Firma zajmująca się odszkodaniem za wypadek
Moderator: Bacher
Firma zajmująca się odszkodaniem za wypadek
Witam. Zna ktoś firmę w Krakowie lub okolicach, która zajmuje się pomocą przy uzyskaniu odszkodowania za wypadek drogowy?
-
martab99
- KGP 160

- Imię: Marcin
- Sprzęt: BMW R1200GS
Re: Firma zajmująca się odszkodaniem za wypadek
Kiedyś na innym forum znalazłem takiego posta, może się przyda:
"Odszkodowania
Specjalny panel doradców Nordheim, wraz we współpracy z najlepszymi prawnikami może poszczycić się najlepszą
skutecznością (100%) w egzekwowaniu odszkodowań od firm ubezpieczeniowych, a także ich wysokością w stosunku do
firm konkurencyjnych (średnie wypłacane w Polsce odszkodowania są zazwyczaj zaniżone nawet siedmiokrotnie).
Jeżeli jesteś ofiarą wypadku komunikacyjnego lub rolniczego, niezależnie czy brałeś w nim udział jako kierowca, pasażer,
pieszy, rowerzysta, lub jeśli bliski członek Twojej rodziny zmarł lub ucierpiał w takim wypadku, przysługuje Ci prawo do
odszkodowania i zadośćuczynienia z obowiązkowego ubezpieczenia OC. Nordheim oferuje pomoc dla osób
poszkodowanych w takich wypadkach.
To, że po wypadku należy nam się naprawa uszkodzonego mienia wiedzą wszystkie ofiary, ale aż 90% osób nie wie, iż
należy im się odszkodowanie z polisy OC sprawcy do kwoty 1 500 000 euro. Nordheim pomaga w uzyskaniu
odszkodowania z tytułu uszkodzenia ciała lub rozstroju zdrowia, utraconych dochodów, zwiększonych potrzeb, urazów
psychicznych czy poniesionych kosztów leczenia. Bierzemy na siebie cały ciężar prowadzenia sprawy - sporządzamy
kompletną dokumentację, całą sprawę załatwiamy za klienta od A do Z.
Nie pobieramy żadnych opłat wstępnych, za pełnomocnictwa, zwroty kosztów, wytoczenie procesów itp.
Wynagrodzeniem za naszą pracę jest procent od odzyskanego odszkodowania, jego wysokość jest
każdorazowo i indywidualnie ustalana z klientem. Działamy szybko i skutecznie. Klient na bieżąco jest informowany o
postępach w jego sprawie, z góry wiadomo, o jakie odszkodowanie się ubiegamy.
Kwoty odszkodowań, w zależności od konkretnych przypadków wynoszą od dziesięciu do kilkuset tysięcy
złotych.
Dla Klubowiczów Audi Klub Polska rabat w wysokości 10% na usługi w Nordheim Centrum Obsługi Odszkodowań!
Wszelkie pytania proszę kierować na andrzej.kotarski@nordheim.pl "
"Odszkodowania
Specjalny panel doradców Nordheim, wraz we współpracy z najlepszymi prawnikami może poszczycić się najlepszą
skutecznością (100%) w egzekwowaniu odszkodowań od firm ubezpieczeniowych, a także ich wysokością w stosunku do
firm konkurencyjnych (średnie wypłacane w Polsce odszkodowania są zazwyczaj zaniżone nawet siedmiokrotnie).
Jeżeli jesteś ofiarą wypadku komunikacyjnego lub rolniczego, niezależnie czy brałeś w nim udział jako kierowca, pasażer,
pieszy, rowerzysta, lub jeśli bliski członek Twojej rodziny zmarł lub ucierpiał w takim wypadku, przysługuje Ci prawo do
odszkodowania i zadośćuczynienia z obowiązkowego ubezpieczenia OC. Nordheim oferuje pomoc dla osób
poszkodowanych w takich wypadkach.
To, że po wypadku należy nam się naprawa uszkodzonego mienia wiedzą wszystkie ofiary, ale aż 90% osób nie wie, iż
należy im się odszkodowanie z polisy OC sprawcy do kwoty 1 500 000 euro. Nordheim pomaga w uzyskaniu
odszkodowania z tytułu uszkodzenia ciała lub rozstroju zdrowia, utraconych dochodów, zwiększonych potrzeb, urazów
psychicznych czy poniesionych kosztów leczenia. Bierzemy na siebie cały ciężar prowadzenia sprawy - sporządzamy
kompletną dokumentację, całą sprawę załatwiamy za klienta od A do Z.
Nie pobieramy żadnych opłat wstępnych, za pełnomocnictwa, zwroty kosztów, wytoczenie procesów itp.
Wynagrodzeniem za naszą pracę jest procent od odzyskanego odszkodowania, jego wysokość jest
każdorazowo i indywidualnie ustalana z klientem. Działamy szybko i skutecznie. Klient na bieżąco jest informowany o
postępach w jego sprawie, z góry wiadomo, o jakie odszkodowanie się ubiegamy.
Kwoty odszkodowań, w zależności od konkretnych przypadków wynoszą od dziesięciu do kilkuset tysięcy
złotych.
Dla Klubowiczów Audi Klub Polska rabat w wysokości 10% na usługi w Nordheim Centrum Obsługi Odszkodowań!
Wszelkie pytania proszę kierować na andrzej.kotarski@nordheim.pl "
Pzdr
Marcin
Marcin
Znasz może jakieś opinie na temat tej firmy?
-
martab99
- KGP 160

- Imię: Marcin
- Sprzęt: BMW R1200GS
Zupełnie nie, poprostu przekleiłem tekst 
Pzdr
Marcin
Marcin
-
grzesiekn
- Kandydat

- Imię: Grzegorz
- Sprzęt: aprilia 750
- Kontakt:
sąsiad piętro niżej się tym zajmuje. Zagadam go jakie są szanse. Sprawę znam więc mu ją wstępnie nakreślę.
-
Whiplash
- KGP 300

- Imię: Daniel
- Sprzęt: Piekna Włoszka
mike nie mow ze jeszcze walczysz z ubezpieczalnia po swoim wypadku?? 
http://www.apriliaforum.com.pl/admin_pliki/baner_forum_ap.gif
hehe niestety dalej
Panie to przecież Polska jest 
Napiszę jak ja widzę to ze swojego doświadczenia.
W 2009 roku pocałowałem lewy przód Fiata 126p, zajechał drogę. Na początku zaznaczę że nie widzę sensu korzystania z usług "firm" które biorą nawet do 30% z kwoty odszkodowania. Nie wiem jak jest w przypadku gdy wina leży po obu stronach albo naszej. Ja miałem o tyle prostą sytuacje, bo byłem poszkodowany, a winowajcą druga strona. Rozchodzi się o to, że po całym incydencie nagle kilka osób/firm zgłosiło się do mnie oferując swoją pomoc. Poszukałem w sieci informacje opinii publicznej i okazało się że wiele starających się osób o odszkodowanie, które korzystało z jakichkolwiek firm nie wyszła na tym za dobrze. Uważam, że lepiej poświęcić trochę czasu i poczytać zasady ubezpieczenia określonego ubezpieczyciela. Oczytać się w temacie i samemu starać się o odszkodowanie. Myślę, że firma w której się ubezpieczamy, też ma duże znaczenie przy odzyskaniu odszkodowania. W PZU nie było większych problemów. Dodam, że to tylko moje zdanie na ten temat
W 2009 roku pocałowałem lewy przód Fiata 126p, zajechał drogę. Na początku zaznaczę że nie widzę sensu korzystania z usług "firm" które biorą nawet do 30% z kwoty odszkodowania. Nie wiem jak jest w przypadku gdy wina leży po obu stronach albo naszej. Ja miałem o tyle prostą sytuacje, bo byłem poszkodowany, a winowajcą druga strona. Rozchodzi się o to, że po całym incydencie nagle kilka osób/firm zgłosiło się do mnie oferując swoją pomoc. Poszukałem w sieci informacje opinii publicznej i okazało się że wiele starających się osób o odszkodowanie, które korzystało z jakichkolwiek firm nie wyszła na tym za dobrze. Uważam, że lepiej poświęcić trochę czasu i poczytać zasady ubezpieczenia określonego ubezpieczyciela. Oczytać się w temacie i samemu starać się o odszkodowanie. Myślę, że firma w której się ubezpieczamy, też ma duże znaczenie przy odzyskaniu odszkodowania. W PZU nie było większych problemów. Dodam, że to tylko moje zdanie na ten temat
Kto prędko daje, ten dwa razy daje
-
hary
- KGP 160

- Imię: Tomek
- Sprzęt: był...
Nie chciałbym zbędnie trollować, bo nie korzystałem nigdy z usług takich firm, ale słyszałem takie opinie, że starają się jak najszybciej iść na ugodę co się równa średnie odszkodowanie.
Jeśli nie masz czasu/chęci męczyć się z ubezpieczycielem to pewnie taka firma będzie dobrym rozwiązaniem, jednak pewnie więcej byś ugrał na własną rękę przy dużej dozie samozaparcia
Jeśli nie masz czasu/chęci męczyć się z ubezpieczycielem to pewnie taka firma będzie dobrym rozwiązaniem, jednak pewnie więcej byś ugrał na własną rękę przy dużej dozie samozaparcia
-
krzychoo
- GP

- Imię: Krzysiek
- Sprzęt: autoBus 12, Hanka
Co do PZU i mojego odszkodowania za ciuchy i moto to dla mnie są kur... i złodzieje zaj.... (przepraszam za wulgaryzmy ale musiałem)Bohun88 pisze:Napiszę jak ja widzę to ze swojego doświadczenia.
W PZU nie było większych problemów. Dodam, że to tylko moje zdanie na ten temat
na rzeczowe odwołania odpowiadają po ponad 2 miechach i to jak zwykle "naszym zdaniem jest Ok i się już odp", zaniżają BARDZO odszkodowania i są bezdennie głupi ( jak można uznać że kask po wypadku nadaje się do użytku!?) ale dużo by o tym pisać.... zostaje mi jeszcze rzecznik praw ubezpieczonych i sąd.... co do odszkodowania za zdrowie korzystam z usług kancelarii legeartis... na razie jest ok... jak się zakończy sprawa zdam relację czy polecam czy nie.....
---- www.mobildjs.pl ----
-
Christiano
- GP

- Imię: Krystian
- Sprzęt: Litr kawy
A ja myślę, że w przypadku gdy to nie nasza wina to gdzie się ubezpieczamy nie ma najmniejszego znaczenia, bo odszkodowanie idzie z OC sprawcy...Bohun88 pisze:Myślę, że firma w której się ubezpieczamy, też ma duże znaczenie przy odzyskaniu odszkodowania. W PZU nie było większych problemów.
pzdr
Christiano alias christiano_
Christiano alias christiano_
-
krzychoo
- GP

Dokładnie !Christiano pisze:A ja myślę, że w przypadku gdy to nie nasza wina to gdzie się ubezpieczamy nie ma najmniejszego znaczenia, bo odszkodowanie idzie z OC sprawcy...Bohun88 pisze:Myślę, że firma w której się ubezpieczamy, też ma duże znaczenie przy odzyskaniu odszkodowania. W PZU nie było większych problemów.
To co Ci się należy określa ustawa ! ( ale ubezpieczalnie często łamią twoje prawa, np. liczą jakieś śmieszne koszty amortyzacji)
-
subbar
- KGP 80

- Imię: Bartek
- Sprzęt: GSX650F
- Kontakt:
Podziel się wrażeniami może się uda coś wspólnymi siłami urodzić. Firmy pomagające w uzyskaniu odszkodowania są fajne ... ale więcej osób znam które dostały to samo odszkodowanie które by dostały bez firmy i nikt by im nie zabrał od 20 do 50% z ich odszkodowania ale musiały oddać firmie bo podpisali umowę.mike pisze:hehe niestety dalejPanie to przecież Polska jest
Jak nie czytałeś i nie wiesz o czym piszesz to może lepiej nie pisz ?krzychoo pisze:To co Ci się należy określa ustawa ! ( ale ubezpieczalnie często łamią twoje prawa, np. liczą jakieś śmieszne koszty amortyzacji)
Bartek
"Wiem, że sądzicie, iż rozumiecie to, co myślicie, że powiedziałem, ale nie jestem pewien, czy zdajecie sobie sprawę, że to, co do was dotarło, nie jest tym, co myślę."
A. Greenspan
A. Greenspan
-
krzychoo
- GP

subbar pisze:Jak nie czytałeś i nie wiesz o czym piszesz to może lepiej nie pisz ?krzychoo pisze:To co Ci się należy określa ustawa ! ( ale ubezpieczalnie często łamią twoje prawa, np. liczą jakieś śmieszne koszty amortyzacji)
Bartek
Co źle napisałem ?
Ustawa mówi w skrócie, że ubezpieczyciel ma WŁASNYM KOSZTEM I STARANIEM pokryć straty osoby poszkodowanej... (chodzi tu o odszkodowanie z OC sprawcy)...
jak źle mówię popraw mnie.... ale już kilka razy "potykałem" się z ubezpieczycielami....często dość zwycięsko