technika jazdy
Moderator: Bacher
-
Policho
- mod

- Sprzęt: KTM 690 SMC R
Odświeżam temat ćwiczenia techniki jazdy.
Było zorganizowane Doszkalanie Techniki Jazdy na Moto link do tematu. Niestety instruktor jest chory i zajęcia się nie odbędą.
Jednak pogoda w sobotę ma być całkiem dobra i plac jest oficjalnie załatwiony na weekend.
Proponuję w porozumieniu z Jerry`m na wynajętym placu poćwiczyć manewrowanie motocyklem wg. pomysłu założyciela tematu.
Ponieważ przyjechać będzie mógł każdy, to prosimy o zachowanie szczególnego rozsądku przy korzystaniu z miejscówki, ponieważ mamy zamiar zorganizować tam jeszcze inne imprezy w przyszłości korzystając z przychylności Burmistrza Miasta Wieliczki.
Namiary na miejscówkę:
współrzędne
n
49.976204 °
49 ° 58 ' 34.3 ''
234875 m
e
20.073180 °
20 ° 04 ' 23.4 ''
576926 m
Wieliczka ul. Kazimierza Pułaskiego
plac manewrowy - mapka
Jako miejsce zbiórki proponuję stację BP, która znajduje się na trasie z Krakowa do Wieliczki po prawej stronie 200m przed zjazdem na Wieliczka Centrum. Myślę, że godzina 10:00 będzie odpowiednia dla większości.
Pomyślałem jeszcze, że po zajęciach dla chętnych zorganizuję małą przejażdżkę po okolicznych winklach (znam trochę okolice). Wstępnie zajmie to jakieś 20 - 30 minut i może być połączone z przejazdem do BP Mateczny. W razie potrzeby trasa może być dłuższa.
pzdr
policho
Było zorganizowane Doszkalanie Techniki Jazdy na Moto link do tematu. Niestety instruktor jest chory i zajęcia się nie odbędą.
Jednak pogoda w sobotę ma być całkiem dobra i plac jest oficjalnie załatwiony na weekend.
Proponuję w porozumieniu z Jerry`m na wynajętym placu poćwiczyć manewrowanie motocyklem wg. pomysłu założyciela tematu.
Ponieważ przyjechać będzie mógł każdy, to prosimy o zachowanie szczególnego rozsądku przy korzystaniu z miejscówki, ponieważ mamy zamiar zorganizować tam jeszcze inne imprezy w przyszłości korzystając z przychylności Burmistrza Miasta Wieliczki.
Namiary na miejscówkę:
współrzędne
n
49.976204 °
49 ° 58 ' 34.3 ''
234875 m
e
20.073180 °
20 ° 04 ' 23.4 ''
576926 m
Wieliczka ul. Kazimierza Pułaskiego
plac manewrowy - mapka
Jako miejsce zbiórki proponuję stację BP, która znajduje się na trasie z Krakowa do Wieliczki po prawej stronie 200m przed zjazdem na Wieliczka Centrum. Myślę, że godzina 10:00 będzie odpowiednia dla większości.
Pomyślałem jeszcze, że po zajęciach dla chętnych zorganizuję małą przejażdżkę po okolicznych winklach (znam trochę okolice). Wstępnie zajmie to jakieś 20 - 30 minut i może być połączone z przejazdem do BP Mateczny. W razie potrzeby trasa może być dłuższa.
pzdr
policho
Ostatnio zmieniony pt mar 27, 2009 12:58 pm przez Policho, łącznie zmieniany 2 razy.
-
Baca
- Swój

- Imię: Michał
- Sprzęt: Yamaha FZS 600
w zaistniałej sytuacji to dobra propozycja .. ja miałem tak czy siak wszystko poustawiane na jutro .. więc wyprowadziłbym sprzęt .. i ten dzień byłby jakoś wykorzystany
Jerry wspominał że miałby pachołki .. przydałyby się. ..
gdzina jak dla mnie ok .. miejsce też
Jerry wspominał że miałby pachołki .. przydałyby się. ..
gdzina jak dla mnie ok .. miejsce też
[b]KUPIE - klosz do świateł pod żarówkę H4 z Fazera FZS600 98-03[/b]
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/287840.html]http://images.spritmonitor.de/287840_3.png[/url]
[url=http://www.spritmonitor.de/en/detail/287840.html]http://images.spritmonitor.de/287840_3.png[/url]
-
Policho
- mod

Info dla zmartwionych pogodą.
Wieliczka.
Deszcz już nie pada od ok. godziny. Asfalt zaczyna wysychać. Temp. ok 9st. Zaczyna przebijać się słońce.
Sądzę, że na 10 pogoda będzie OK.
edit 8:05
Full słońce!!
pzdr
policho
Wieliczka.
Deszcz już nie pada od ok. godziny. Asfalt zaczyna wysychać. Temp. ok 9st. Zaczyna przebijać się słońce.
Sądzę, że na 10 pogoda będzie OK.
edit 8:05
Full słońce!!
pzdr
policho
Ostatnio zmieniony sob mar 28, 2009 7:06 am przez Policho, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki za wczorajszy trening szczególnie Policho za załatwienie placu na legalu, co dało się odczuć w zasadzie już na samym początku
i Chesterowi za ustawianie słupków i cenne uwagi co do techniki jazdy
. Jesteście Panowie wielcy
Sądzę, że to nie ostatni taki trening, co do daty następnego to ogłoszę po ustaleniu z Policho (legal plac) i Chesterem (zaplanujemy nowe manewry). Postaram się załatwić więcej słupków żeby można było bardziej skomplikować tor jazdy, w końcu trzeba podwyższać poprzeczkę dążąc do perfekcji

Sądzę, że to nie ostatni taki trening, co do daty następnego to ogłoszę po ustaleniu z Policho (legal plac) i Chesterem (zaplanujemy nowe manewry). Postaram się załatwić więcej słupków żeby można było bardziej skomplikować tor jazdy, w końcu trzeba podwyższać poprzeczkę dążąc do perfekcji
Zanim się przyczepisz, że piszę bez sensu popatrz na to co sam(a) piszesz, a potem to krytykuj!!!
Pozdrawiam
Jerry
Pozdrawiam
Jerry
-
Policho
- mod

Dziękuję wszystkim przybyłym za wsparcie i uczestnictwo. Myślę, że takie spotkania powinny być organizowane co jakiś czas. Szczególne podziękowania dla Chester`a, który bezinteresownie poświęcił nam dużo czasu i dzięki niemu co niektórzy, a może wszyscy zdobyli wiele pewności w prowadzeniu motocykla, w odmiennych od codziennych sytuacjach.
Jutro postaram się wrzucić kilka fotek i krótki filmik ze spotkania.
edit:
materiał ze spotkania
filmik nie obrazuje całego spędzonego czasu, ale na tyle starczyło baterii w kamerce
pzdr
policho
Jutro postaram się wrzucić kilka fotek i krótki filmik ze spotkania.
edit:
materiał ze spotkania
filmik nie obrazuje całego spędzonego czasu, ale na tyle starczyło baterii w kamerce
pzdr
policho
-
Marcellus
- KGP 300

- Imię: Marceli
- Sprzęt: szypki
Gdyby ktoś chciał pośmigać na placu przy opolskiej to w załączniku są 2 fotki placu i filmik "8" tak dla rozeznania.
http://www.youtube.com/watch?v=Q5t6HcqV1O4
Zaraz po skręcie z 29 listopada na opolską za przystankiem w prawo.
http://www.youtube.com/watch?v=Q5t6HcqV1O4
Zaraz po skręcie z 29 listopada na opolską za przystankiem w prawo.
Ostatnio zmieniony czw kwie 02, 2009 6:50 pm przez Marcellus, łącznie zmieniany 1 raz.
Gloria victis; www.motocorde.pl