Dlaczego ludzie mają o nas złe zdanie?
Moderator: Bacher
-
Gratak
- Znajomy
- Imię: Arkadiusz
- Sprzęt: Yamaxa XVS 1100
Dlaczego ludzie mają o nas złe zdanie?
Proszę bardzo, nagrane dzisiaj w Krakowie na Chmieleńcu:
https://www.youtube.com/watch?v=8Aoe-j0DHu4
Chciałbym Panów pozdrowić, zwłaszcza za tekst, że mnie dojadą na osiedlu. Tez się nagrał. BTW już wiem jak się nazywacie i gdzie mieszkacie.
Chciałbym Panów pozdrowić, zwłaszcza za tekst, że mnie dojadą na osiedlu. Tez się nagrał. BTW już wiem jak się nazywacie i gdzie mieszkacie.
-
leon
- GP

- Sprzęt: SV650S & CBF125
Re: Dlaczego ludzie mają o nas złe zdanie?
No, wieśniaki, co tu dużo mówić. Jak masz kamerkę, to trzeba było pierwszemu zajeżdżającemu zrobić z dupy jesień średniowiecza, to może by na przyszłość mózg zaczął ze sobą wozić. Tak przy okazji - gdzie można takie motocyklowe puchowe kurtki zanabyć? 
www.picasaweb.google.com/leon.1981.krk
-
Gratak
- Znajomy
Poszło zgłoszenie na Policję, spowodowanie zagrożenia w ruchu drogowym i groźby karalne. Może to ich nauczy rozsądku.
-
Micu
- GP

- Imię: Kamil
- Sprzęt: Honda Bali
Ciekawe mnie dzisiaj z samochodu gość(kierowca samochodu) wyciągnął i zaczął okładać za to że mu wymusiłem pierwszeństwo, cóż przygrzałem w ciula i pozwoliłem się obalić film jest, zgłoszenie o pobicie jest, a ja pije piwo 
Dziwny ten dzień
Dziwny ten dzień
Ale czego ty chcesz? Mogłeś ich spokojnie wpuścić, korona z głowy by ci nie spadła. A za to trąbienie i chamskie używanie spryskiwacza, to tobie Policja powinna dowalić.Gratak pisze:Proszę bardzo, nagrane dzisiaj w Krakowie na Chmieleńcu:
-
Gratak
- Znajomy
jeryk...Twoja logika mnie powala. Jakiego spryskiwacza???? Ty widziałeś tylko pierwsze 10s filmu? Czy może jesteś na nim nagrany i zapiekło?
-
Muzyk
- GP

- Imię: Paweł
- Sprzęt: Bandit 1,2
Rzeczywiście mógł ich wpuścić i jeszcze 10 następnych wyjeżdżających z lewiatana, ale wpuścił jednego zgodnie z zasadą 1 do 1.jerryk pisze:
Ale czego ty chcesz? Mogłeś ich spokojnie wpuścić, korona z głowy by ci nie spadła. A za to trąbienie i chamskie używanie spryskiwacza, to tobie Policja powinna dowalić.
Mógł też nikogo nie wpuszczać - tylko zachowując się w ten sposób dochodzi do zakorkowania się ulicy.
A może powinien ich wpuścić jako motocyklista wpuszczający kolegów, a sam poczekać do następnej zmiany świateł modląc się żeby nie nadjechali następni, których też "mógłby wpuścić". Generalnie dochodzi do paradoksu.
Gratak, jak najbardziej zachowanie poprawne.
Pozdrawiam
Muzyk
TDM 850, 126p, W115
Muzyk
TDM 850, 126p, W115
Rozumiem, że pryskanie ze spryskiwacza na motongi, to też jak najbardziej poprawne zachowanie?Muzyk pisze:Rzeczywiście mógł ich wpuścić i jeszcze 10 następnych wyjeżdżających z lewiatana, ale wpuścił jednego zgodnie z zasadą 1 do 1.jerryk pisze:
Ale czego ty chcesz? Mogłeś ich spokojnie wpuścić, korona z głowy by ci nie spadła. A za to trąbienie i chamskie używanie spryskiwacza, to tobie Policja powinna dowalić.
Mógł też nikogo nie wpuszczać - tylko zachowując się w ten sposób dochodzi do zakorkowania się ulicy.
A może powinien ich wpuścić jako motocyklista wpuszczający kolegów, a sam poczekać do następnej zmiany świateł modląc się żeby nie nadjechali następni, których też "mógłby wpuścić". Generalnie dochodzi do paradoksu.
Gratak, jak najbardziej zachowanie poprawne.
Co do wpuszczania, przepuszczania czy zajmowania pol position przez motocyklistów, to najbardziej o tym trąbią własnie motocykliści i mają pretensje do puszek że nie chcą ich przepuścić.
Jak zwykle, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a raczej za jaką kierą się siedzi
-
Muzyk
- GP

- Imię: Paweł
- Sprzęt: Bandit 1,2
Ponieważ mylisz pojęcia ustąpienia pierszeństwa na skrzyżowaniu z zajmowaniem pol position myślę, że nie masz pojęcia do jakiej sytuacji tam doszło albo nie znasz tego skrzyżowania.jerryk pisze: (...) Co do wpuszczania, przepuszczania czy zajmowania pol position przez motocyklistów, to najbardziej o tym trąbią własnie motocykliści i mają pretensje do puszek że nie chcą ich przepuścić.
Jak zwykle, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, a raczej za jaką kierą się siedzi
Może też być taka sytuacja, że mylisz te pojęcia specjalnie żeby pokazać jak to "chamsko" Gratak się zachował.
Myślę, że dyskusja z Tobą na dzień dzisiejszy nie ma sensu. Ważne, że policja na temat zaistniałej sytuacji już się wypowiedziała.
Życzę miłego dnia.
Pozdrawiam
Muzyk
TDM 850, 126p, W115
Muzyk
TDM 850, 126p, W115
-
Gratak
- Znajomy
Ja nie ogarniam gdzie Ty tam widzisz jakiekolwiek psikannie że spryskiwaczy. Na pewno oglądasz ten sam film? W której sekundzie ich spryskałem.jerryk pisze: Rozumiem, że pryskanie ze spryskiwacza na motongi, to też jak najbardziej poprawne zachowanie?
Co do wpuszczania, przepuszczania czy zajmowania pol position przez motocyklistów, to najbardziej o tym trąbią własnie motocykliści i mają pretensje do puszek że nie chcą ich przepuścić.
-
Pio
- KGP 260

- Imię: Piotrek
- Sprzęt: Duke 690
Zgadzam się z Tobą Muzyku w całej rozciągłości - zwłaszcza, żeś fachowcem w tej materii, chciałem tylko dodać jedną rzecz:Muzyk pisze:Rzeczywiście mógł ich wpuścić i jeszcze 10 następnych wyjeżdżających z lewiatana, ale wpuścił jednego zgodnie z zasadą 1 do 1.
- kamera nie uwzględnia pojazdów stojących ZA nami, a również znając to skrzyżowanie - wiem, że czasem zbierze się ich tam 3-6 sztuk. Ich interes też się liczy, powiedziałbym - priorytetowo, z racji, że są jednak na głównej w stosunku do tych z prawej. Też jesteśmy za ich szczęście odpowiedzialni.
A że kolega skorzystał z zasady 1:1, to chyba najbardziej sprawiedliwie w zaistniałej sytuacji. Puszczanie kolegów - tak, gdy nie zadziałamy na szkodę kogoś innego.
Zachowania panów pseudo-motocyklistów nie skomentuję. Zwłaszcza że to moja (i wielu z nas) okolica. Zauważyłem na filmie, że mają spore problemy z jazdą po łuku na wprost
-
viper
- KGP 300

- Imię: Bartek
- Sprzęt: F650ST
- Kontakt:
Bardzo możliwe że po zajechaniu drogi bym nie wyhamował i te piękne gołe kostki troszkę by się zdarły.
www.foto-zocha.pl www.faktoriaslopnice.pl
-
leon
- GP

- Sprzęt: SV650S & CBF125
Gratak widać, że mało znasz Jerryka. On ma swój świat, swój punkt widzenia i swoje zdanie. ...którego większość osób zazwyczaj nie rozumie.Gratak pisze: (Jerryk) Ja nie ogarniam gdzie Ty tam widzisz jakiekolwiek psikannie że spryskiwaczy. Na pewno oglądasz ten sam film? ....
A żeby było na temat, to jeśli w związku z Twoim zgłoszeniem sprawy pojawił by się cd. daj znać co i jak.
www.picasaweb.google.com/leon.1981.krk
-
Gratak
- Znajomy
Hehe rozumiem, dzięki za tipa. Myślałem nawet, że ma zapluty monitor i stąd ten spryskiwacz mu się wziął.
Zgłosiłem wczoraj, sam jestem ciekaw jak to się potoczy oraz ile to będzie trwało. Póki co nie dostałem żadnego potwierdzenia. Jeden z Panów się znalazł na YT i jak ostatni idiota znowu mi obiecał "dojechanie" w publicznym komentarzu, on serio myśli, że się go boję. W sumie miałem tego nie robić, ale chyba mu dopiszę groźby karalne, swołocz inaczej się nie nauczy.
Zgłosiłem wczoraj, sam jestem ciekaw jak to się potoczy oraz ile to będzie trwało. Póki co nie dostałem żadnego potwierdzenia. Jeden z Panów się znalazł na YT i jak ostatni idiota znowu mi obiecał "dojechanie" w publicznym komentarzu, on serio myśli, że się go boję. W sumie miałem tego nie robić, ale chyba mu dopiszę groźby karalne, swołocz inaczej się nie nauczy.
-
martab99
- KGP 160

- Imię: Marcin
- Sprzęt: BMW R1200GS
Kolega widzę idzie na celebrytę... http://motoryzacja.interia.pl/dlaczego- ... Id,2254013
Pzdr
Marcin
Marcin