Górska Grupa Motocyklowa

Moderator: leon

Awatar użytkownika
belor
KGP 110
KGP 110
Imię: Piotrek
Sprzęt: 550 Zefirków
Kontakt:

Re: Górska Grupa Motocyklowa

Post autor: belor » wt kwie 12, 2016 2:26 pm

Spokojnie, będziemy się relaksować, tempo niespieszne, popasy liczne :)
Trasa alternatywna to popularny Rakoń - Grześ - Wołowiec - łatwo i przyjemnie.
Widokowo Czerwone Wierchy są piękne i jest się czym nacieszyć, technicznie to nie jest trudny szlak jedyne co może dać w kość, to kondycja, bo do przejścia jest prawie 20 km i ponad 1400 m podejścia, a to sporo. Zawsze możemy zrobić trasę krótszą (jak np. ta zaproponowana powyżej) lub też pomyśleć o dwudniówce z nocką w schronisku - wtedy w grę wchodzi jeszcze integracja i spożyciu soku z gumijagód (wszelakich) :)
Opcji wiele, myślę że na początek możemy założyć te jednodniowe wierchy.
Termin ustalimy z wyprzedzeniem - oczywiście uzależniony będzie też od pogody.
belorek.wordpress.com

Awatar użytkownika
belor
KGP 110
KGP 110
Kontakt:

Post autor: belor » wt maja 17, 2016 11:01 am

Oki, no to może czas coś skonkretyzować - proponuję weekend 3-4 czerwca (dzień w zależności od pogody).
Jak wspominałem Czerwone Wierchy - trasa długa ale niezbyt wymagająca technicznie (jedyne co może być problemowe, to kondycja i pogoda - wieje tam), w zasadzie na cały dzień (trzeba liczyć z 8-10h) - no i bardzo ładna jest.
Proponowana trasa: http://tnij.org/zwvk7tu.
belorek.wordpress.com

Awatar użytkownika
Kot
KGP 80
KGP 80
Imię: Marcin
Sprzęt: HONDA CBR 600

Post autor: Kot » wt maja 17, 2016 3:20 pm

Też się na takie wyprawy bym pisał.

Akurat 3 czerwca nie mogę ale co byście powiedzieli na wypad z noclegiem 4 czerwca, wyjazd ok. 10, zostawienie rzeczy w pokoju np. Zakopcu, cały dzień łażenia, nocleg i w niedzielę rano powrót?

Wtedy nie będzie problemu z zostawieniem rzeczy na moto i parkingiem.

Awatar użytkownika
belor
KGP 110
KGP 110
Kontakt:

Post autor: belor » wt maja 17, 2016 5:52 pm

Oczywiście mowa o weekendzie 4-5, czyli w sobotę 4 czerwca można by jechać. Myślę że można spokojnie zrobić trasę w jeden dzień, dwudniowe wypady też sa jak najbardziej ok.
belorek.wordpress.com

l33dek
Znajomy
Imię: Lidka
Sprzęt: F650GS

Post autor: l33dek » wt maja 24, 2016 5:04 pm

Ja rowniez zainteresowana tematem - po gorach chodze duzo i kiedy tylko moge, wiec kazda trase przyjme z ochota. Na weekend 4/5 mam juz co prawda plany, ale licze na kolejne edycje :)

Awatar użytkownika
belor
KGP 110
KGP 110
Kontakt:

Post autor: belor » wt maja 24, 2016 5:08 pm

Właśnie obmyślam alternatywną trasę, bo Czerwone Wierchy na jeden dzień + moto, to może być trochę za dużo. Fajnie, że są osoby zainteresowane tematem, potwierdzam termin - 4 czerwca, podam więcej szczegółów jak coś fajnego wybiorę.
belorek.wordpress.com

Awatar użytkownika
belor
KGP 110
KGP 110
Kontakt:

Post autor: belor » śr maja 25, 2016 10:52 am

Ok, to po przemyśleniach takie konkluzje, iże na pierwszy raz trzeba zrobić coś lajtowego, co nas nie zamęczy a równocześnie pokaże jak chodzimy, jakie tempo itd. W związku z tym proponuję lekką wycieczkę na Grzesia: http://tnij.org/sh4ymi6
Trasa bez trudności technicznych, w zasadzie dla każdego, jedyną kłopotliwością jest jej długość, ale w 6-7h powinniśmy spokojnie i bez pośpiechu zrobić.
Proponuję wylot z BP Mateczny o 6.30 (sobota 04.06). Moto zostają na Siwej Polanie na parkingu. Oczywiście wyjazd uzależniony od pogody. Kto chętny - zapraszam :)

Żeby była jasność - każdy jak zawsze odpowiada za siebie ale lecimy grupą, tempo turystyczne (110-130), bez bydła i z wzajemną pomocą. Powrót podobnie, chyba że się komuś spieszy - może polecieć szybciej.
belorek.wordpress.com

Awatar użytkownika
belor
KGP 110
KGP 110
Kontakt:

Post autor: belor » czw cze 02, 2016 8:17 am

Prognozy na weekend są nie najgorsze - możliwy niewielki deszczyk (konwekcyjny wg meteo, więc może go nie być) ale nie idziemy wysoko więc to nie jakiś duży problem. Jedziemy! :) Trasa i szczegóły w postach powyżej. Jakby się coś bardzo porobiło z pogodą w piątek i nagle radykalnie zmieniły się prognozy, to do wieczora możliwe zmiany (np. tylko wypad do Zakopca bez chodzenia) ale powinno być ok.
Startujemy BP Mateczny 6.30 (sobota 4 czerwca), czekam jakieś 10-15 minut , kto ma ochotę połazić zapraszam.
belorek.wordpress.com

Awatar użytkownika
belor
KGP 110
KGP 110
Kontakt:

Post autor: belor » pt cze 03, 2016 2:30 pm

Burze i deszcze - odpuszczamy.
belorek.wordpress.com

Awatar użytkownika
Kot
KGP 80
KGP 80
Imię: Marcin
Sprzęt: HONDA CBR 600

Post autor: Kot » pt cze 17, 2016 6:45 pm

A na tą niedzielę byłby ktoś chętny?

l33dek
Znajomy
Imię: Lidka
Sprzęt: F650GS

Post autor: l33dek » wt cze 21, 2016 2:50 pm

Ogloszenie - 10-24 lipca jedziemy w 2 moto do Rumunii - o ile tylko znajdziemy okno pogodowe celem jest przejscie grani Fogaraszy (potrzeba na to ok 5-6 dni), z calym dobytkiem w plecaku. Gran jest miejscami trudnawa (porownywalna do Orlej Perci), wiec wymagane jakies doswiadczenie gorskie (szpeju nie potrzeba, nie jest konieczny).
W miedzyczasie zwiedzamy ile sie da i krecimy sie na motkach w okolicy. Trasy asfaltowe + szutrowe, nie bedziemy bawic sie w wieksze enduro z racji na male zaawansowanie w temacie ;)

Gdyby ktos byl zainteresowany dolaczeniem - zaprasam :)

Awatar użytkownika
belor
KGP 110
KGP 110
Kontakt:

Post autor: belor » śr cze 22, 2016 7:59 am

Kot pisze:A na tą niedzielę byłby ktoś chętny?
nie dam rady :/ podobnie w kolejny weekend, ale 9-10 lipca jestem za.
belorek.wordpress.com

Awatar użytkownika
xalor
Znajomy
Sprzęt: VFR

Post autor: xalor » czw cze 23, 2016 9:11 pm

Od dawna myślałem o takim wypadzie, natomiast problem główny przy wyjeździe jednodniowym widzę w parkowaniu sprzęta. Czułbym się nieswojo tak zostawiając go na parkingu przy drodze, z wszystkimi betami, zwłaszcza, że nie mam żadnych kufrów. Jaki macie na to pomysł?
Turn on, tune in, drop out!

Awatar użytkownika
belor
KGP 110
KGP 110
Kontakt:

Post autor: belor » pt cze 24, 2016 9:51 am

xalor pisze:Od dawna myślałem o takim wypadzie, natomiast problem główny przy wyjeździe jednodniowym widzę w parkowaniu sprzęta. Czułbym się nieswojo tak zostawiając go na parkingu przy drodze, z wszystkimi betami, zwłaszcza, że nie mam żadnych kufrów. Jaki macie na to pomysł?
Zdaje się, że wątku gdzieś było o tym. Jedziemy do miejsca wypadowego, tam moto zostaje na parkingu a w budce u panów parkingowych po prośbie zostawiamy sprzęty (ciuchy, kaski itd).
belorek.wordpress.com

Awatar użytkownika
belor
KGP 110
KGP 110
Kontakt:

Post autor: belor » ndz cze 26, 2016 9:14 am

Oki, ponieważ plany się nieco zmieniły i kolejny weekend mam wolny, to wracam do tematu.
Wyjazd sobota 02.07 (chyba że pogoda zaświruje, to możliwa niedziela), 6.30 BP Matecznego.
Trasa: Grześ http://tnij.org/sh4ymi6 - ogółem bardzo lajtowa i dla każdego, jedyna niedogodność to jej długość, bo trzeba przejść chochołowską. Całość znakowo 5.40 więc obstawiam, że bez pospiechu i z popasami w 7h się zamkniemy. Powrót ok. 15.30-16.30 do KrK. Ruszamy z Siwej Polany z parkingu, tam zostawiamy moto i sprzęty.
Jak ktoś będzie zdecydowany jechać podam numerek kontaktowy, jakby co.
belorek.wordpress.com

ODPOWIEDZ