czuć" te ochraniacze obojczyka,ale nie ma tragedii.doniu600 pisze: I pytanko jak jest z jazdą w takim buzerze tzn. służył by mi on głównie w jeździe przy temp. pow. 25st (np. pod podkoszulek) + do tego jakieś ochraniacze na kolana.
P.S Nie podjeżdżaj w nim za blisko świateł(górnych), bo będziesz musiał ściągnąć kask żeby coś zobaczyć
Buzer dobra rzecz na lato!
Przyspieszenie∞ -zwalnia Cię zawsze do 0
Oka THX dobry człowiekuRedmine pisze:Jeździłem przez końcówkę wakacji w buzerze podobnym, którego link podałeś wyżej(przypuszczam, że różnią się one tylko logiem producenta,bo mój jest identyczny)-temperatura powyżej 25stopni z t-shirtem pod spodem jest w sam raz. Jeśli chodzi o jakiekolwiek krępowanie ruchów to przy wyjeździe z podporządkowanych i upewnianiu się o pierwszeństwie trochę jednak "czuć" te ochraniacze obojczyka,ale nie ma tragedii.doniu600 pisze: I pytanko jak jest z jazdą w takim buzerze tzn. służył by mi on głównie w jeździe przy temp. pow. 25st (np. pod podkoszulek) + do tego jakieś ochraniacze na kolana.
P.S Nie podjeżdżaj w nim za blisko świateł(górnych), bo będziesz musiał ściągnąć kask żeby coś zobaczyćzakres ruchu "góra" jest naprawdę ograniczony
.
Buzer dobra rzecz na lato!
-
adekkk
- Przyjaciel

- Imię: Adrian
- Sprzęt: Sprint ST 1050
doniu600 pisze:Witam odświeżę trochę temat, ponieważ zastanawiam się nad zainwestowaniem kilku złociszy w buzer na moto. I właśnie ceny zaczynają się od kilku dziesięciu złotych na allegro za chińskie szpeja po nawet 800zł.. Ja wypatrzyłem sobie taki komplecik http://allegro.pl/zbroja-buzer-adrenali ... 87365.html Firma już nie NO NAMEi myślę, że byłby dla mnie odpowiedni jeśli chodzi o cenę jak i sposób i ilość jego użytkowania. I pytanko jak jest z jazdą w takim buzerze tzn. służył by mi on głównie w jeździe przy temp. pow. 25st (np. pod podkoszulek) + do tego jakieś ochraniacze na kolana. Jazda w trasie ew. na pasie. Posiadam kombi na moto kompletne ale przy wyższych temp. szczególnie na krótkich trasach jest powiedzmy sobie szczerze mało komfortowe poruszanie się w kombi. Prosiłbym o opinie co do ogólnych właściwości buzera ew. w jakim śmigacie- jaki polecacie bądź też nie. Może ktoś z Was lata w tym co ja wypatrzyłem. Z góry dzięki. Pzdr
Jeździłem dość długo freeride na rowerze i tam temat zbroi czy buzera jest obowiązkowy. Różnice pomiędzy zestawami za 200 zł a 500 zł są kolosalne, nie chodzi tylko o wygodę użytkowania i krępowanie ruchów. Jak masz źle zmontowany taki zestaw ochraniaczy pojeździsz w nim godzinę i możesz się spodziewać wydartej skóry przez złe dopasowanie. Z czystym sumieniem mogę polecić: http://allegro.pl/sixsixone-661-suit-va ... 79835.html
-
Policho
- mod

- Sprzęt: KTM 690 SMC R
Oceniając po cenie (tak niektórzy robią, nie zawsze słusznie) to dziadostwodoniu600 pisze:Witam odświeżę trochę temat, ponieważ zastanawiam się nad zainwestowaniem kilku złociszy w buzer na moto. I właśnie ceny zaczynają się od kilku dziesięciu złotych na allegro za chińskie szpeja po nawet 800zł.. Ja wypatrzyłem sobie taki komplecik http://allegro.pl/zbroja-buzer-adrenali ... 87365.html Firma już nie NO NAMEi myślę, że byłby dla mnie odpowiedni jeśli chodzi o cenę jak i sposób i ilość jego użytkowania. I pytanko jak jest z jazdą w takim buzerze tzn. służył by mi on głównie w jeździe przy temp. pow. 25st (np. pod podkoszulek) + do tego jakieś ochraniacze na kolana. Jazda w trasie ew. na pasie. Posiadam kombi na moto kompletne ale przy wyższych temp. szczególnie na krótkich trasach jest powiedzmy sobie szczerze mało komfortowe poruszanie się w kombi. Prosiłbym o opinie co do ogólnych właściwości buzera ew. w jakim śmigacie- jaki polecacie bądź też nie. Może ktoś z Was lata w tym co ja wypatrzyłem. Z góry dzięki. Pzdr
części zamienne - multimoto@o2.pl