Weekendowy wyjazd - kierunek Chorwacja

Moderator: leon

Awatar użytkownika
Martyna
KGP 200
KGP 200
Imię: Martyna
Sprzęt: różne :P

Re: Weekendowy wyjazd - kierunek Chorwacja

Post autor: Martyna » śr lis 07, 2012 2:39 pm

O ile dobrze pamiętam, to kemping Marintino w Sibinj...
http://www.apartmani-sibinj.com/indexe.php
My z Leonem w maju płaciliśmy 30 euro za pokój dla 2 osób. Cen na kempingu nie znam.

Awatar użytkownika
wojtas
GP
GP
Imię: wojtek
Sprzęt: X11 > BMW K1300R

Post autor: wojtas » śr lis 07, 2012 4:49 pm

To dokładnie ten Camping/Pensjonat o którym pisze Martyna.

Wg mnie miejsce jest całkiem sexy. Całkiem przyzwoite pokoje, camping pięknie położony tuż nad morzem. Jest sporo miejsca więc zawsze się coś znajdzie. Oczywiście pełne zaplecze sanitarne (kible, przysznice, kuchenki). Właścicelka serwuje w barze tuż przy plaży fantastyczne jedzenie.

We wrześniu zeszłego roku za dwa dni (jedna osoba, moto, namiot) zapłaciełm 21 euro.

Nie ma tylko pod ręką sklepu - trzeba podjechać kawalek do Senji - ćwiczyłem to, nie ma problemu.

Popatrz sobie na moje fotki z zeszłorocznego i tegorocznego weekendu - taka mała dokumntacja.

pzdr
BMW K1300R - nowy wymiar jazdy

Awatar użytkownika
robi
KGP 80
KGP 80
Imię: Robert
Sprzęt: Kawasaki ZZR 600E

Post autor: robi » śr lis 07, 2012 9:21 pm

Z tego co mi wyszło to pokoje były by droższe tylko o 4 euro ??? A czy w tych pokojach są łózka pojedyńcze? Czy wyżywienie we własnym zakresie czy kupowaliście. Może wiecie jakie ceny przykładowych posiłków. Bo faktycznie skoro taka mała różnica w cenie to zastanawiam sie czy brać namiot i całą reszte obozowiska czy lepiej jednak te pokoje.

Awatar użytkownika
Martyna
KGP 200
KGP 200

Post autor: Martyna » czw lis 08, 2012 12:35 pm

Nam się właśnie nie chciało wozić namiotów, rozkładać, składać... Jednak pokój jest zdecydowanie wygodniejszy. Chociaż zależy co kto lubi. Tutaj masz nasze zdjęcia: https://picasaweb.google.com/1131597753 ... WChorwacji# Jest na nich kilka ujęć pokoju. Z tego co pamiętam łóżka są oddzielne, myśmy je zsuwali ze sobą. Jeśli chodzi o jedzenie, to mieliśmy trochę konserw z Polski, a trochę rzeczy kupowaliśmy. Ceny w sklepach i knajpach nieznacznie wyższe niż w Polsce. Jednakże myśmy byli w pierwszych dniach sezonu, dlatego nie było problemu z noclegiem i być może wychodziło nam wszystko trochę taniej.

Awatar użytkownika
robi
KGP 80
KGP 80

Post autor: robi » czw lis 08, 2012 12:44 pm

Dzięki Martyna, no ja w tamte rejony ze względu na zawód mogę tylko lipiec sierpień jechać (z rodzina) wiec nie mam porównania co do cen przed sezonem. A co do motoru to niestety jestem w swoim hobby SAM. Wiec w maju taki szybki wyjazd jest ok. Żałuje tylko ze nie zawsze da się wygospodarować więcej dni na wyjazd, bo zjeździłem już całą Chorwację ( puszką) i ta prawdziwa, piękna Chorwacja zaczyna sie od Makarskiej aż po Czarnogórę. A po co łączyliście łózka ?????

Awatar użytkownika
martab99
KGP 160
KGP 160
Imię: Marcin
Sprzęt: BMW R1200GS

Post autor: martab99 » czw lis 08, 2012 12:54 pm

Ja z kolei mogę polecić Chorwację we wrześniu :)
To również po sezonie, temperatury już znośne, woda dalej cieplutka a ceny sporo niższe w stosunku do "sezonu". Z tego co porównywałem, to pokoje (prywatne kwatery w okolicach Makarskiej) ok 30-40% taniej, w sklepach ok 20% taniej (jedzenie, napoje, piwo itd).
Dla tych których termin "puszcza"- zdecydowanie polecam ;)
Pzdr
Marcin

Awatar użytkownika
Martyna
KGP 200
KGP 200

Post autor: Martyna » czw lis 08, 2012 1:05 pm

robi pisze:...A po co łączyliście łózka ?????
Nie wiem, nie wiem... Leon nalegał :P.
martab99 pisze:Ja z kolei mogę polecić Chorwację we wrześniu :)
To również po sezonie, temperatury już znośne, woda dalej cieplutka a ceny sporo niższe w stosunku do "sezonu". Z tego co porównywałem, to pokoje (prywatne kwatery w okolicach Makarskiej) ok 30-40% taniej, w sklepach ok 20% taniej (jedzenie, napoje, piwo itd).
Dla tych których termin "puszcza"- zdecydowanie polecam ;)
Ta temperatura wody zdecydowanie przemawia za wrześniem! Na początku maja woda była bardzo zimna. Raz się tylko zanurzyliśmy, bardziej dla zasady chyba niż dla przyjemności...

Awatar użytkownika
robi
KGP 80
KGP 80

Post autor: robi » czw lis 08, 2012 1:33 pm

A co do drogi. To nie szybciej jedzie się przez Austrię ?

Awatar użytkownika
robi
KGP 80
KGP 80

Post autor: robi » ndz lis 11, 2012 3:18 pm

A i jeszcze jedno pytanie. Czy pokoje rezerwowaliście wcześniej? Bo pole namiotowe to pewnie bez problemu.

Awatar użytkownika
Martyna
KGP 200
KGP 200

Post autor: Martyna » ndz lis 11, 2012 3:54 pm

Co do trasy, to może specjalista Wojtas się wypowie. My pokoi nie rezerwowaliśmy, na początku maja było tam totalnie pusto. W środku sezonu już podobno nie jest tak łatwo znaleźć nocleg.

Awatar użytkownika
wojtas
GP
GP

Post autor: wojtas » ndz lis 11, 2012 4:24 pm

robi pisze:A co do drogi. To nie szybciej jedzie się przez Austrię ?
Jeżeli chcesz pokonać drogę jak najszybciej, to wg mnie zdecydowanie wersja autostradowa przez Brno, Wiedeń, Klagenfurt, Udine do Rijeki. Praktycznie 100% autostrada jednak bardzo ciekawie położona i jak dla mnie to bardzo przyjemnie się leci.

Jeżeli nie zależy Ci na czasie to myślę że opcja najkrótsza czyli przez Budapeszt, Balaton, Zagrzeb też nie jest jakoś szczególnie uciążliwa.

Jeździłem obiema drogami i Osobiście częściej podróżuję przez Austrię - szybciej i łatwiej, no i zawsze parę kilometrów więcej :D

Awatar użytkownika
robi
KGP 80
KGP 80

Post autor: robi » ndz lis 11, 2012 6:31 pm

Czyli droga przez Austrię. jak jadę autem to przez Bratysławę , Wiedeń. A czy przez tą Słowenię nadal płaci się 15 Euro za ten kawałeczek Autostrady ? Ja mam w maju ok 8 dni wolnego więc myślę, że wybiorę się tam na 4 dni.

Awatar użytkownika
wojtas
GP
GP

Post autor: wojtas » ndz lis 11, 2012 6:38 pm

robi pisze:Czyli droga przez Austrię. jak jadę autem to przez Bratysławę , Wiedeń. A czy przez tą Słowenię nadal płaci się 15 Euro za ten kawałeczek Autostrady ? Ja mam w maju ok 8 dni wolnego więc myślę, że wybiorę się tam na 4 dni.
Winieta na moto 7,50 euro - nie pamiętam na ile, ale nie musisz jechać autostradą - jest tam jakieś 60 km od granicy włoskiej do chorwackiej i można to w całości przejechać drogami nie płatnymi (ćwiczyłem to)

pzdr

Awatar użytkownika
robi
KGP 80
KGP 80

Post autor: robi » ndz lis 11, 2012 7:01 pm

Dziękuje. Znalazłem też ciekawy sposób ominięcia tej autostrady: http://rejsychorwacja.com/rejsy.php?id=153

Awatar użytkownika
wojtas
GP
GP

Post autor: wojtas » ndz maja 05, 2013 10:27 am

Wszystko na to wskazuje, że wybiorę się pośmigać po magistrali w któryś z pozostałych weekendów majowych - gdyby ktoś ewentualnie reflektował to można się dogadać co do konkretnego terminu.

pzdr

ODPOWIEDZ