Dlaczego ludzie mają o nas złe zdanie?
Moderator: Bacher
-
Gratak
- Znajomy
- Imię: Arkadiusz
- Sprzęt: Yamaxa XVS 1100
Re: Dlaczego ludzie mają o nas złe zdanie?
O kurcze
Muzyk, autograf Ci mogę w pracy w poniedziałek dać, może się okazać, że niebawem będzie dużo warty 
-
Dmnick
- Przyjaciel

- Imię: Dominik
- Sprzęt: Blue SV 650S Y
- Lokalizacja: Na lewo od Wisły i niedaleko Yak'a-23. Kto zgadnie?
Aż się wtrącę do dyskusji.
Ciekawe jak to policja zinterpretuje, ale całkiem możliwe, że nie miałeś pierwszeństwa przejazdu, gdyż włączałeś się do ruchu (wyjazd ze strefy ruchu), również z tego co widziałem, nigdzie od tej strony nie jest oznaczona droga z pierwszeństwem przejazdu. Znak ustąp pierwszeństwa znajdujący się od strony motocyklistów dotyczy innej sytuacji (należy ustąpić pierwszeństwa pojazdom będącym w ruchu, a Ty byłeś w strefie).
(Bazuję na oznaczeniu z lipca 2014)
Ciekawe jak to policja zinterpretuje, ale całkiem możliwe, że nie miałeś pierwszeństwa przejazdu, gdyż włączałeś się do ruchu (wyjazd ze strefy ruchu), również z tego co widziałem, nigdzie od tej strony nie jest oznaczona droga z pierwszeństwem przejazdu. Znak ustąp pierwszeństwa znajdujący się od strony motocyklistów dotyczy innej sytuacji (należy ustąpić pierwszeństwa pojazdom będącym w ruchu, a Ty byłeś w strefie).
(Bazuję na oznaczeniu z lipca 2014)
Ostatnio zmieniony sob lut 18, 2017 1:09 pm przez Dmnick, łącznie zmieniany 1 raz.
Motocyklista to stan umysłu ~Paulo Coelho
-
Gratak
- Znajomy
A jakiej dokładnie sytuacji ten znak dotyczy? Poza tym, wymuszenie to wymuszenie, nawet bym z jego powodu nic nie wrzucał, poklnąłbym trochę i pojechał dalej (shit happens). Ale cała reszta to było za dużo.
-
Dmnick
- Przyjaciel

- Imię: Dominik
- Sprzęt: Blue SV 650S Y
- Lokalizacja: Na lewo od Wisły i niedaleko Yak'a-23. Kto zgadnie?
No z tego co mi wiadomo, to Ty nie byłeś nawet uczestnikiem ruchu, jeśli znajdowałeś się w strefie, więc nie musieli Ci ustępować pierwszeństwa. Taka jest moja interpretacja, po tym jakie oznaczenia tam widziałem. Sytuacja jest faktycznie dziwna na tym skrzyżowaniu, więc należałoby poczekać na interpretację kogoś z organów zajmujących się takimi sprawami.
Reszta zachowania faktycznie poniżej krytyki, więc nie będę nawet komentował.
E: Doczytałem trochę i okazuje się, że nie ma jednoznacznej interpretacji wyjazdu ze strefy ruchu. Czasem policja twierdzi, że się włącza do ruchu, a czasem nie. Co innego wyjazd z drogi wewnętrznej...
Reszta zachowania faktycznie poniżej krytyki, więc nie będę nawet komentował.
E: Doczytałem trochę i okazuje się, że nie ma jednoznacznej interpretacji wyjazdu ze strefy ruchu. Czasem policja twierdzi, że się włącza do ruchu, a czasem nie. Co innego wyjazd z drogi wewnętrznej...
Motocyklista to stan umysłu ~Paulo Coelho
-
Gratak
- Znajomy
No właśnie miałem pytać, strefa ruchu to nie droga wewnętrzna i zgodnie z przepisami nie ma konieczności ustąpienia pierwszeństwa (nie jesteś traktowany jako włączający się do ruchu).
-
Qcyk
- mod

- Imię: Przemek
- Sprzęt: 690 SM
Pytanie jaki znak mieli motocykliści. .. jeśli trójkąt pierwszeństwa, to faktycznie buraki pierwszej klasy.... jeśli nie ma tam znaku to oni mieli pierwszeństwo nad Tobą. ... bo byli z prawej strony...
Edit z boku jest ustąp wiec młodych gniewnych poniosło
Edit z boku jest ustąp wiec młodych gniewnych poniosło
Uważaj na myśli, bo stają się słowami...
-
Gratak
- Znajomy
Póki co dostałem to:

Proszę, nie wiedziałem nawet, że istnieje specjalny zespół do zwalczania agresorów na drodze.
Turn on, tune in, drop out!
-
Gratak
- Znajomy
https://malopolska.policja.gov.pl/pl/co ... i-drogowej
I cytat:
I cytat:
Trzeba w tym miejscu zaznaczyć, że wobec takich osób będą stosowane wszystkie możliwe sankcje w najsurowszym wymiarze. Mogą to być konsekwencje z zakresu prawa karnego, ale również konsekwencje administracyjne - nałożenie punktów karnych oraz skierowanie sprawcy na badania psychologiczne
Świat się kończy. Sami konfidenci. Wszędzie. Pieprzeni filmowcy za pieć złotych. Idżcie w (coś tam) nie bedę sie wyrażał bo mnie jeszcze który pozwie. Pieprzone dupy wołowe. A w ogóle to wsztscy jesteście "u Pani". Zaraz się poskarżę.
Po tym co tu przeczytałem mam ochotę sprzedac rower i trwale wylogować się z tego forum.
Cześć. Nienawidze Was.
Po tym co tu przeczytałem mam ochotę sprzedac rower i trwale wylogować się z tego forum.
Cześć. Nienawidze Was.
Najlepszym sposobem tuningu jest obniżenie masy. Masy motocyklisty - oczywiście.
-
leon
- GP

- Sprzęt: SV650S & CBF125
Koroviov, ale o co się obrażasz? Co ty byś zrobił? Serio pytam, nie zaczepnie.
Sam święty nie jestem tak w samochodzie jak i na moto. Zdarza się i czerwone, i sporo ponad dwieście na autostradzie, i notorycznie 119 na 70tkach w Krakowie, ale czegoś takiego jak np. zajeżdżanie i ostre hamowanie, czy szeryfowania na lewym pasie nie trawię straszliwie i nie miałbym oporów przed podpierd... gdzie tylko można osób, które stosują te manewry.
Chociaż odkąd jeżdżę z kamerką myślę, że w przypadku jak ten na tytułowym filmie niestety nie zdążyłbym zahamować...
Jak np pan w w trzeciej minusie Polskich Dróg 71 ---> https://www.youtube.com/watch?v=Po2XGXVd4NQ 
www.picasaweb.google.com/leon.1981.krk
-
Bandit
- Swój

- Imię: Mariusz
- Sprzęt: DR650SE
A ja wyczuwam nutę sarkazmu w wypowiedzi Koroviowa 
Oi, M8! B POSITIVE